به نقل ازصدانیوز،پومپئو قصد دارد در دیدار با مدیران شرکت های نفتی بزرگ درباره سیاست فروش نفت به بازارهای آسیایی و منزوی کردن بیشتر ایران صحبت کند. خبرگزاری رویترز به نقل از سه منبع آگاه گزارش داد مایک پومپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، قصد دارد پیش از سخنرانی در کنفرانسی که روز سه شنبه برگزار […]
به نقل ازصدانیوز،پومپئو قصد دارد در دیدار با مدیران شرکت های نفتی بزرگ درباره سیاست فروش نفت به بازارهای آسیایی و منزوی کردن بیشتر ایران صحبت کند.
خبرگزاری رویترز به نقل از سه منبع آگاه گزارش داد مایک پومپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، قصد دارد پیش از سخنرانی در کنفرانسی که روز سه شنبه برگزار میشود، با مدیران شرکتهای نفتی بزرگ دیدار کرده تا به وسیله آنها تلاشهای دولت آمریکا برای افزایش صادرات نفت خام به آسیا و حمایت از سیاست منزوی کردن ایران را تقویت کند.
این اقدام نشان دهنده تلاش قابل توجه تازهای برای متمایل کردن مدیران نفتی به دستور کار «سلطه انرژی» دولت ترامپ است که میخواهد اهداف دیپلماتیک و سیاسی این کشور را از طریق توسعه سریع صادرات نفت و گاز پی بگیرد. این تلاش در متقاعد کردن کشورهایی همچون چین، لهستان، ژاپن و کره جنوبی برای خرید بیشتر نفت و گاز آمریکا موفق بوده است.
سه منبع آگاه از دو شرکت نفتی که در جریان این موضوع قرار گرفته اند میگویند پومپئو قصد دارد درباره شیوه تقویت سلطه جهانی آمریکا در بخش انرژی، به ویژه در آسیا، و منزوی کردن بیشتر ایران از طریق تقویت روابط با دیگر کشورهای خاورمیانه صحبت کند. زمان و مکان این دیدار هنوز مشخص نیست.
به دنبال نشست هوستون، وزیر خارجه آمریکا میخواهد در کنفرانس «سِراویک» کمپانی اطلاعات محور «آی اچ اس مارکیت»، بزرگترین گردهمایی صنعت نفت و گاز آمریکا، سخنرانی کند. او همچنین دیداری هم با کارمندان وزارت خارجه آمریکا خواهد داشت.
مدیران شرکتهای نفتی بزرگی همچون شورون، توتال، رویال داچ شل، کونوکو فیلیپس، و اکسیدنتال پترولئوم به نشستی که پشت درهای بسته برگزار میشود دعوت شده اند. همچنین نمایندگانی از این شرکتها در کنفرانس عمومی «سراویک» سخنرانی خواهند کرد.
به گفته دو تن از منابع مذکور، انتظار میرود پومپئو در نشست خصوصی با مدیران شرکتهای نفتی، درباره برنامه ترامپ برای «اتحاد استراتژیک خاورمیانه» (مِسا) صحبت کند. این نهاد که از آن با نام «ناتوی عربی» هم یاد میشود شامل کشورهای عربستان سعودی، کویت، امارات متحده عربی، قطر، عمان، بحرین، مصر و اردن است که هدف کاخ سفید برای محدود کردن ایران را دنبال میکند.
این اتحاد با اختلاف میان قطر و عربستان تا کنون محقق نشده است و کناره گیری مذاکره کننده آمریکایی آن، آنتونی زینی، موجب شده است که سرنوشت آن به خطر افتد.
در نشست روز سه شنبه همچنین انتظار میرود که سیاست آمریکا در آسیا که دولت از آن با عنوان «لبه آسیا» یاد میکند مرود بحث قرار بگیرد. هدف این سیاست تقویت امنیت انرژی آسیا با افزایش صادارت نفت و گاز آمریکا به این منطقه است.
ایالات متحده با تولید بیش از ۱۲ میلیون بشکه نفت خام در روز، بزرگترین تولیدکننده این ماده در جهان است و همچنین بزرگترین صادرکننده محصولات پالایشی مانند سوخت دیزل و بنزین است.
این کشور در سال ۲۰۱۶ و با تصمیم باراک اوباما به چهار دهه ممنوعیت صادرات نفت خام پایان داد و فروش سوخت، نفت خام و الانجی به مشتریان آسیایی، از جمله چین را گسترش داد تا بر تجارت جهانی انرژی مسلط شود.