پس از صدور فتوای تاریخی آیتالله سیستانی برای جهاد با داعش، در مدت کوتاهی صدها هزار نفر به فتوای مرجعیت شیعه لبیک گفته و راهی جبهههای نبرد شدند و موازنه میدانی به زیان تروریستهای داعش تغییر یافت. اگرچه هسته اولیه حشدالشعبی از میان شیعیان عراق بود اما پس از آن، دیگر گروههای قومی و مذهبی عراق هم در آن مشارکت کردند و برخلاف ادعاهای دشمنان که آن را بسیج شیعی معرفی میکردند، دهها هزار نفر از اهل سنت نیز در آن حضور داشتند و برای دفاع از میهن خود در مقابل تروریستها سلاح به دست گرفتند.
به گزارش نباءخبر،هشت سال پیش که تروریستهای داعش غرب عراق را به اشغال خود درآورده بودند، آیتالله سیستانی، مرجع عالیقدر شیعیان این کشور در تاریخ 13ژوئن 2014، فتوای «جهاد کفایی» برای مبارزه با تروریستها را اعلام کرد و برخی از شخصیتهای برجسته عراق نیز پس از این فتوا، سازمان حشدالشعبی را تاسیس کردند و اکنون عراقیها هر ساله چنین روزی را که یادبود نابودی تکفیریهاست گرامی میدارند؛ موضوعی که بر آن شدیم تا نقش مرجعیت در بزنگاههای تاریخ معاصر عراق را موردبررسی قرار دهیم. پس از صدور فتوای تاریخی آیتالله سیستانی برای جهاد با داعش، در مدت کوتاهی صدها هزار نفر به فتوای مرجعیت شیعه لبیک گفته و راهی جبهههای نبرد شدند و موازنه میدانی به زیان تروریستهای داعش تغییر یافت. اگرچه هسته اولیه حشدالشعبی از میان شیعیان عراق بود اما پس از آن، دیگر گروههای قومی و مذهبی عراق هم در آن مشارکت کردند و برخلاف ادعاهای دشمنان که آن را بسیج شیعی معرفی میکردند، دهها هزار نفر از اهل سنت نیز در آن حضور داشتند و برای دفاع از میهن خود در مقابل تروریستها سلاح به دست گرفتند.
موفقیتهای حشدالشعبی تاثیر جایگاه مرجعیت عراق را نشان داد و اکنون که هشتمین سال تاسیس بسیج مردمی را پشت سر میگذاریم، بیشازپیش اهمیت این فتوای تاریخی آشکار شده است. این مساله نشان میدهد مرجعیت شیعیان پشتوانه بزرگی برای حفظ صلح، ثبات و امنیت عراق محسوب میشود؛ به گونهای که در بزنگاههای تاریخی، ضامن حفظ کیان کشور در برابر تهدیدات میشود. آیتالله سیستانی بهعنوان مرجع عالیقدر شیعیان، برخلاف جریانهای سیاسی عراق نگاه فرقهای به مردم و تحولات این کشور ندارد، بلکه نگاه مرجعیت، نگاه ملی در چارچوب هویت و تمامیت ارضی عراق و تاکید بر وحدت میان شیعه و سنی است و این نگرش عامل مهمی در مقبولیت مردمی مرجعیت و کارآمدی نقش آن در برهههای حساس از تحولات عراق است. لازم به ذکر است، عراق پس از پشتسرگذاشتن روزهای طوفانی و پرآشوب که طرفداران جریان صدر رقم زدند، اینک در آستانه اربعین حسینی آرام گرفته و تعیین نخستوزیر جدید (شیاع السودانی)، این کشور بیش از هر زمان دیگری به آرامش و امنیت نیاز دارد؛ موضوعی که کشورهای استعمارگر و استثمارگر نمیتوانند ثبات و پیروزی مردم عراق را ببینند و با ایجاد توطئه و فتنه، سعی در بیثباتی این کشور دارند. از این رو است که اقدام اخیر آیتالله حائری در معرفی رهبر معظم انقلاب اسلامی بهعنوان مرجع برای مقلدان خویش را در مسیرهای منحرف رسانهای خود برجسته میسازند تا مگر فتنهای که بهدنبال آن هستند، میان ملتهای مسلمان ایجاد کنند. آنچه از تحولات عراق برمیآید، چشمانداز تحولات داخلی این کشور بهسمت معرفی نخستوزیر منتخب خود پیش میرود و میتوان کشوری باثبات و دولتی موردتایید همه جریانات و گروههای سیاسی در این کشور شاهد بود.