سقوط تاریخی دلار؛ شایعه یا واقعیت؟/ یوان چین، آماده تاج گذاری؟

به گزارش الجزیره

ایالات متحده در حال حاضر با بحران بدهی مواجه است و در صورت عدم پرداخت این بدهی ها، موقعیت دلار در سطح جهان متزلزل می شود و این باعث می شود دولت و شرکت ها مجبور شوند قبوض بین المللی خود را با ارز دیگری پرداخت کنند.

به  گزارش نبأخبر،تسلط دلار بر اقتصاد جهانی از زمان شروع جنگ در اوکراین و تحریم های غرب علیه روسیه شروع به از دست دادن شتاب خود کرده است. اما آیا این روند ادامه خواهد داشت؟

مساله سقوط دلار در برابر یوان مدتی است که به یکی از موضوعات اصلی رسانه های مختلف تبدیل شده است. در دو روز گذشته چند رسانه به این موضوع پرداخته اند. به نظر می رسد تحولات اقتصادی بزرگی در آینده نزدیک رخ خواهد داد و احتمالا بازار با یک انقلاب و شوک بزرگ مواجه خواهد شد.

جنگی که به ضرر دلار تمام شد
الجزیره قطر معتقد است؛ تسلط دلار بر اقتصاد جهانی از زمان شروع جنگ در اوکراین و تحریم های غرب علیه روسیه شروع به از دست دادن شتاب خود کرده است، زیرا بسیاری از کشورهای نوظهور می خواهند از معاملات بیش از حد با واحد پولی ایالات متحده اجتناب کنند و این ممکن است به سود یوان چین باشد.

طبق گزارش این پایگاه قطری، نگرانی بسیاری از کشورها در مورد هژمونی آمریکا و تسلطش بر نظام مالی جهانی و توانایی این کشور در تبدیل آن به سلاحی علیه آنها، باعث شده تا جایگزین های دیگری را برای محدود کردن سلطه دلار آزمایش کنند.

در زمانی که آمریکا و دیگر کشورهای غربی در واکنش به جنگ روسیه با اوکراین، تحریم‌های اقتصادی را علیه روسیه اعمال کردند، مسکو و دولت چین برای کاهش وابستگی به دلار و ایجاد هماهنگی بین سیستم‌های مالی خود، همکاری گسترده ای را آغاز کردند.

به گزارش الجزیره، ایالات متحده در حال حاضر با بحران بدهی مواجه است و در صورت عدم پرداخت این بدهی ها، موقعیت دلار در سطح جهان متزلزل می شود و این باعث می شود دولت و شرکت ها مجبور شوند قبوض بین المللی خود را با ارز دیگری پرداخت کنند.

روزنامه فرانسوی «لا تریبون» فرانسه نیز در گزارشی به دلار زدایی از اقتصاد جهانی به عنوان مبارزه با هژمونی سیاسی و اقتصادی ایالات متحده پرداخت.

این روزنامه می نویسد، امروز به موضوع هژمونی دلار از منظر رقابت بین چین و آمریکا برای رهبری جهانی نگریسته می شود. این بحران بیش از همه از طریق جنگ تجاری که از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ تشدید شد، شکل گرفت و از زمان جنگ روسیه علیه اوکراین که به احیای جنگ سرد جدید بین کشورهای در حال ظهور و توسعه یافته منجر شده، به اوج خود رسید.

در همین رابطه، جوکو ویدودو، رئیس جمهور اندونزی، در پایان ماه مارس گذشته در جاکارتا – در جریان نشست “انجمن کشورهای جنوب شرقی آسیا” – گفت که “لازم است از سیستم های پرداخت غربی دور شویم تا از تراکنش هایمان در برابر پیامدهای ژئوپلیتیکی بالقوه محافظت کنیم.” انجمن کشورهای جنوب شرق آسیا شامل 10 کشور است که بیش از 664 میلیون نفر را نمایندگی می کنند.

بحث های اجلاس جاکارتا نه تنها بر چگونگی کاهش وابستگی به دلار تمرکز داشت، بلکه به دنبال چگونگی کاهش وابستگی به یورو، ین و پوند و تصویب یک قانون مالی در این رابطه بود. کشورهای جنوب شرق آسیا به دنبال سیستمی هستند که به جای نرخ های اروپایی و آمریکایی، بیشتر از کارت های اعتباری صادر شده توسط بانک های محلی استفاده کنند.

علاوه بر این، استفاده از یوان به جای دلار در میان کشورهای نوظهور در ماه های اخیر افزایش یافته است، به ویژه در مورد خرید و فروش مواد اولیه که چین بزرگترین واردکننده آن در جهان است. نفت روسیه و عربستان، گاز امارات و یا حتی برزیل یا سویای آرژانتینی همه و همه با یوان معامله می شوند.

البته در گزارش لا تریبون اشاره شده است که این اقدامات تداوم تسلط ارز آمریکا را نفی نمی کند. دلار همچنان پرکاربردترین ارز بین المللی در پرداخت قبوض جهانی و تامین مالی تجارت بین المللی است با این حال، افزایش این اقدامات می تواند در آینده نزدیک اعتبار دلار را ساقط کرده و آن را از رونق بیندازد.


ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید