التهاب در مدیترانه و بازار گرم فروش سلاح‫های غربی

به گزارش خبرگزاری ها

نخست وزیر یونان در «سالونیک»(Thessaloniki) دومین شهر بزرگ این کشور در سخنانی گفت: زمان آن فرا رسیده است تا نیروهای نظامی خود را تقویت کنیم که این اقدام به منزله یک سپر ملی خواهد بود.

به گزارش صدانیوز،بالا گرفتن تنش میان ترکیه و یونان بر سر کشف ذخایر انرژی در مناطق شرق دریای مدیترانه، اگرچه ممکن است برای این دو کشور ثمر چندانی نداشته باشد اما این تنش می‫تواند بازار پرسودی را برای برخی دولت‫های غربی تولید کننده سلاح و جنگ افزار باشد.
خبرگزاری فرانسه با اعلام خبری مبنی بر اینکه یونان قصد دارد به منظور تقویت توان دفاعی و نظامی خود برای هرگونه مواجهه احتمالی با ترکیه، اقدام به خرید عمده سلاح کند، نوشت: کریاکاس میتسوتاکیس نخست وزیر یونان روز گذشته از خرید عمده سلاح و به روز رسانی کردن تجهیزات نظامی در این کشور و در زمانی که تنش با ترکیه بر سر منابع «هیدروکربن» در شرق مدیترانه در بن بست قرار گرفته است، خبر داد.
خبرگزاری فرانسه افزود: بن بست به وجود آمده بین آنکارا و آتن منجر شده تا دیگر متحدان ناتو نیز درحمایت از آتن به این عرصه وارد شوند و بیم شعله ور شدن هرگونه درگیری را دراین بخش از آب‫های مدیترانه می‫رود.
بنا بر این گزارش نخست وزیر یونان در «سالونیک»(Thessaloniki) دومین شهر بزرگ این کشور در سخنانی گفت: زمان آن فرا رسیده است تا نیروهای نظامی خود را تقویت کنیم که این اقدام به منزله یک سپر ملی خواهد بود.
۱۸ فروند جنگنده رافائل و دیگر جزئیات نظامی
خبرگزاری فرانسه در ادامه گزارش داد: نخست وزیر یونان در این سخنرانی از خرید ۱۸ فروند جنگنده فرانسوی رافائل، چهار فروند قایق (جنگی) چندمنظوره، چهار فروند بالگرد نیروی دریایی و همچنین جذب ۱۵هزار نیروی نظامی تازه نفس و تقویت منابع در بخش صنعت نظامی و دفاع در برابر حملات سایبری خبر داد.
خبرگزاری فرانسه افزود: نخست وزیر یونان همچنین از خرید تسلیحات تازه ضدتانک، اژدرهای دریایی و موشک برای نیروی هوایی این کشور به عنوان بزرگ‫ترین خرید و به روز رسانی تسحلیاتی در این کشور در دوهه اخیر اشاره کرد.
بنابراین گزارش یونان که در اوایل قرن بیست و یکم قصد خرید تجهیزات نظامی همچون تانک و زیردریایی از آلمان و جنگنده های آمریکایی و سامانه های دفاعی روسی را داشت، هزینه‫ها را صرف بازی‫های المپیک ۲۰۰۴ آتن کرد.
تنش‫ها میان یونان و ترکیه در ماه اوت و چند روز پس امضاء توافق دریانوردی یونان با مصر که آنکارا را خشمگین و یک شناور اکتشافی ترکیه به همراه ناوهای جنگی به آب‫های مورد اختلاف اعزام کرد، بالا گرفته است.
آنکارا از آن هنگام فعالیت‫ها در این منطقه را گسترده‫‫تر کرده اما آتن آن را غیرقانونی می‫داند.
تنش‌ها میان ترکیه و یونان بر سر منابع نفت و گاز شرق مدیترانه در هفته‌های اخیر ابعاد تازه‌تری به خود گرفته است.
این اختلاف با آغاز اکتشافات گاز توسط ترکیه در نزدیکی سواحل یونان در شرق مدیترانه شدت یافته است. در این ماموریت، کشتی تحقیقاتی «عروج رئیس»(Oruc Reis) ترکیه به همراه کشتی‌های جنگی در حال جست‫و‫جو برای یافتن میادین احتمالی گاز در جنوب سواحل ترکیه است.
در نتیجه این تنش‫ها، حضور نظامی فرانسه در این منطقه تقویت شده و آمریکا نیز یک فروند کشتی جنگی خود را در آب‫های نزدیک جزیره کِرِت یونان مستقر کرده است.
در همین حال، «جوسپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هشدار داد که این اتحادیه در حال آماده کردن فهرستی از تحریم‌ها علیه ترکیه است.
«رجب طیب اردوغان» رئیس‌ جمهوری ترکیه نیز در تماس تلفنی با «چارلز میشل» رئیس شورای اروپا، درباره تحولات و تنش‌های اخیر در حوزه شرق دریای مدیترانه، گفت که مواضع و اظهارات تحریک‌آمیز اروپا درباره مدیترانه کمکی به حل مشکل نمی‌کند.


ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید