به نقل از صدا نیوز ، قند، به ویژه قندهای فرآوری شده و پالایش شده، چیزی است که همواره از آن لذت برده ایم. اما به طور روز افزون شواهدی ارائه می شوند که قند در آنها به عنوان یک تهدید برای سلامت عمومی در نظر گرفته می شود. در این میان، برخی مطالعات مصرف […]
به نقل از صدا نیوز ، قند، به ویژه قندهای فرآوری شده و پالایش شده، چیزی است که همواره از آن لذت برده ایم. اما به طور روز افزون شواهدی ارائه می شوند که قند در آنها به عنوان یک تهدید برای سلامت عمومی در نظر گرفته می شود. در این میان، برخی مطالعات مصرف قند را با ابتلا به سرطان پیوند داده اند.
به گزارش عصر ایران به نقل از “آپروکس”، قند به معنی قند فرآوری شده، پالایش شده است. قند به لحاظ علمی، یک کربوهیدارت حل پذیر شیرین مزه است. هر چیزی که به عنوان مزه شیرین طبقه بندی می کنید، از هویج تا کیک، احتمالا دارای شکلی از قند است. در حقیقت، بدن ما بیشتر کربوهیدارت های مصرفی را به قندهای ساده تبدیل می کند. تفاوت بین یک تکه میوه، یا یک برش نان غلات کامل، در محتوای دیگر مواد مغذی از جمله فیبر است که قند خون را تعدیل می کنند. اما در آبنبات یا نوشیدنی های شیرین فیبری وجود ندارد.
قند پالایش شده در دوزهای کوچک بسیار بعید است که زمینه ساز مرگ شما شود. نوشیدن گاه به گاه قهوه به همراه شکر، خوردن کلوچه یا یک برش کیک نباید موجب نگرانی شما شوند، اگرچه همان گونه که موجب افزایش سریع و ناگهانی قند خون می شوند، افت سریع قند خون را نیز در پی دارند. اما یک رژیم غذایی سرشار از قندهای پالایش شده به طور قطع مشکل آفرین است.
آیا پیوندی قوی بین رژیم غذایی سرشار از قند و ابتلا به سرطان وجود دارد؟ مطالعات جدید نگرانی ها را هرچه بیشتر در این زمینه افزایش داده اند. پژوهشگران متوجه شده اند که تخمیر قند موجب تکثیر سلولی می شود. از آنجایی که سلول های سرطانی به روشی مشابه تکثیر می شوند و حتی می توانند از اکسیژن به عنوان سوخت استفاده کنند، که به نام «اثر واربورگ» شناخته می شود، محدود کردن مصرف قند منطقی به نظر می رسد. سلول های سرطانی می توانند از قند اضافی موجود در بدن به عنوان سوخت استفاده کرده و هرچه سریعتر تکثیر شوند.
با این وجود، رژیم غذایی یکی از عوامل موثر در ابتلا به سرطان محسوب می شود. به این نکته توجه داشته باشید که سرطان یک بیماری نیست و خانواده ای از بیماری ها را شامل می شود، که عوامل مختلفی از قرار گرفتن در معرض نور خورشید تا ژنتیک و ورزش می توانند در آنها تاثیرگذار باشند. به احتمال زیاد کاهش مصرف قند حتی به صورت غیر مستقیم از طریق کمک به پیشگیری از ابتلا به دیابت و دیگر بیماری ها می تواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک کند.
دنبال کردن یک رژیم غذایی سالم و متعادل به همراه ورزش مناسب بهترین گزینه ای است که برای بهبود کیفیت زندگی و سلامت کلی خود می توانید مد نظر قرار دهید. حداقل نیم ساعت در روز پیاده روی کنید و سبزیجات بیشتری را در رژیم غذایی خود جای دهید تا احساس بهتری داشته باشید. این که هفته ای یک بار یک برش کیک یا یک شیرینی مصرف کنید یا در مناسبت های خاص این کار را انجام دهید نباید موجب نگرانی شما شود. از مواد غذایی خاص برای خود غول نسازید یا پس از خوردن آنها احساس گناه نداشته باشید. در عوض، یاد بگیرید به چه میزان می توانید از آنها مصرف کنید و این کار را چگونه انجام دهید و بر همین اساس انتخاب هایی آگاهانه داشته باشید.