به نقل ازصدانیوز،آنچه آمریکا میخواست با ارتش نظامیاش فتح کند، چین با ارتش اقتصادیاش فتح کرده است. ارتش سرخ چین، آسیا، اروپا و حتی آفریقا را فتح کرده و پرچم سرخرنگش را به اهتزاز در آورده و حالا راهی آمریکای لاتین- همان سرزمینی که به آن حیاط خلوت آمریکا میگفتند- شده است. برخلاف آمریکا، چین […]
به نقل ازصدانیوز،آنچه آمریکا میخواست با ارتش نظامیاش فتح کند، چین با ارتش اقتصادیاش فتح کرده است. ارتش سرخ چین، آسیا، اروپا و حتی آفریقا را فتح کرده و پرچم سرخرنگش را به اهتزاز در آورده و حالا راهی آمریکای لاتین- همان سرزمینی که به آن حیاط خلوت آمریکا میگفتند- شده است.
چین با هدف دسترسی به منابع مورد نیاز خود مانند نفت، مس، آهن، تجارت و سرمایهگذاری خود را در منطقه آمریکای لاتین افزایش داده است. علاوهبر این، با توجه به تهدید چین برای آمریکا و توازن قدرت این دو کشور در عرصه نظام بینالمللی و حضور همهجانبه آمریکا در منطقه آسیای جنوب شرقی و همکاریهای مختلف تجاری، نظامی و سیاسی با کشورهای این منطقه در سازمانهای مختلف و دفاع از آنها در برابر چین در مناقشات مختلف، این کشور تلاش میکند علاوهبر گسترش حوزه اقتصادی و سیاسی خود در این منطقه و دسترسی به منافع بیشتر، خیزش خود به سمت این منطقه را در پاسخ به حضور آمریکا در منطقه آسیای جنوب شرقی و موازنه قدرت در برابر آن، در آمریکای لاتین تقویت کند. اما بخش مهمتر، جاهطلبی چینیها به طرح «یک کمربند، یک جاده» بازمیگردد. طرح راه ابریشم جدید یا طرح یک کمربند، یک جاده، طرح سرمایهگذاری در زیربناهای اقتصادی بیش از ۶۰ کشور جهان و توسعه دو مسیر تجاری «کمربند اقتصادی راه ابریشم» و «راه ابریشم دریایی» است که توسط چین در سال ۲۰۱۳ ارائه شده است. این طرح اقتصادی که چین را به اروپا، آفریقا و آمریکای لاتین متصل میکند، از سوی آمریکاییها تهدیدی جدی برای آینده اقتصاد این کشور تلقی میشود.