ایمن‌سازی «پلاسکو» بر عهده مالک بوده است/مستاجران پلاسکو قادر به احقاق حق هستند

رییس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) تاکید کرد: خوشبختانه مستاجران پلاسکو با توجه به تعداد زیادشان و با عنایت به نحوه وقوع حادثه قادر به احقاق حق خواهند بود. رییس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) با اشاره به اینکه در هر حال تعمیرات اساسی و ایمن‌سازی ملک بر عهده مالک و […]

رییس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) تاکید کرد: خوشبختانه مستاجران پلاسکو با توجه به تعداد زیادشان و با عنایت به نحوه وقوع حادثه قادر به احقاق حق خواهند بود.

رییس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) با اشاره به اینکه در هر حال تعمیرات اساسی و ایمن‌سازی ملک بر عهده مالک و موجر است، مستاجران نه می‌توانستند و نه حق داشتند اقدامات کلی و اساسی در این خصوص انجام دهند، گفت: بنابراین مسئولیت خرابی‌ها آن هم به این شکل با مالک است که به موقع درصدد رفع خطر و محکم‌سازی بنا برنیامده است.

وی خاطرنشان کرد: اگر گفته شود ساختمان اصولا قابل ترمیم نبوده است خواهیم گفت در این حالت مالک حق کسب، پیشه و تجارت مستاجران را طبق نظر کارشناس و زیر نظر دادگاه پرداخت و ملک را تخلیه می‌کرد. از طرف دیگر وزارت کار نیز طبق ماده ۱۰۵ قانون کار می‌بایست نسبت به ایمن‌سازی تک تک دکاکین و تذکر به کارفرما  – یعنی همان مستاجری که حضور داشت و کارگرانی را به استخدام درآورده بود  – اقدام می‌کرد.

کشاورز با بیان اینکه در این میان ظاهرا شهرداری طبق بند ۱۴ ماده ۵۵ قانون شهرداری اقدام به اخطار کرده است، عنوان کرد: اما شهرداری ظاهرا پیگیر قضیه نشده است. به هر حال حق کسب و پیشه و تجارت مستاجران یا همان سرقفلی به قوت خود باقی است و با توجه به نظر اداره حقوقی قوه قضاییه در این خصوص مستاجران می‌توانند با رضایت مالک و در صورت عدم رضایت او، با نظر دادگاه راسا در این محل احداث بنا کنند و هر یک دکانی را که قبلا داشته‌اند تصرف کنند و البته باید اجاره محل را به مالک بدهند، ولی کماکان صاحب حق کسب و پیشه و تجارت خواهند بود. نظر به اینکه اموال نیز به آنها تعلق دارد، تخلیه محل‌ها نیز به سادگی ممکن نخواهد بود.

رییس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) افزود: در هر حال از یک سو اینکه افراد شجاع و دریادلی در این ماجرا شهید شده‌اند مهم‌ترین و اولین افسوس را ایجاد می‌کند. از بین رفتن محل کسب مستاجران نیز در جای خود درخور تاسف است.

وی در پایان با اشاره به اینکه خوشبختانه مستاجران با توجه به تعداد زیادشان و با عنایت به نحوه وقوع حادثه قادر به احقاق حق خواهند بود، اظهار کرد: امید است مالک که خوشبختانه ثروتمند هم است ترتیبی بدهد که مثلا محلی در مدتی محدود ساخته و دکان هر مستاجر به او تحویل شود، البته باید از کارگران این واحدها نیز تا آماده شدن دکاکین به نحو مطلوبی حمایت شود.

منبع : ایسنا


ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید