ثمرۀ اتصال معنوی به اولیای الهی چیست؟

استاد انصاریان؛ محقق، مفسر و پژوهشگر علوم قرآنی

در نهج‌البلاغه امیرالمؤمنین(ع) می‌فرمایند: «اگر می‌خواهید خدا را ببینید، قرآن را ببینید؛ قرآن تجلی‌گاه پروردگار است».

به گزارش صدانیوز،استاد انصاریان؛ محقق، مفسر و پژوهشگر علوم قرآنی با بیان اینکه اولیای الهی منابع نور، ایمان، اخلاق و ارزش‌ها هستند، اظهار کرد: بدون شک، اگر دل و روح ما اتصال محبتی و عاشقانه به آنها پیدا کند، نور، اخلاق و ارزش‌های آنها در حد سعهٔ وجودی‌مان در وجود ما طلوع می کند.

به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل مؤسسه علمی فرهنگی دارالعرفان، استاد حسین انصاریان به مناسبت دهه کرامت در حرم حضرت معصومه(س) در مورد ثمرۀ اتصال معنوی به اولیای الهی، گفت: ما در زیارت حضرت معصومه(س)، جملهٔ ولی‌الله را سه‌بار می‌خوانیم، در صورتی که این جمله را در زیارت سایر زنان اهل‌بیت(ع) نمی‌بینیم. حتماً خواسته‌اند به ما درس بدهند که بدانیم اتصال معنوی به اولیای خدا، سبب رسیدن فیوضات الهیه می‌شود.

اولیای الهی، منبعی از نور، ایمان، اخلاق و ارزش‌ها
محقق، مفسر و پژوهشگر علوم قرآنی با بیان اینکه اولیای الهی منابع نور، ایمان، اخلاق و ارزش‌ها هستند، اظهار کرد: بدون شک، اگر دل و روح ما اتصال محبتی و عاشقانه به آنها پیدا کند، نور، اخلاق و ارزش‌های آنها در حد سعهٔ وجودی‌مان در وجود ما طلوع می‌کند و بر این اساس برخی سلمان، عمار و ابوذر می‌شوند، اینان آنچه دارند، از همان اتصال محبتی، عاشقانه و باور واقعی به‌دست آورده‌اند؛ وگرنه سلمان قبل از اتصال به رسول خدا(ص)، یک زرتشتی بود و ارزشی نداشت. حتی مدتی قبل از اتصال به ولی‌الله‌الاعظم هم نصرانی و مسیحی بود؛ ولی بعد از اینکه به‌خاطر جست‌وجوگری، علاقه و محبت خویش، با پیغمبر اکرم(ص) اتصال برقرار کرد، به‌نظر می‌رسد یک سال نگذشت که پیغمبر(ص) روی منبر فرمودند: «سَلْمانُ مِنّا أَهْلَ الْبَیْتِ». این قرب مقام سلمان است. در حقیقت یک زرتشتی ایرانی و یک مسیحی، آن‌چنان ظرف ارزش‌ها می‌شود که «مِنّا أَهْلَ الْبَیْتِ» می‌گردد.

نسبت به خود، عالَم، مردم و پروردگار فکر بد نداشته باشید
مبلغ برجسته بین الملل ادامه داد: پیغمبر(ص) می‌فرمودند: «مَنْ رآنی فَقَد رَأَی الحَقَّ» هر کس من را ببیند، خدا را دیده است. خدا با چشم سر دیده نمی‌شود، چون ظرفیت چشم ما بسیار محدود و پروردگار وجود بی‌نهایت است، هیچ‌وقت بی‌نهایت در این دو ظرف محدود چشم جای نمی‌گیرد. در نهج‌البلاغه نیز امیرالمؤمنین(ع) می‌فرمایند: «اگر می‌خواهید خدا را ببینید، قرآن را ببینید؛ قرآن تجلی‌گاه پروردگار است». پروردگار می‌فرماید: اگر کسی بخواهد قرآن را با همان حقیقتی که هست، لمس کند، حتماً می‌تواند و راه آن این است که «لَا یَمَسُّهُ إِلَّا الْمُطَهَّرُونَ»(سورهٔ واقعه، آیهٔ ۷۹) طهارت عقل داشته و نسبت به خودش، عالم، مردم و پروردگار فکر بد نداشته باشد. وقتی این طهارت‌ها پدیدار شود، انسان به قرآن می‌رسد و حقایق و واقعیات قرآن را لمس می‌کند.

معرفت، راه اتصال به اولیای الهی
استاد برجسته اخلاق حوزه‌های علمیه بیان کرد: اولیای الهی منابع همهٔ ارزش‌ها هستند و شما باید اتصال قلبی، محبتی و عاشقانه به آنها پیدا کنید که امام صادق(ع) می‌فرمایند: راه این اتصال، معرفت است؛ یعنی وقتی اولیای الهی را بشناسید، قهراً عاشق آنها می‌شوید؛ انسان فقط از طریق مطالعهٔ حالات، خُلقیات، اعمال و ارزش‌های اولیای خدا معرفت پیدا می‌کند و معرفت پایه محبت می‌شود و محبت اتصال به همراه می‌آورد.

استاد انصاریان نسبت به ولی‌الله بودن حضرت معصومه(س) تأکید و اظهار کرد: مسائل ملکوتی عجیبی در آخر زیارت حضرت معصومه(س) وجود دارد که یکی این است: «یٰا فاطمهُ اشفعی‌ لی فی‌ الْجَنَّهِ» اگر من در قیامت گیر کردم، به مانع برخوردم و به این نتیجه رسیدم که مرا راه در بهشت نمی‌دهند و آبروی به‌دردخوری ندارم، شما به‌سراغ من بیا و با آبرویی که داری، از من پیش خدا میانجی‌گری کن، واسطه بشو و به پروردگار بگو: این شخص شیعهٔ پدران من، زائر من و گریه‌کن بوده و حال گیر افتاده است. خداوند متعال خواستهٔ حضرت معصومه(س) را برنمی‌گرداند.


ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید