برای تحکیم بنیان خانواده چه باید کرد؟

فرشته روح‌افزا، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص تحکیم بنیان خانواده گفت

اولویت اول اقتصاد خانواده است و اولویت دوم فضای مجازی است و باید برنامه ریزی صحیح انجام و اجرایی شود. نوشته بدون اجرا زیاد داریم از جمله سند تحول آموزش و پرورش نوشته شد اما اجرایی نشد. سند مهندسی فرهنگی توسط متخصصین ما نوشته شد و خوب هم نوشته شده است، اما اجرایی نشد و همچنان طبق سخنان مقام معظم رهبری ولنگاری فرهنگی داریم.

به گزارش نبأ خبر، خانم روح افزا ! از منظر شما مهمترین اقداماتی که در حوزه اشتغال بانوان باید انجام شود تا پاسخگوی نیاز و مطالبات بانوان باشد، چیست؟

نخستین کار در حوزه اشتغال بانوان، آسیب شناسی است و باید به مشکلات زنان جامعه توجه ویژه شود چرا که خانواده اعم از همسر و فرزندان تحت تأثیر مشکلات او قرار می‌گیرند و بر همین اساس کارهای کارشناسی خوبی انجام شده و مشکلات مشخص است و باید بر اساس اولویت بندی انجام شده، برنامه ریزی شود.

در همین راستا اجرایی شدن بیمه زنان خانه دار مهمترین کاری است که باید انجام شود و به عبارتی خانه داری شغل محسوب شود تا مقداری از فشار اقتصادی که بر روی خانواده‌ها است برداشته شود و اضطراب و نگرانی بانوان در جهت تأمین مایحتاج خود برطرف شود.

باید دهک‌های پایین جامعه را پوشش دهند و به ترتیب بالاتر بروند و به سمتی پیش برویم که زنان خانه دار ما بازنشستگی داشته باشند.

باید برای تحکیم خانواده برنامه ریزی شود تا اختلافات خانواده به حداقل برسد یک نمونه مبحث مهریه است که زنان نمی‌توانند حق خود را بگیرند چرا که مرد زندان می‌رود اما نمی‌تواند حق خود را بگیرد. پیشنهادات زیاد است و برنامه هایی هم در دستور کار حوزه بانوان ریاست جمهوری وجود دارد اما باید به نسبت اهمیت اولویت بندی شوند.

مرخصی زایمان زنان شاغل افزایش پیدا کند و امنیت کاری داشته باشند و به زنان شیرده مرخصی مناسب داده شود خصوصا برای زنان کارگر. برای آرامش زنانی که بچه کوچک دارند و دانش آموز دارند برنامه ریزی درستی انجام شود تا دغدغه‌های مادران به حداقل برسد به عنوان نمونه از بزهکاری و مشکلاتی که ممکن است برای بچه‌ها پیش بیاید پیشگیری شود.

زنان دانشجو مرخصی دانشجویی داشته باشند تا بتوانند به راحتی هم به درس و هم به خانواده رسیدگی کنند. البته باید طرح‌هایی که در این راستا داده ‌شود کار کارشناسی دقیق انجام شود تا نتیجه مثبت دهد.

در خارج از کشور زنان هنگام طلاق نصف دارایی‌های شوهر به آنها تعلق می‌گیرد در ظاهر طرح خوبی است اما وقتی که بررسی کردیم متوجه شدیم مردانی که دارایی دارند دیگر حاضر به ازدواج نیستند و به همین دلیل از اصل ازدواج محروم می‌شدند و به روش‌های دیگری رو می‌آوردند.

در خصوص اولویت سلامت زنان بفرمایید این امر از کدام منظر دارای اهمیت است و علاوه بر سلامت چگونه باید نسبت به دیگر حقوق زنان رسیدگی شود؟
اولویت سلامت زنان ما تغذیه است نباید از یک طرف قیمت گوشت و مرغ اینقدر بالا رود که توان خرید نباشد و از طرف دیگر به زنان جامعه بگوییم برای سلامتی ورزش کنید. ورزش در جایگاه خود از اهمیت زیادی برخوردار است اما تغذیه در رأس قرار دارد و بدون تغذیه سالم نمی‌توان به ورزش پرداخت.

باید به خانم‌هایی که در دهک پایین جامعه قرار دارند از نظر اقتصادی کمک شود. مادری که دوران بارداری و دوران شیردهی دارد قطعا به تغذیه سالم و تکمیلی نیاز دارد و نمی‌توان به این مهم بی توجه بود چرا سلامت جامعه مستلزم توجه به سلامت خانواده است.

ممکن است مرد خانواده بازنشستگی داشته باشد اما خانم خانواده چنین امتیازی ندارد و همیشه باید در خانه کار کند و همیشه باید از بچه‌هایش نگهداری کند لذا باید به این مهم توجه ویژه شود.

محیط کار خانم‌های مجرد باید امن شود. عدم امنیت برای خانم های مجرد در شرکت‌ها زیاد است چرا باید یک خانم ساعت کاری بیشتری داشته باشد و از طرف دیگر حقوق کمتری دریافت کند و چرا باید از یک خانم بخواهند که در محل کار آرایش کند؟!

حقوق زن این نیست که به ورزشگاه بروند و سوت زدن مردان را ببینند و در عین حال امنیت نداشته باشند. باید به زن آرامش دهیم و ولنگاری فرهنگی را که در فضای مجازی است کنترل کنیم چرا که مادران نگران فرزندان خود هستند.

وقتی که مدرسه‌ها را روی موبایل می‌بریم و فضای مجازی که فضای خطرناکی است را در اختیار بچه‌ها قرار می‌دهیم که آگاهی ندارند در حقیقت حقوق خانواده را تهدید و سلب آرامش می‌کند و زن و کودک و خانواده آسیب می‌بیند باید معاونت حقوق زنان بتواند این مشکلات را حل کند.

وقتی مادر باردار می‌شود باید در آرامش باشد و خداوند به این امر توجه کرده و نفقه را بر عهده مرد قرار می‌دهد که زن درگیر مادیات نشود و زمان شیردهی، مرد باید زن را تأمین مالی کند که مادر خانواده در این حوزه نگرانی نداشته باشد و این موارد از جمله حقوق زنان است که در قرآن کریم آمده است.

بنابراین باید به این راهکارهای اسلامی فکر کنیم چرا که نجات بخش خانواده است. اگر بتوانیم زن را در ایران به مقام آرامش و خوشبختی و تأمین برسانیم برای جهانیان الگو می‌شود. کشورهای خارجی هم به دنبال الگوهای عملی و موفق هستند که زن را از این استفاده ابزاری خارج کنند.

خانواده امنیت می‌خواهد برای امنیت خانواده باید برنامه‌های زیادی انجام شود. به عنوان مثال چرا ازدواج جوانان ما زیر سؤال است چرا آمار ازدواج‌ها پایین است؟ جوانی که می‌خواهد ازدواج کند کار ندارد و از طرفی می‌خواهد مشغول به کار شود به او می‌گویند نباید مجرد باشی و دیگر مشکلات که باید برطرف شود.

فرشته روح‌افزا عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه تامین حقوق زنان گفت: حق اشتغال برای زنان نباید به گونه‌ای باشد که بار مالی خانواده را بر دوش زنان بیندازیم و بگوییم حق اشتغال به شما دادیم در حالیکه حق اشتغال زن یعنی اینکه درآمدش برای خودش باشد و شوهر خانواده بتواند هزینه‌های زندگی اعم از بهداشت و تغذیه و غیره را پرداخت کند.

ما نمی‌توانیم بگوییم یک خانم روستایی که هم دامپروری می‌کند و هم قالیبافی می‌کند و هم کشاورزی و هم بچه داری می‌کند به عنوان کار حساب نکنیم.

ما نیاز به آموزش های صحیح داریم که مادران چگونه فرزندان خود را تربیت کنند و باید مشاوران و مددکارانی باشد که در این مدیریت‌ها به خانم‌های خانه دار کمک کند. با شعار و صرفا حرف زدن در مورد حقوق خانواده نمی‌توان به زن کمک کرد.

آیا ایجاد اشتغال به تنهایی می‌تواند راهگشا باشد؟ چه موارد دیگری باید مد نظر قرار گیرد؟
بحث تورم باید مدیریت شود چرا که ما هر چقدر برای زنان اشتغال ایجاد کنیم اما مادر خانواده یا مادری که سرپرست خانواده است به علت تورم نتواند برای فرزندش آنچه را که لازم دارد تأمین کند اشتغال هم نمی‌تواند مشکلات را برطرف کند.

زمانی شیرخشک نباشد و زمانی شیرخشک مسموم وارد شود و زمانی پوشک بچه نباشد و یا داروی خونساز نباشد و غیره باید اینها را در زمینه‌های بهداشت زنان مدیریت کنیم تا از نعمت سلامتی بهره مند باشند و بتوان خانواده را هم سالم نگه داشت.

یک مادر که می‌خواهد بچه داشته باشد یا بچه دارد و تورم و گرانی روز به روز بیشتر می‌شود و نمی‌تواند گوشت و مرغ و برنج و دیگر مایحتاج ضروری زندگی را خریداری کند و با یارانه‌ای که می‌دهند نمی‌توان یک کیلو برنج خریداری کرد؛ قطعا مادر دچار مشکلات عدیده‌ایی می‌شود.

برای تحکیم خانواده چه موضوعاتی باید در بخش زنان در اولویت قرار بگیرد؟
در تحکیم خانواده اولویت اول اقتصاد خانواده است و اولویت دوم فضای مجازی است و باید برنامه ریزی صحیح انجام و اجرایی شود، شورای عالی فضای مجازی باید تشکیل شود و کارهای اجرایی داشته باشد نوشته بدون اجرا زیاد داریم از جمله سند تحول آموزش و پرورش نوشته شد اما اجرایی نشد. سند مهندسی فرهنگی توسط متخصصین ما نوشته شد و خوب هم نوشته شده است اما اجرایی نشد و همچنان به طبق سخنان مقام معظم رهبری ولنگاری فرهنگی داریم.

اگر قرار است که در این دولت هم وعده و وعید دهیم پس چه فرقی کرده است. باید مهد کودک‌های امن و استاندارد شده داشته باشیم. باید به سلامت معنوی که از اهمیت زیادی هم برخوردار است توجه شود و جزو وظایف است. باید با شبیخون‌های فرهنگی مقابله شود.

زن می‌تواند مایه آرامش خانواده باشد و این زمانی است که مقام مادری در خانواده دیده شود. رفتن به ورزشگاه ها و سوت و دست و هورا کشیدن مشکل بانوان کشور را حل نمی کند و به نفع آنها نیست باید برای ورزش بانوان و کمک به حفظ و ارتقای سلامت دختران و بانوان فکری اساسی سنجیده شود.


ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید