بنی گانتس پس از امضای تفاهمنامه امنیتی و نظامی میان اسرائیل و بحرین گفت که دو طرف از سالها قبل روابط داشتهاند، اما علنیکردن همکاری امنیتی، نیازمند شجاعتی است که پادشاه بحرین از خود نشان داد.
به گزارش نباء خبر،تهدیدهای مداوم پهپادها علیه اسرائیل كه آخرین آن در روزهای گذشته از سوی حزبالله لبنان انجام گرفت، طرح «پیمان مشترك دفاعی» را جدیتر از قبل مطرح كرده است.
تلویزیون اسرائیل گزارش داد که اسرائیل و متحدان منطقهای آن، در حال توسعه پیمان دفاعی مشترک برای محافظت در برابر تهدید پهپادهای انتحاری و مهاجم هستند. در روزهای گذشته پهپاد شناسایی حزبالله لبنان از سوی سامانه گنبد آهنین سرنگون شد و پس از آن جنگندههای اسرائیلی با ورود به حریم هوایی لبنان دقایقی به گشتزنی پرداختند. براساس بیانیه ارتش اسرائیل، گنبد آهنین برای انجام رهگیری بهسرعت فعال شد و جتهای جنگی اقدام به گشتزنی در منطقه کردند. ارتش اسرائیل میافزاید با گذشت دقایقی پس از فعالشدن سیستم پدافند هوایی ناگهان ارتباط رادار با پهپاد قطع شد؛ مسئلهای که از عدم رهگیری پهپاد حکایت دارد. تداوم این حملات و نیز ادامه حملات موشكی و پهپادی حوثیها به عربستان و امارات و تهدید منافع ایالات متحده در عراق، باعث شده بحث بر سر «پیمان دفاعی مشترك» میان اسرائیل و كشورهای عربی كه به عادیسازی رابطه خود با تلآویو پرداختند، جدیتر از قبل دنبال شود. در صورت اجراشدن این پیمان، کشورهای عضوی که پرتاب به سمت یک کشور همسایه را شناسایی میکنند، میتوانند به آن کشور هشدار دهند و در سرنگونی پهپاد کمک کنند.
براساس گزارش کانال ۱۲ تلویزیون اسرائیل، اسرائیل و متحدان منطقهای آن در مرحله تدوین این پیمان دفاعی مشترک برای محافظت در برابر تهدید پهپادهای انتحاری و جاسوسی هستند. هرچند هنوز به جزئیات بیشتری از این طرح اشاره نشده اما گفته میشود کشورهای عضو این طرح را «همسایههای دور و نزدیک اسرائیل» تشکیل میدهند. مذاكره بر سر این پیمان دفاعی مشترك در زمانی انجام میشود كه اسرائیل و كشورهای عربی امضاكننده پیمان ابراهیم بهسرعت در حال گسترش روابط سیاسی، اقتصادی، امنیتی و نظامی خود هستند. بهتازگی در جریان سفر رئیسجمهوری اسرائیل به امارات، حملات پهپادی از سوی حوثیهای یمن به خاك این کشور انجام شد و «اسحاق هرتزوگ» نیز گفت که اسرائیل آمادگی دارد تا برای تأمین امنیت امارات وارد عمل شود و سامانه گنبد آهنین را در این كشور مستقر كند.
از طرف دیگر «بنی گانتس»، وزیر دفاع اسرائیل هم که در روزهای گذشته در نخستین سفر رسمی و علنی به بحرین سفر کرده بود، از علنیشدن همکاریهای امنیتی و نظامی با اسرائیل و بحرین تقدیر كرد. بنی گانتس پس از امضای تفاهمنامه امنیتی و نظامی میان اسرائیل و بحرین گفت که دو طرف از سالها قبل روابط داشتهاند، اما علنیکردن همکاری امنیتی، نیازمند شجاعتی است که پادشاه بحرین از خود نشان داد. سفر گانتس به منامه، نشان ازعلنیکردن روابطی داشت که اسرائیل با سران بحرین در سالهای طولانی داشته، اما تا پیش از عادیسازی روابط دو طرف در ماههای پایانی دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهوری سابق ایالات متحده، پنهان مانده بود. همچنین سفرهای مقامات ارشد اسرائیل به امارات و بحرین نشان میدهد که این همسایگان جنوبی ایران هرچه بیشتر به میزبانان اسرائیل در کشورهایشان تبدیل شدهاند. همزمان با این سفرها اعلام شد که امارات و بحرین به خرید سامانههای ضدراکتی گنبد آهنین و تجهیزات نظامی دیگر از اسرائیل ابراز علاقه کردهاند. به نوشته تایمز اسرائیل، فروش تسلیحات اسرائیلی به بحرین آسانتر شده و كابینه نفتالی بنت، نخستوزیر اسرائیل، بهطور جدی این امر را بررسی میکند.
بنی گانتس هم با تأیید کلیدخوردن فروش علنی تسلیحات اسرائیلی به بحرین گفت: «از این پس گفتوگوها و حضور ما در زمینه همکاری و صنایع دفاعی در بحرین افزایش خواهد یافت و راهحلها و کمکهایی ارائه خواهیم کرد که با نیازهای امنیتی بحرین متناسب باشد». آغوش باز رهبران تعدادی از كشورهای عرب حوزه خلیج فارس به روی ارشدترین مقامات سیاسی و نظامی اسرائیل و افزایش توافقها، از جمله در عرصه امنیتی، گواه آن است که کشورهای حوزه خلیج فارس برای امنیت خود، همکاری با اسرائیل را به تكیهكردن بر ایالات متحده كه دیگر چندان تمایلی به حضور پررنگ در خاورمیانه ندارد، ترجیح دادهاند.