گسترش اینترنت نسل سوم

به نقل از منابع خبری

اینترنت ماهواره ای استارلینک عملیاتی شدŽ]"ßîð?…¥I

بسیاری از فضاها در وب 3 دارای تبلیغات مجازی هستند و ویژندها (برندها) به عنوان مالک یا اجاره‌کننده زمین یا فضایی در دنیای مجازی، با استفاده از ان اف تی (NFT) و آیتم‌های مجازی می‌توانند برای تبلیغ محصولات و خدمات برند خود اقدام کنند. استفاده از آواتارها، شرکت در رویدادهای خاص حمایت‌شده و شرکت در یک سری فعالیت‌ها در هر نرم‌افزار می‌توانند مسائلی ایجاد کنند که باید به دقت موردتوجه قرار گیرند.

به گزارش نباءخبر، وب 3 یا اینترنت نسل سوم در دنیا در حال گسترش است. برخی کشورها در حال قانون‌گذاری برای این شبکه هستند. مرکز پژوهش‌های مجلس در تازه‌ترین گزارش خود نوشت: وب 3 یک شبکه غیرمتمرکز از اینترنت است که می‌تواند تجربه کاربر در اینترنت را بهبود بخشد. این در حالی است که سرعت اینترنت و دسترسی به شبکه‌های اجتماعی در کشور کم شده است. در این ارتباط عبدالله احمدی، کارشناس کسب‌وکار و استارتاپ‌ها، گفت: کندی اینترنت تأثیر منفی بر فعالیت نهاد‌ها و استارتاپ ها دارد. مهم‌ترین ضربه‌ای که به استارتاپ‌ها وارد می‌شود عدم قابلیت پیش‌بینی اینترنت است. گزارش پیشرو به این موضوع می‌پردازد.
اینترنت نسل جدید چیست؟
وب 3 نسل جدید اینترنت آینده است که قرار است در طول زمان فراگیر شود و امنیت، سرعت، حریم خصوصی و کیفیت بالای خدمات اینترنتی را برای بشریت فراهم کند.
در این گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس آمده است که با ظهور وب 3 انتظار می‌رود که جهان شاهد ظهور یک اینترنت غیرمتمرکزتر، حساس‌تر به حریم خصوصی و مبتنی‌ بر هوش مصنوعی باشد. به اعتقاد مدیران فرانسوی تا 15 سال آینده ساختارهای وب 3 تمام اینترنت را دربر می‌گیرد و بر همه جنبه‌های زندگی تأثیرگذار خواهد بود. به همین دلیل حضور مجلس شورای اسلامی در این حوزه برای تعیین استانداردهای وب 3 ضروری است. وب 3 تأثیر قابل‌توجهی بر زندگی اجتماعی مردم خواهد داشت. سرمایه‌گذاری‌های زیادی توسط کشورها ازجمله آمریکا و چین در حوزه وب 3 در حال انجام است.
بسیاری از فضاها در وب 3 دارای تبلیغات مجازی هستند و ویژندها (برندها) به عنوان مالک یا اجاره‌کننده زمین یا فضایی در دنیای مجازی، با استفاده از ان اف تی (NFT) و آیتم‌های مجازی می‌توانند برای تبلیغ محصولات و خدمات برند خود اقدام کنند. استفاده از آواتارها، شرکت در رویدادهای خاص حمایت‌شده و شرکت در یک سری فعالیت‌ها در هر نرم‌افزار می‌توانند مسائلی ایجاد کنند که باید به دقت موردتوجه قرار گیرند.
وب 3 یک معماری آنلاین غیرمتمرکز است که دارای ویژگی‌هایی است که می‌تواند تجربه کاربری در اینترنت را بهبود ببخشد. فناوری‌های وب 3 به وب معنایی، فناوری دفتر کل توزیع‌شده، هوش مصنوعی، واسط کاربری مبتنی بر واقعیت مجازی و افزوده و داده‌های خصوصی در اختیار خود کاربر است.
وب معنایی: وب معنایی باعث می‌شود که شناخت کلمات در وب 3 آسان‌تر شود. مفهوم کلمات و مقدار شــباهت معنایی کلمــات به یکدیگر را نظر می‌گیرد.
لذا جستجو در وب 3 به نتایجی بهتر منتج می‌شود و دسترسی به اطلاعات و وب‌سایت‌ها بهتر انجام‌شده و سبب افزایش بهره‌وری استفاده از اینترنت خواهد شد.

مزایای وب 3
پیشنهاد مرکز‌های پژوهش‌های مجلس این است که می‌شود با ظرفیت‌سازی تأمین زیرساخت‌های قوی، ارائه تسهیلات، ارائه مشوق‌های مالیاتی و ارائه آموزش‌ها و زیرساخت‌های آموزشی، از کسب‌وکارهای مبتنی بر وب 3 حمایت شود. همچنین، پیشنهاد می‌شود که با استفاده از و‌ب 3 و بلاک چین در زمینه ثبت زنجیره عرضه کالاها، تشخیص اصالت محصولات، تشخیص و ردیابی کالاها و محصولات غیراستاندارد و بی‌کیفیت و همچنین ردیابی محصولات فاسد استفاده شود.
به‌طور خلاصه محیط وب 3 می‌تواند نیاز به مجوز را صرفاً با داشتن شناسنامه برای هر تولیدکننده کالا یا خدمات مرتفع سازد و حتی می‌توان از آن بجای درگاه ملی مجوزهای کشور استفاده کرد. و‌ب 3 به امکان تعامل با افراد یا ماشین‌های مختلف در جهان را بدون استفاده از دستگاه‌های واسطه که معمولاً هزینه‌بر هستند، فراهم می‌کند. اما باید دید که اگر دولت وارد حوزه قانون‌گذاری و‌ب 3 بشود، مانند قوانینی که برای اینترنت وب 2 تدارک دیده است، موجب توقف فعالیت آن یا ایجاد محدودیت‌های شدید در آن می‌شود یا خیر. (تجارتت نیوز)

انتقاد از کندی و قطعی اینترنت
عبدالله احمدی، کارشناس کسب‌وکار و استارتاپ ها، گفت: کندی اینترنت در این چند روز اخیر بیشتر احساس شده است که تأثیر مشخص بر فعالیت نهاد‌ها دارد. وقتی کسی بخواهد خرید اینترنتی کند یا کار دیگری را در بستر اینترنت انجام دهد وقتی با کندی مواجه شود از آن کار منصرف می‌شود یا از طریق دیگری انجام می‌دهد. مهم‌ترین ضربه‌ای که به استارتاپ‌ها وارد می‌شود عدم قابلیت پیش‌بینی در زمینه اینترنت است.
به گزارش «انتخاب» وی درباره مهم‌ترین اثر منفی قطعی اینترنت بر فعالیت‌های استارتاپ‌ها افزود: به نظر من سیگنال ناامیدی به آیندگان است، قطعی اینترنت و عدم اطمینان سیگنال را به کسانی می‌دهد که تازه می‌خواهند وارد شوند. وقتی طرف مقایسه می‌کند که در کار اینترنتی قطعی‌های جدی وجود دارد چرا سراغ بیزینس‌های سنتی‌تر نرود؟ این اتفاق با توسعه روز جهان تناسبی ندارد. البته کسب‌وکار‌های سنتی نیز مهم هستند، اما بستر فعالیت‌های مدرن باید ایجاد شود زیرا شکست‌های استارتاپی جبران سختی دارد.
احمدی درباره آینده استارتاپ‌ها با وجود قطعی اینترنت گفت: قطع شدن اینترنت صرفاً یک قطعی نسبی یک‌ساعته نیست بلکه ضربه زدن به سرمایه‌گذاری‌های آینده است. زمانی که اختلال برای مشتری‌ها پیش می‌آید از استفاده از آن استارتاپ صرف‌نظر می‌کنند. این وضعیت اگر ادامه پیدا کند فقط کسانی در استارتاپ‌ها باقی خواهند ماند که از گذشته فعالیت کرده‌اند.


ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید