این پیمانه موضوعاتی همچون تغییرات شاخص بورس، سکه دوباره در مسیر گرانی، حقوق کارگران به هفته دوم نرسیده تمام میشود، توضیحات سیف درباره دلار۳۶۰۰ تومانی، سرانجام مسکن مهر، «ثبت سفارش واردات خودرو» بی سر و صدا متوقف شد، پول روسیه رکورد زد، سوخو نیامده رفت! تأکید عربستان بر اجرای توافق اوپک، کاهش تدریجی تولید نفت […]
این پیمانه موضوعاتی همچون تغییرات شاخص بورس، سکه دوباره در مسیر گرانی، حقوق کارگران به هفته دوم نرسیده تمام میشود، توضیحات سیف درباره دلار۳۶۰۰ تومانی، سرانجام مسکن مهر، «ثبت سفارش واردات خودرو» بی سر و صدا متوقف شد، پول روسیه رکورد زد، سوخو نیامده رفت! تأکید عربستان بر اجرای توافق اوپک، کاهش تدریجی تولید نفت در روسیه و جنگ تعرفه علیه زعفران ایرانی، در بر دارد.
در پیمانه اقتصادی، هر روز بسته ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم روز، همچون تغییرات در بورس، بازار طلا، سکه، نفت و … تا خبرها و اتفاقات جذاب اقتصادی را گردآوری می کنیم.
این پیمانه اقتصادی موضوعاتی همچون، تغییرات شاخص بورس، سکه دوباره در مسیر گرانی، حقوق کارگران به هفته دوم نرسیده تمام میشود، توضیحات سیف درباره دلار۳۶۰۰ تومانی، سرانجام مسکن مهر، «ثبت سفارش واردات خودرو» بی سر و صدا متوقف شد، پول روسیه رکورد زد، سوخو نیامده رفت!، تأکید عربستان بر اجرای توافق اوپک، کاهش تدریجی تولید نفت در روسیه و جنگ تعرفه علیه زعفران ایرانی، در بر دارد.
تقویت ۷۲ واحدی شاخص کل بورس تهران
شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس تهران در پایان معاملات روز دوشنبه ۱۳ دی ۹۵، با افزایش ۷۲ واحدی به رقم ۷۸ هزار و ۹۶۸ واحد رسید. شاخص کل هموزن اما با کاهش ۱۹ واحدی روی عدد ۱۵ هزار و ۵۳۲ واحد ایستاد. همچنین شاخص آزاد شناور با کاهش ۱۵۷ واحدی عدد ۸۶ هزار و ۷۹۳ واحد را به نمایش گذاشت. شاخص بازار اول نیز در حالی با کاهش ۵۳ واحدی به رقم ۵۵ هزار و ۹۸۳ واحد دست یافت که شاخص بازار اول با افزایش ۷۴۹ واحدی به ۱۶۸ هزار و ۴۵۶ واحد دست یافت. همچنین شاخص کل فرابورس (آیفکس) بدون تغییر محسوسی عدد ۸۵۲ واحد را به نمایش گذاشت. به گزارش فارس، بازار سهام بازاری متعادل و در اغلب نمادهای معاملاتی با افزایش تقاضای سهام در مقابل عرضه روبرو بود که در این بین بازگشت دوباره برخی نمادهای معاملاتی پربیننده همچون سایپا و جمعآوری عرضه سهام در این نماد در کنار خودنمایی دوباره گروه فلزات اساسی و معدنیها از نکات قابل تامل آن بود.
سکه دوباره در مسیر گرانی حرکت کرد
در پایان معاملات روز دوشنبه بازار سکه، هر سکه تمام طرح قدیم با افزایش ۲ هزار تومان به رقم ۱ میلیون و ۱۲۷ هزار تومان رسید. همچنین هر سکه تمام بهار آزادی نیز با افزایش ۱۰ هزار و ۸۰۰ تومان افزایش به قیمت ۱ میلیون و ۱۵۷ هزار و ۵۰۰ تومان فروخته شد. هر نیم سکه بهار آزادی بدون تغییر قیمت در همان رقم ۶۰۵ هزار تومان قرار گرفت و هر ربع سکه بهار آزادی با افزایش ۲ هزار تومان به قیمت ۳۱۹ هزار تومان فروخته شد.
اظهار نظر وزیر اقتصاد درباره معیشت مردم
وزیر امور اقتصاد ودارایی گفت: اگر در نظر بگیریم که اقتصاد ایران در سال گذشته با کمترین درآمدهای نفتی در طول تاریخ مواجه شده و همزمان یکی از شدیدترین مقاطع کاهش قیمت نفت را تجربه کرده است ضمن اینکه رشد اقتصادی دهه های گذشته ایران را که حدود ۳.۲ درصد بوده است را مجدد به یاد آورده ایم و در نهایت به یاد آوریم که در سال ۹۱ و ۹۲ رشدهای اقتصادی منفی ۶.۸ درصدی و منفی ۱.۹ درصدی را تجربه کرده ایم، آن زمان است که اهمیت توفیق ملت و دولت ایران را می توانیم به درستی ارزیابی کنیم. علی طیبنیا تصریح کرد: هنوز از وضع اقتصاد و معیشت مردم راضی نیستیم چرا که ملت ما شایسته شرایط بهتری بوده است. به گزارش مهر، طیبنیا خاطرنشان کرد: دولت با انبوهی از مشکلات به جا مانده از ساختارهای اقتصادی نامطلوب گذشته در کنار محدودیتهای ناشی از تحریمهای ظالمانه نظام سلطه مواجه بوده است.
حقوق کارگران به هفته دوم نرسیده تمام میشود
دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران میگوید: دستمزد سال ۹۶ کارگران را بر مبنای نرخ تورم سال ۹۵ تعیین میکنند، در حالی که افزایش قیمتها سه ماهه اول هر سال خود را نشان میدهد و حقوق کارگران همان هفته اول تمام میشود. به گزارش ایسنا، وی اظهار کرد: در ماده ۴۱ قانون کار ملاک تعیین مزد، فقط نرخ تورم دیده نشده که دولت و کارفرمایان روی آن اصرار دارند تبصره دو هم پیشبینی شده تا وضع معیشت کارگران هم دیده شود و تنها به تورم بسنده نشود.
توضیحات سیف درباره دلار۳۶۰۰ تومانی
ولیالله سیف در میزگرد ششمین همایش بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت با اشاره به بخشنامه اخیر بانک مرکزی به نظام بانکی که بر اساس آن شفافیت لازم نسبت به گشایش اعتبارات اسنادی بانکی ایجاد شده است، گفت: بر اساس این بخشنامه در لحظه گشایش اعتبار ۱۰ درصد به صورت ریالی طبق نرخ علی الحساب ۳۶۰۰ تومان برای هر دلار پیش پرداخت صورت می گیرد که تا زمان معامله اسناد نزد بانک گشایش کننده اعتبار به عنوان پیش پرداخت باقی می ماند.
سرانجام مسکن مهر از زبان رئیس جمهور
حسن روحانی رییس جمهوری، درباره مسکن مهر گفت: « مسکن مهر یکی از مشکلات دولت بود. خانههایی ساخته شده بود بدون اینکه تسهیلات لازم را داشته باشد. مسجد و کلانتری و مدرسه و گاز و برق و آب و جاده در این مسکنها نبود، بر این اساس دولت به مشکل خورد، اما با همه اینها پرونده مسکن مهر تا پایان دولت یازدهم بسته میشود.»
«ثبت سفارش واردات خودرو» بی سر و صدا متوقف شد
وزارت صنعت، معدن و تجارت طبق قانون لیست خودروهای مجاز برای ورود به کشور را همواره در سایت “ثبتارش” منتشر و بهروزسانی میکند. نگاهی به این سایت در روز (دوشنبه) نشان میدهد که ثبت سفارش تمام خودروهای سواری وارداتی متوقف شده و نام تمام خودروهای سواری وارداتی مجاز برای ورود به کشور از لیست مربوطه حذف شده است. این موضوع از آنجا نشات می گرفت که اسحاق جهانگیری در ابلاغیه جدید خود و به منظور تحقق دستور رئیس جمهور مبنی بر ساماندهی بازار ارز و حمایت از تولید داخل، دستورالعملی برای اجرا به همه دستگاههای اجرایی و بانکها و موسسات اعتباری، موسسات عمومی غیردولتی و نهادهای انقلاب اسلامی ابلاغ کرد که در بند شش این دستورالعمل تاکید شده شرط ثبت سفارش خودرو منوط به داشتن نمایندگی مجاز و خدمات پس از فروش خواهد بود. جهانگیری در این بخشنامه تاکید کرده که ضروری است در اسرع وقت واردات خودرو و کالاهای مشمول بدون پیش شرط مذکور ممنوع شود.
پول روسیه رکورد زد
به نقل از پایگاه خبری «راشاتودی»، روبل روسیه به بالاترین میزان ارزش خود از ماه جولای سال گذشته میلادی به بعد رسیده است. همچنین بازگشت ارزش پول روسیه می تواند عاملی برای برقراری توازن در بودجه این کشور شود. در همین حال روبل روسیه در مقابل دلار آمریکا از رشد ۶۰.۱۲ واحدی برخوردار شد که بیشترین میزان در ۱۷ ماه اخیر محسوب می شود؛ ضمن اینکه پول ملی روسیه در مقابل یورو هم رشد ۶۲.۷۰ واحدی از خود نشان داد.
سوخو نیامده رفت!
دبیر انجمن شرکت های هواپیمایی درباره وضعیت مذاکره ایرلاین ها با شرکت سوخو، گفت: سه شرکت هواپیمایی خصوصی برای اجاره هواپیمای سوخو ۱۰۰ با این شرکت رایزنی کردهاند.مقصود اسعدی سامانی افزود: در مذاکرات ایرلاین های ایرانی و شرکت سوخو بحث خرید هواپیما مطرح نیست زیرا این نوع هواپیما هنوز برای شرکت های هواپیمایی شناخته شده نیست. به گزارش مهر، وی ادامه داد: ورود هواپیمای سوخو ۱۰۰ به ایران، تنها به صورت اجاره انجام می شود ضمن اینکه باتوجه به زمینگیر شدن این هواپیما به علت مشکل ایجاد شده در دُم آن، بحث اجاره هم با اما و اگرهایی مواجه است و شرکت سوخو باید ایراد موجود را برطرف کند.
هیئت هندی به تهران سفر میکند
به نقل از پایگاه خبری ایندیا تایمز، هند در حال آماده کردن هیأتی برای اعزام به ایران است تا از سهم خود از بازار برنج ایران در برابر شرکت های پاکستانی دفاع کند. به گفته موهیندر پال جیندال، رئیس اتحادیه صادر کنندگان برنج هند، این هیأت که متشکل از مقامات دولتی و صادر کنندگان خواهد بود، روزهای ۲۷ تا ۲۹ ژانویه به تهران سفر خواهد کرد. وی افزود، صنعت برنج هند امیدوار است که ایران ممنوعیت واردات برنج باسماتی از هند را که در طی ۴ ماه گذشته برقرار بوده لغو نماید. یک مقام دولتی هند که نخواست نامش فاش شود گفت: «ما باید به تلاش های دیگر کشورها واکنش نشان دهیم زیرا سهم ما از بازار ایران به شدت کاهش یافته است.» ایران در طی سال های اخیر یکی از وارد کنندگان بزرگ برنج باسماتی هند بوده است. اما در سال ۱۶-۲۰۱۵ صادرات برنج باسماتی هند به ایران تقریبا به نصف کاهش یافت و از ۱٫۱ میلیارد دلار در سال قبلی به ۵۷۱ میلیارد دلار رسید. به گزارش تسنیم، در نیمه نخست سال مالی جاری، صادرات برنج باسماتی هند به ایران به ۳۵۶ میلیون دلار رسیده است. هم هند و هم پاکستان از صادر کنندگان برنج به ایران هستند. اروگوئه نیز دیگر کشوری است که به ایران برنج صادر می کند.
تأکید عربستان بر اجرای توافق اوپک
به گزارش تابناک اقتصادی به نقل از رویترز، اوپک در ماه نوامبر برای اولین بار پس از سال ۲۰۰۸ توافق کرد که تولید خود را کاهش دهد و طی این توافق عربستان پذیرفت که بیش از سایر کشورها تولید خود را پایین بیاورد و خواستۀ ایران برای مستثنی بودن از کاهش تولید را نیز قبول کرد. کابینه عربستان در بیانیۀ روز دوشنبه خود که توسط خبرگزاری دولتی SPA منتشر شده گفت: “شورای (وزرا) … بر اهمیت ثبات و هماهنگی و افزایش همکاری بین کشورهای عضو اوپک و تعهد به اجرای توافقنامه به دست آمده در ماه نوامبر برای کاهش تولید تأکید کرد.”
کاهش تدریجی تولید نفت در روسیه
داده وزارت انرژی روسیه در روز دوشنبه نشان داد که تولید نفت روسیه در ماه دسامبر تغییری نکرده و همان ۱۱،۲۱ میلیون بشکه در روزِ ماه های گذشته، که بالاترین حد تولید نفت در حدود ۳۰ سال گذشته بوده، باقی مانده. روسیه اکنون آماده است در نیمه اول سال ۲۰۱۷ تولید نفت خود را به عنوان بخشی از پیمان جهانی با اوپک، با هدف توازن در بازار نفت روزانه ۳۰۰٫۰۰۰ بشکه کاهش دهد. به گزارش تابناک اقتصادی به نقل از رویترز، قیمت نفت در سال گذشته با ۵۶٫۸۲ دلار به انتها رسید، که این قیمت تقریباً بیش از دو برابر قیمت نفت در اوایل سال گذشته می باشد. تولید نفت در ماه دسامبر ۴۷٫۴۰۲ میلیون بشکه بوده و این در حالی ست در ماه نوامبر تولید ۴۵،۸۸۴ بشکه بود.
عمان کاهش روزانه تولید نفت را آغاز کرد
رسانههای عمان اعلام کردند که این کشور براساس توافق اوپک از روز یکشنبه، کاهش ۴۵ هزار بشکهای تولید نفت روزانه خود را از روز گذشته آغاز کرد و ۶ ماه ادامه خواهد داشت. کاناگا ساندر رئیس پژوهش گالف بدر عمان گفت: ما منتظریم و رصد میکنیم که وضعیت چگونه پیش میرود سه ماهه نخست بسیار مهم خواهد بود. وی همچنین پیشبینی کرد: قیمت نفت به بشکهای ۶۰ دلار برسد.
جنگ تعرفه علیه زعفران ایرانی
نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: آمریکا اعلام کرده حاضر است یک بازار ۴۰ تنی را به منظور صادرات زعفران در اختیار افغانستان قرار دهد، گفت: حتی همین الان هم کشوری مانند هندوستان تعرفه ورود زغفران را برای افغانیها برداشته است اما اگر یک ایرانی بخواهد زغفران به هند ببرد، باید ۳۸ درصد عوارض پرداخت کند. به گزارش مهر، غلامرضا میری با بیان اینکه کشور افغانستان میتواند در دراز مدت به عنوان یک تهدید برای ما مطرح باشد، گفت: درحال حاضر که بیش از ۹۰ درصد تولید دنیا در اختیار ماست نمیتوانیم تجارت آن را کاملا در دست داشته باشیم اگر انحصار تولید هم از بین برود قطعا شرایط بدتر هم خواهد شد.
احتمال افزایش قیمت سیمان
رئیس انجمن صنفی صنعت سیمان با اشاره به آخرین وضعیت تولید سیمان در فصل سرد سال گفت: تولید سیمان مانند هر سال در آستانه زمستان با کاهش روبه روست اما امسال نسبت به سال گذشته، هم در آذرماه و هم در آمار ۹ ماهه تولید با کاهش تولید روبرو بودیم و حتی در حوزه تحویل داخلی و صادرات سیمان نیز ارقام، سیر نزولی داشتند. به گزارش ایسنا، شیخان با بیان اینکه قیمتها را در زمستان افزایش خواهیم داد، اظهار کرد: اکنون ما با ۶۰ درصد از ظرفیت تولید در حال کار هستیم و دچار کاهش تقاضا شدهایم اما همان طور که قبلا گفته شده، با کاهش تقاضا و تولید، هزینههای جاری، کاهش نمییابد و برخی هزینهها به صورت ثابت باقی است که این امر چارهای نمیگذارد جز اینکه قیمتها را افزایش دهیم.
منبع:تابناک