هزینه درمان کرونا به عهده دولت است

کرونا

در بسیاری از شهرها مسافرانی که در هنگام ورود با تب سنجی تشخیص داده شوند که مشکوک به کرونا هستند و حاضر به بازگشت به شهر محل سکونت‌شان نشوند ، باید تمامی هزینه درمان بیماری را در سطوح مختلف اعم از قرنطینه یا بستری و دیگر خدمات را خودشان پرداخت کنند .

به گزارش صدانیوز،هزینه درمان کرونا چقدر است؟ سوالی که این روز‌ها و در شرایط سخت اقتصادی مردم را درگیر خود کرده است. در بحبوحه بیماری خیلی از ما به جز اینکه به ناقل شدن و دردسرهای آن فکر کنیم، ترس از هزینه‌های سرسام‌آور یک بیماری عجیب و غریب رهایمان نمی‌کند. هرچند گفته می‌شود هزینه درمان بیماران کرونایی رایگان است، اما شایعاتی در فضای مجازی حاکی از آن است برخی بیمارستان‌ها سلیقه‌ای عمل کرده و از بیماران هزینه بالایی دریافت می‌کنند.
اینطور که معلوم است این شایعات حقیقت ندارد. خیال‌تان راحت باشد اگر خدایی ناکرده یکی از شما یا نزدیکان‌تان به بیماری مبتلا شود تقریبا هیچ هزینه‌ای پرداخت نمی‌کنید. در این گزارش پاسخ همه مسوولانی که دستی در آتش کرونا دارند را به شایعات می‌خوانید ، تا کمی خیالتان آسوده شود.
چند وقتی است در فضای مجازی و رسانه‌های معاند حرف و حدیث از گرفتن مبالغ هنگفت برای درمان کروناست. در حالی که برای این ادعال کمترین سندی ارائه شده است. به گفته مسوولان هزینه درمان کرونا تقریباً رایگان است این را معاون درمان وزیر بهداشت می‌گوید، به گفته او : شایعه‌ای که در فضای مجازی پخش شده مبنی بر اینکه از بیماران مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستان‌ها رقم‌های میلیونی گرفته می‌شود صحت ندارد. ۹۰‌درصد هزینه این بیماران را بیمه می‌پردازد و فقط ۱۰‌درصد کل این هزینه به عهده فرد بیمار است و اگر بیماری توان پرداخت این رقم را هم نداشته باشد، به مددکاری بیمارستان‌ها ابلاغ شده که ۱۰درصد سهم بیمار را مددکاری بپردازند و بیماران کم بضاعت رایگان ترخیص می‌شوند.جان بابایی گفت: تمام داروها و آزمایش‌های تشخیصی کرونا در بیمارستان‌های دولتی رایگان است و فقط ۱۰‌درصد هزینه خدمات هتلینگ بیمارستانی (تخت روز) به عهده بیمار است که اگر فرد در تخت عادی بستری شده باشد سهم ۱۰‌درصدی هتلینگ بیمارستانی آن بین ۱۵۰‌تا حداکثر ۴۵۰‌هزار تومان می‌شود و حتی اگر در بخش آی‌سی‌یو هم بستری شود سهم پرداختی بیمار به یک میلیون تومان نمی‌رسد.معاون درمان وزیر بهداشت افزود: این رقم‌ها در همه بیمارستان‌های دولتی صادق است. تعداد بیماران مبتلا به ویروس کرونا که به بیمارستان‌های خصوصی رفته و بستری شده‌اند،خیلی کم است و بیشتر افرادی هستند که یا بیمه تکمیلی دارند یا توان مالی بیشتری برای پرداخت در بیمارستان خصوصی دارند.
جان بابایی درباره هزینه درمان بیمار کرونایی در بخش خصوصی اظهار کرد: ما هزینه‌ای برای تست کرونا از بیماران نمی‌گیریم و بیمارستان‌های خصوصی اجازه ندارند هزینه درمان اضافی‌تر از شرایط عادی بگیرند. ما تعرفه جدیدی به نام کرونا نداریم و بیمارستان‌ها هزینه هتلینگ بیمارستانی را دریافت می‌کنند و اگر فرد اتاق ایزوله دریافت کند، هزینه آن را باید پرداخت کند.» خدا را شکرگزاریم که آنقدر پایه‌های سلامت را مستحکم کردیم که امروز هرکس به کرونا مبتلا و وارد بیمارستان می‌شود، ۹۰‌درصد مخارج را دولت و بیمه پرداخت می‌کند و او فقط ۱۰‌درصد را پرداخت می‌کند و شما ببینید در کشورهای مختلف از آن تست اولی که می‌خواهند بگیرند از طرف ۱۳۰۰‌تا ۱۵۰۰‌دلار می‌گیرند تا شبی چقدر برای بستری شدن و همچنین برای آی‌سی‌یو که یک رقم‌های بسیار گران است. در حالی که در ایران هزینه درمان تمام بیمارانی که مشکوک به ویروس کرونا بوده و در بیمارستان بستری می‌شوند توسط بیمه سلامت و دانشگاه علوم پزشکی پرداخت می‌شود.
هر‌کس سند دارد ارائه کند
اوایل اسفند‌ماه بود که به‌طور رسمی خبر شیوع ویروس کرونا در ایران پخش شد و در پی آن نگرانی مردم از هزینه‌های تحمیلی تشخیص و درمان این بیماری لرزه چندباره به جان‌ها انداخت. همان زمان که نمایندگان مجلس که مرکز شیوع بیماری کرونا تشخیص داده شدند به رایگان تست دادند، دولتی‌ها مردم را مطمئن کردند هزینه برای تشخیص و درمان کرونا از مردم دریافت نمی‌شود در این بین مدیر روابط عمومی بیمارستان مسیح دانشوری گفته بود اگر بیماری هزینه‌ای پرداخت کرده مدارک آن را منتشر کند. پس از آن مشاور وزیر بهداشت تاکید کرد هیچ آزمایشگاه خصوصی امکان انجام تست کرونا‌۲۰۱۹ را ندارد .چند‌ روزی طول نکشید تا در فضای مجازی عکس از رسیدهایی چاپی برای انجام تست کرونا منتشر شد. در حالی که اسم و فامیل بیمار مشخص نبود. مدیر روابط عمومی بیمارستان مسیح دانشوری بعد از انتشار رسیدهای با مبلغ بین ۵۰۰‌تا یک میلیون تومان، در مصاحبه‌ای گفت:« بارها درباره اینکه تمام مراحل رسیدگی به بیماران مبتلا به کرونا رایگان است از طریق رسانه ملی و رسانه‌های وزارت بهداشت، اطلاعاتی در اختیار شهروندان قرار گرفته است و ما هم مثل هر بیمارستان دیگری موظف به رعایت این اصول هستیم،
تا به حال در بیمارستان مسیح دانشوری از هیچ بیمار مراجعه کننده مبتلا یا مشکوک به بیماری کرونا هزینه دریافت نشده است و اگر کسی در این زمینه مدرک یا قبض پرداختی دارد لطفاً آن را در همان فضای مجازی منتشر کند. واقعیت این است که این روزها همه همکاران ما در خط مقدم مبارزه با این بیماری هستند و ما وقت پاسخگویی به تک‌تک این شایعات را نداریم و مردم عزیزمان بدانند که ما خدمتگذاران آن‌ها شبانه‌روز برای سلامتی‌شان تلاش می‌کنیم و از بیمارانی که پزشک برای آن‌ها دستور آزمایش می‌دهد هیچ هزینه‌ای دریافت نمی‌شود.»
حساب افراد وسواسی با بیماران واقعی جداست
بعد از انتشار شایعاتی مبنی بر دریافت هزینه از بیماران کرونایی سخنگوی وزارت بهداشت دریافت هزینه از بیماران مبتلا به کرونا در بیماستان ها را تکذیب کرد و گفت:« حساب مراجعه‌کنندگانی که نشانه و دلالتی از بیماری کرونا نداشته باشد و صرفاً به‌دلیل نگرانی اصرار به آزمایش داشته باشند از بیمارانی که پزشک علائم آن‌ها را مشکوک به کرونا تشخیص می‌دهد جداست. برخی از افرادی که به بیمارستان مراجعه می‌کنند علائمی مانند بیماری آنفلوآنزا دارند. پزشک این را تشخیص می‌دهد اما ممکن است بیمار همچنان نگران باشد و اصرار به آزمایش داشته باشد، یا حتی ممکن است پزشک برای یقین حاصل کردن دستور سی‌تی‌اسکن یا سی‌وی‌سی بدهد. اگر در این مراحل اثبات شود که مراجعه‌کننده مبتلا به کروناست از آن بیمار هیچگونه هزینه‌ای برای مراحل مختلف آزمایش و درمان دریافت نخواهد شد.» کیانوش جهانپور با اشاره به اینکه بیماران مبتلا کد رهگیری دریافت می‌کنند، ادامه داد:«صفر تا صد هزینه‌های بیمارانی که مبتلا به کرونا هستند را دولت تقبل کرده و از این عزیزان در بیمارستان‌ها هیچ هزینه‌ای دریافت نمی‌شود.»
دریافت هزینه را تکذیب می‌کنیم
اینکه مبلغی در بیمارستان‌های خصوصی از افراد در ازای تست کرونا گرفته شده است را هیچکس تکذیب نمی‌کند اما اینطور که معلوم است این آزمایشگاه‌ها مورد تأیید انستیتو پاستور نیستند و خودسرانه اقدام به دریافت پول می‌کنند. دکتر مصطفوی، مسوول روابط عمومی انستیتو پاستور مثل خیلی از کاربران فضای مجازی شایعه دریافت هزینه یک میلیون و ۲۰۰‌هزار تومانی برای پاسخ آزمایش بیماران مبتلا به کرونا را شنیده و در این‌باره می‌گوید:«ما از کاربران فضای مجازی می‌خواهیم که به سرعت این شایعات را باور نکنند و از همه آن‌ها پیش از هر چیز انتظار حمایت در این شرایط را داریم.» مصطفوی، مدیرکل روابط عمومی انستیتو پاستور یک پاسخ روشن و شفاف درباره عدم دریافت هزینه در انستیتو پاستور دارد: «در این مرکز کارگروه تشخیص کرونا ویروس تشکیل شده است. با استاندارد‌سازی آموزش به همراه آزمایشگاه دانشگاه تهران موفق شدیم ۳۰‌آزمایشگاه در سراسر کشور را وارد شبکه تشخیص کووید‌۱۹ کنیم. واقعیت این است که در این مراکز هیچ مراجعه‌کننده‌ای وجود ندارد که از آن هزینه‌ای دریافت شود.» مدیر روابط عمومی انستیتو پاستور گفت نمونه‌های آزمایشگاهی از بیمارستان‌های مرجع به این مرکز انتقال داده می‌شوند: «دریافت هزینه از بیماران مبتلا به کرونا را تکذیب می‌کنیم. هیچ بیماری برای نمونه‌گیری به انستیتو پاستور یا هر مرکز آزمایشگاهی تشخیص کرونا ویروس مراجعه نمی‌کند. این نمونه‌ها از بیمارستان‌های مشخصی به دست ما می‌رسد و اینجا بر روی این نمونه‌ها مراحل تشخیصی انجام می‌شود. این پزشک است که با توجه به علائم تشخیص می‌دهد چه مراجعه‌کننده‌ای نیاز به دادن آزمایش دارد. ما با این افراد در تماس نیستیم و صرفاً نمونه‌های آزمایشگاهی آن‌ها در این مرکز بررسی می‌شود و پاسخ آن را به بیمارستان مربوطه ارسال می‌کنیم. ممکن است برخی از افراد اقدام به راه‌اندازی مراکز خصوصی برای آزمایش‌های اینچنینی کرده باشند. لازم است که در اینجا اعلام کنیم که این مراکز مورد تأیید انستیتو پاستور نیستند و تنها ۳۰آزمایشگاه منتخب در سرتاسر کشور شبکه تشخیص کرونا ویروس را تشکیل می‌دهند.»
سفر که بروی هزینه بیماری پای خودت
در بسیاری از شهرها مسافرانی که در هنگام ورود با تب سنجی تشخیص داده شوند که مشکوک به کرونا هستند و حاضر به بازگشت به شهر محل سکونت‌شان نشوند ، باید تمامی هزینه درمان بیماری را در سطوح مختلف اعم از قرنطینه یا بستری و دیگر خدمات را خودشان پرداخت کنند . شاید از این قانون کمی تعجب کنید ولی در همه جای دنیا قوانین سفت و سختی برای مسافران وجود دارد. مثلاً اگر مسافری به بیماری کرونا دچار شود هزینه‌های درمان به عهده خود اوست. یکی از جدیدترین گزارش‌هایی که گاردین در مورد سفر به مناطق پرخطر و کشورهای درگیر ویروس کرونا نوشته است، به یکی از موضوعات مهم و حائز اهمیت پرداخته شده و آن نیز نحوه پوشش بیمه مسافرتی به هنگام هشدار دولت‌های مختلف درباره سفر نکردن به برخی کشورهای پرخطر است.طبق اطلاعات مندرج در این گزارش، انجمن بیمه‌گزاران بریتانیا با انتشار بیانیه‌ای به تمامی افرادی که قصد سفر به مناطق پرخطر و کشورهای درگیر با ویروس خطرناک و کشنده کرونا را دارند، هشدار داده است تا از هرگونه تردد و سفر غیرضروری به این نقاط جدا خودداری کنند چراکه در زمانی که دولت به شهروندان خود مبنی بر عدم سفر به مناطق مذکور هشدار می‌دهد، بیمه مسافرتی لغو خواهد شد و درصورتی که کسی بدون توجه به هشدارهای دولت به شهر و کشورهای درگیر سفر کند و به این ویروس مبتلا شود، دیگر مشمول پوشش بیمه مسافرتی نخواهد شد. این قانون در ایام نوروز در کشور ما هم کمی اجرا شد و مسافران نوروزی اگر به بیماری کرونا مبتلا بودند با هزینه‌های شخصی بستری می‌شدند.
هزینه تست کرونا در آمریکا معادل اجاره آپارتمان در نیویورک!
طبق گزارش رسانه‌ها، یک جوان آمریکایی بعد از رجوع به بیمارستان برای انجام تست کرونا با یک قبض بیمه برای پرداخت ۳۲۷۰‌دلار مواجه شده است. یک صفحه توییتری ویژه «کووید‌۱۹» که اخبار مربوط به ویروس کرونا را منتشر می‌کند، در گزارشی ویدئویی خبر داده که هر تست کرونا در آمریکا ۱۴۰۰‌دلار هزینه دارد اما در چین هیچ هزینه‌ای ندارد.طبق گزارش صفحه توییتری «کووید‌۱۹»، هزینه تست کرونا در چین کمتر از ۱۷‌دلار است و بیمه‌ها در این کشور همه هزینه‌ها را پرداخت می‌کنند و بیماران هزینه‌ای نمی‌پردازند.در آمریکا هر فردی که بیمه شده باشد، باید برای تست کرونا، ۱۴۰۰‌دلار بپردازد البته اگر کسی بعد از ابتلا به بیماری خودش را بیمه کند، این مبلغ به ۳۲۷۰‌دلار برای هر تست کرونا افزایش می‌یابد. کتی پورتر، نماینده کنگره آمریکا گفت: هزینه تست کرونا در آمریکا ۱۳۳۱‌دلار است. اگر قرار باشد کسی قرنطینه شود هزینه آن ۴۰۰۰‌دلار است. ۳۳‌درصد از مردم آمریکا به دکتر مراجعه نمی‌کنند چون پول هزینه دکتر را ندارند.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید