وعده صادرات برق ایران به پاکستان در زمان قطع برق مردم؟

به نقل از خبرگزاریها

در حالی که تابستان داغ امسال با خاموشی‌های چندباره مشکلات فراوانی را برای مردم و صنعت برق ایران به همراه داشت، سفیر کشورمان در پاکستان وعده داده است که صادرات برق ایران به این کشور افزایش پیدا کند.

به گزارش صدا نیوز، سید محمد علی حسینی در دیدار با «محد حماد اظهر»، وزیر انرژی پاکستان گفت که ایران آمادگی دارد تا برق بیشتری به پاکستان صادر کند و زیرساخت‌های ضروری برای این منظور را بسازد.

وبسایت پاکستانی «تریبیون» نوشت: در جریان این دیدار اظهر با تاکید بر اهمیت واردات برق از ایران برای منطقه بلوچستان پاکستان و به ویژه بندر گوادر، آن را برای تامین برق این مناطق حیاتی خواند.
بندر گوادر پاکستان یکی از مهمترین بندر‌های این کشور و مبدا «راهروی اقتصادی چین و پاکستان» است که با سرمایه گذاری عظیم چینی‌ها در حال توسعه است. برخی کارشناسان، این بندر را رقیب بندر چابهار ایران می‌دانند که میزبان سرمایه گذاری هندی هاست.

وزیر انرژی پاکستان گفت دولت این کشور متعهد است تا براساس یادداشت تفاهمی که در جریان سفر عمران خان، نخست وزیر، به ایران امضا شد، همکاری‌های بیشتر دو کشور در بخش انرژی را تسهیل کند.

سفیر ایران هم با تاکید بر اهمیت هماهنگی میان سازمان‌های مرتبط دو کشور برای صادرات برق، آن را برای انجام پروژه‌های جدید لازم دانست.

تاکید سفیر ایران در اسلام آباد برای افزایش صادرات برق در حالی صورت می‌گیرد که طی هفته‌های گذشته قطع مکرر برق موجب نارضایتی گسترده مردم در داخل کشور شده است.

البته قطع برق داخل کشور منحصر به تابستان گرم امسال نبوده، بلکه زمستان گذشته هم تکرار این مساله موجب خشم و البته تعجب بسیاری شد. در جریان قطع برق زمستانی که اتفاق کم سابقه‌ای محسوب می‌شد، انگشت اتهام به سمت مزارع استخراج رمزارز‌های تحت کنترل چینی‌ها گرفته شد.

با افزایش قیمت رمزارز‌ها در یک سال گذشته، بسیاری از افراد و شرکت‌ها به سمت استخراج رمزارز کشیده شده اند که باعث افزایش مصرف برق شده است. وزارت نیرو، یکی از دلایل افزایش مصرف و قطع برق تابستان امسال را هم ادامه فعالیت مزارع استخراج می‌داند و به همین دلیل، این گونه فعالیت‌ها را تا پایان تابستان ممنوع اعلام کرده است.

گرمای بی سابقه هوا در سال جاری که بسیاری از کشور‌های دنیا را درگیر خود کرده، در منطقه گرم و خشک خاورمیانه مشکلات بیشتری به همراه داشته است.

عراق، همسایه غربی ایران که آن هم به واردات برق وابسته است، در هفته‌های اخیر شاهد افزایش حملات به پست‌ها و دکل‌های انتقال برق بوده است. کارشناسان بر این باورند که تروریست‌های داعش، پشت این حملات قرار دارند و هدفشان این است که با قطع جریان برق شهر‌های عراق، به اعتراضات مردمی دامن زده و زمینه بی ثباتی در این کشور را فراهم کنند.

در چنین شرایطی که هم ایران دچار کمبود برق است و هم عراق در آستانه تشدید درگیری‌ها قرار دارد، وعده افزایش صادرات برق به پاکستان غیرواقع بینانه و غیرمسئولانه به نظر می‌رسد و نباید به عنوان یک اولویت مطرح شود.

شاید بهتر باشد در چنین شرایطی به جای صادرات برق، موضوع خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان پیگیری می‌شد تا هم سرمایه گذاری‌های ایران در تکمیل بخش داخلی این پروژه به هدر نمی‌رفت، هم فشار مضاعفی به صنعت برق کشور وارد نمی‌شد.


ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید