در آمد سرانه حقیقی ایرانی ها از سال ۱۳۸۶ تا سال ۱۳۹۶

نظام اقتصادی
نظام اقتصادی

به نقل از صدانیوز ،محاسبات نشان می دهد درآمد سرانه حقیقی ایرانیان درسال ۱۳۸۶ تقریبا برابر با ۷۲۰۰ دلار بوده است. گزارش های بانک مرکزی که از سوی معاونت اقتصادی اتاق بازرگانی تهران دسته بندی شده همچنین  نشان می دهد درامد سرانه ایرانیان درسال ۱۳۹۶ برابر با ۵میلیون و ۶۰۰ هزارتومان شده است. نماگرهای سه […]

به نقل از صدانیوز ،محاسبات نشان می دهد درآمد سرانه حقیقی ایرانیان درسال ۱۳۸۶ تقریبا برابر با ۷۲۰۰ دلار بوده است. گزارش های بانک مرکزی که از سوی معاونت اقتصادی اتاق بازرگانی تهران دسته بندی شده همچنین  نشان می دهد درامد سرانه ایرانیان درسال ۱۳۹۶ برابر با ۵میلیون و ۶۰۰ هزارتومان شده است. نماگرهای سه ماهه چهارم ۱۳۹۶نیز  نشان می دهد میانگین نرخ هردلار آمریکا به پول ایران برابر با ۴۰۴۵ تومان شده است.

یک محاسبه آسان نشان می دهد درآمد سرانه ایرانیان درسال گذشته حدود ۱۱۰۰ دلار شده است. در صورتی که درآمد سرانه حقیقی ایرانیان درسال ۱۳۹۶ به ۱۳۸۶ به ریال لحاظ شود این شاخص در سال ۱۳۹۶ نسبت به ۱۳۸۶  سال گذشته حدود ۲۷ درصد  کمتر شده است. اما اگراین مقایسه بر مبنای  دلار انجام شود و با توجه به میانگین قیمت هردلار آمریکا درسالهای ۱۳۸۶ و ۱۳۹۶ که به ترتیب ۹۳۶ تومان و ۴۰۴۵ تومان بوده است و با توجه به درآمد سرانه مردم ایران دراین دومقطع یک محاسبه ساده نشان می دهد درآمدسرانه ایرانیان به دلار در سال ۱۳۹۶ تنها ۲۰ درصد درآمد سرانه سال ۱۳۹۶ بوده است. یعنی دراین ده سال درامد سرانه هرایرانی  برمبنای دلار ۸۰ درصد کاهش یافته است. اگر محاسبات جزیی تر انجام دهیم خواهیم دید درآمد سرانه روزانه ایرانیان به دلار در سال ۱۳۸۶ حدود ۲۰ دلار و درامد سرانه سال ۱۳۹۶ نزدیک ۳دلار بوده است.  . به نظر می رسد اگر شرایط ایران همانند سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۴ شود که درامد سرانه ایرانیان به طور حقیقی از حدود ۷میلیون و ۴۰۰ هزارتومان درسال ۱۳۹۰ به ۵میلیون و ۳۰۰هزارتومان سقوط کرد و دلیل اصلی آن تشدید تحریم های جهانی علیه ایران و تورم شتابان این سالها به ویژه سالهای ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲ بود و سقوط حدود ۳۰ درصد کاهش یافت  شاهد روزهای سخت تری برای ایرانیان خواهیم بود. در سالهای ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲ نیز هانند این روزها قیمت هردلار آمریکا به ریال لیران با شتاب به به سود دلار امریکا رقم می خوردو ریال ایران تنها ۳۰ درصد ارزش خو درآمد ملی سرانه کشور به قیمت ثابت ۱۳۹۰ ،بعد از افت طی سالهای نیمه نخست دهه ۱۳۹۰ ،در سال۱۳۹۴ به کمترین مقدار خود یعنی ۳٫۵ میلیون تومان به ازای هر نفر رسید. اگرچه این رقم طی سالهای۱۳۹۵ و ۱۳۹۶ افزایش یافت، اما همچنان به رقم سال ۱۳۸۳ یعنی ۷٫۵ میلیون تومان نرسیده است.یکی از دلایل مهم عدم رشد تقاضا برای تولیدات داخلی کشور به پایین بودن درآمد ملی سرانه جامعهنسبت داده میشود.آمارهای اخیر بانک مرکزی نشان میدهد از سال ۱۳۹۰ تا پایان سال ۱۳۹۶ ،به طور متوسط سالانه ۴٫۵درصد از سرانه درآمد ملی حقیقی کشور کاسته شده است. را حفظ می کرد و تحریم ها نیز روندی فزاینده داشت. مدیران اقتصادی کشور باید زنگ خطر را به صورت جدی به صدا درآورند.

درآمد ملی سرانه کشور به قیمت ثابت ۱۳۹۰ ،بعد از افت طی سالهای نیمه نخست دهه ۱۳۹۰ ،در سال
۱۳۹۴ به کمترین مقدار خود یعنی ۳٫۵ میلیون تومان به ازای هر نفر رسید.اگرچه این رقم طی سالهای
۱۳۹۵ و ۱۳۹۶ افزایش یافت، اما همچنان به رقم سال ۱۳۸۳ یعنی ۷٫۵ میلیون تومان نرسیده است. یکی از دلایل مهم عدم رشد تقاضا برای تولیدات داخلی کشور به پایین بودن درآمد ملی سرانه جامعه نسبت داده میشود.آمارهای اخیر بانک مرکزی نشان میدهد از سال ۱۳۹۰ تا پایان سال ۱۳۹۶ ،به طور متوسط سالانه ۴٫۵درصد از سرانه درآمد ملی حقیقی کشور کاسته شده است.


ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید