به نقل ازصدانیوز، عربستان سعودی بزرگترین صادرکننده نفت خام در جهان هماکنون با کاهش ذخایر گازی مواجه شده است.عربستان یک سوم از ذخایر نفتی منطقه خاورمیانه را به خود اختصاص میدهد اما در مقابل تنها دارای ۱۰ درصد از ذخایر گازی این منطقه است. > عربستان کشوری که دارای ۲۶۱ میلیارد بشکه نفت خام است […]
به نقل ازصدانیوز، عربستان سعودی بزرگترین صادرکننده نفت خام در جهان هماکنون با کاهش ذخایر گازی مواجه شده است.عربستان یک سوم از ذخایر نفتی منطقه خاورمیانه را به خود اختصاص میدهد اما در مقابل تنها دارای ۱۰ درصد از ذخایر گازی این منطقه است.
>
عربستان کشوری که دارای ۲۶۱ میلیارد بشکه نفت خام است و بهاحتمال زیاد این کشور میتواند تا سال ۲۰۸۸ به تولید و استخراج نفتی خود ادامه دهد اما هماکنون شدیداً با کاهش ذخایر گازی مواجه است.
به نوشته واشنگتن پست، بهرغم کاهش ذخایر گازی، عربستان هماکنون هفتمین کشور پرمصرف هیدروکربن در جهان است و این در حالی است که بیشتر حجم ذخایر گازی منطقه خاورمیانه در دستان رقبای منطقهای عربستان (ایران و قطر) است.
در حدود ۴۲ درصد از ذخایر گازی خاورمیانه در کنترل کشور ایران و در حدود ۳۱ درصد آن در کنترل کشور همسایه عربستان، قطر است.
عربستان به مدت دو سال است که کشور قطر را در محاصره کامل اقتصادی درآورده است.
به گفته کارشناسان اقتصادی، از آنجا که عربستان در حال تغییر وابستگی مصرف روزانه خود از نفت به برق است، مصرف صنعتی این کشور در حوزه گاز روزبهروز در حال افزایش است و درنتیجه باید گفت که تقاضای گاز داخلی این کشور با رشد ۳٫۷ درصدی در سال همراه است.
بر اساس گزارش شرکت نفتی آرامکو عربستان، تقاضای گاز از ۹٫۱ میلیارد مترمکعب در روز در سال ۲۰۱۸ به ۱۴٫۶ میلیارد مترمکعب در سال ۲۰۳۰ خواهد رسید و این بدان معناست که تا انتهای دهه آینده، مصرف گازی منطقه خاورمیانه به ۵۵ تریلیون مترمکعب خواهد رسید.
تارنمای بلومبرگ در گزارش اخیر خود ذخایر گازی عربستان را در حدود ۲۳۴ تریلیون مترمکعب تخمین زده است این در حالی است که شرکت نفتی آرامکو خود در گزارشی ذخایر گازی این کشور را در حدود ۱۸۶ تریلیون مترمکعب عنوان کرده است.