یکی از فرماندهان ارشد و سابق سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) ضمن درخواست برای تشکیل ائتلاف نظامی عربی شبیه ناتو برای مقابله با ایران گفت تحریمها علیه ایران را باید دو چندان کرد. به نقل از صدا نیوز ، پایگاه اینترنتی روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن در گزارشی به قلم هدی الحسینی نوشت ژنرال جیمز جونز […]
یکی از فرماندهان ارشد و سابق سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) ضمن درخواست برای تشکیل ائتلاف نظامی عربی شبیه ناتو برای مقابله با ایران گفت تحریمها علیه ایران را باید دو چندان کرد.
به نقل از صدا نیوز ، پایگاه اینترنتی روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن در گزارشی به قلم هدی الحسینی نوشت ژنرال جیمز جونز در گفتگو با الشرق الاوسط در پاسخ به این سئوال که روابط بین آمریکا و عربستان سعودی را در سایه دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا چگونه ارزیابی می کنی؟ و این روابط چه تفاوتی با دوره باراک اوباما رئیس جمهور سابق این کشور دارد ؟ گفت: من فکر می کنم ترامپ رئیس جمهور و دولتش آشکارا گفته اند که ایران کشوری غیرقابل اعتماد است و نه تنها برای منطقه خطرناک است بلکه منبع تروریسم است و آمادگی پیوستن به جامعه بین المللی را ندارد. من فکر می کنم نگاه مشترک جانشین ولیعهد عربستان سعودی و سایر سران خلیج(فارس) و دولت آمریکا به ایران، روابط بسیار بهتری را میان آنان در مقایسه با دولت اوباما ایجاد کرده است.
خبرنگار: بنابراین آمریکا چگونه می تواند با عربستان سعودی و کشورهای عرب حوزه خلیج(فارس) برای مهار دخالت ایران در امورشان و توقف عملیات تروریستی اش همکاری کند؟ جونز: نظر شخصی من این است اگر ما با خطر موجودیتی روبرو هستیم که باید بسیار قاطع باشیم، تحریمها را دو برابر کنیم و هر کاری می توانیم انجام دهیم تا رفتارهایشان را به طور ریشه ای تغییر دهیم. برای اینکه این اتفاق بیفتد برای آمریکا و کشورهای عرب حوزه خلیج(فارس) بسیار مهم است راههایی را که می توانند با یکدیگر همکاری کنند هموار سازند، شراکتمان را دوباره تثبیت کنیم و اجازه ندهیم ایران ما را بترساند.
خبرنگار: اخیرا گفتهای اگر کشورهای عرب حوزه خلیج(فارس) احساس کردند با تهدید موجودیتی از سوی تروریسم روبرو شدند می توانند پیمانی شبیه به پیمان ناتو تأسیس کنند و در نتیجه برای آمریکا آسان خواهد بود در چنین پیمانی شرکت کند. آیا می توانی درباره این طرح بیشتر توضیح دهی؟
جونز: پاسخ کوتاه تر این است اگر به گذشته نگاه کنیم که چگونه پیمان ناتو را تأسیس کردیم ملاحظه می کنیم که کشورهای اروپایی تا جنگ جهانی دوم با یکدیگر در جنگ بودند. پس از آن پیمان ناتو به همراه آمریکا و کانادا در سال ۱۹۴۹ تشکیل شد. ناتو در طول سالیان سال به ویژه در برابر خطر موجودیتی که اتحاد جماهیر شوروری ایجاد می کرد به خوبی موفق بود. من این پیشنهاد را مطرح کردم زیرا براساس این تصور است که هر اندازه کشورهای عرب حوزه خلیج(فارس) فعالیت کنند و ضد خطر موجودیتی متحد شوند و از حیث نظامی قدرتمند گردند، ارتباطات بهتری برقرار کنند ، اطلاعات امنیتی را مبادله کنند و شاید راهبردها و تاکتیکهای مشترکی تکیه کنند در آن صورت آمریکا از همکاری با چنین پیمانی استقبال خواهد کرد. شاید کشورهای کوچک بتوانند تسهیلات تخصصی برای چنین ائتلافی ایجاد کنند یعنی شاید نیازی به ده فرودگاه نداشته باشیم و چهار فرودگاه کافی باشد من این طرح را مطرح کردم ما از این طرح حرف می زنیم زیرا آمریکا در تعامل با ائتلافها تجربه طولانی دارد. من زمانی که در ابوظبی بودم و در کنفرانس امنیتی شرکت کردم خوشحال شدم که شنیدم دیگران از این طرح حرف می زنند و در واشنگتن هم شنیدم که از این طرح حرف می زنند به همین علت شاید برخی مذاکرات درباره این مسئله انجام شود و من فکر می کنم این پیام قوی خطاب به ایران باشد.
خبرنگار: آیا برای دولت و وزارت دفاع (آمریکا) توصیهای دارید که خطر ایران را در اولویت قرار دهند؟
جونز: به نظر من دولت و وزارت دفاع این خطر را در اولویت قرار می دهند و من همانطور که گفتم خوشحالم از مواضعی که درباره ایران اعلام شد. من تصور می کنم اولویتهای چهارگانه ایران، کره شمالی، چین و روسیه به ترتیب باشند.
خبرنگار: آیا کمک نظامی به ائتلاف کشورهای عربی از سوی آمریکا قابل اجراست؟ جونز: بله فکر می کنم چنین باشد. ناتو با دوازده کشور آغاز شد و اکنون بیست کشور عضو آن هستند. به همین دلیل فکر می کنم ائتلاف نظامی عربی می تواند با ائتلاف چند کشور آغاز شود و برخی کشورها ترجیح می دهند به عنوان عضو ناظر باشند و سپس ملحق می شوند. این امر به شیوهای که کشورهای عرب حوزه خلیج( فارس) و کشورهای عربی می خواهند آغاز کنند، بستگی دارد. تکرار می کنم صرف صحبت درباره ائتلاف نظامی پیام بسیار واضحی به ایران خواهد بود.
منبع : خبرگزاری آریا