این یک نصیحت ساده به نظر می آید: خوردن سبزیجات، ورزش کردن و البته مصرف ویتامین ها. اما تحقیقات دوره ای برای یافتن شواهدی مبنی بر عملکرد خوب مکمل ها و ویتامین ها، شکست خورده است. درحقیقت مطالعات اخیر در جهت مخالف حرکت کرده است و مشخص شده که ویتامین های اصلی ممکن است برای […]
این یک نصیحت ساده به نظر می آید: خوردن سبزیجات، ورزش کردن و البته مصرف ویتامین ها. اما تحقیقات دوره ای برای یافتن شواهدی مبنی بر عملکرد خوب مکمل ها و ویتامین ها، شکست خورده است.
درحقیقت مطالعات اخیر در جهت مخالف حرکت کرده است و مشخص شده که ویتامین های اصلی ممکن است برای شما مضر باشد. برای مثال، برخی از آنها با یک افزایش در سرطان های خاص ارتباط دارند، حال آنکه تعدادی موجب افزایش در خطر ابتلا به سنگ کلیه شده اند.
یک مطالعۀ جدید نشان می دهد که با وجود رشد این دانش، عادت مصرف قرص در آمریکا، بر اساس دهه های گذشته باقی مانده است.
بنابراین در اینجا به ویتامین ها و مکمل هایی که باید مصرف شود و آنهایی که باید از آن پرهیز شود می پردازیم:
مولتی ویتامین ها: از آنها بگذرید. مواد مورد نیاز را با یک رژیم غذایی متعادل دریافت کنید.
برای چند دهه فرض بر این بود که مولتی ویتامین ها برای سلامت همگانی ضروری و حیاتی هستند. ویتامینC “برای تقویت سیستم ایمنی” ویتامینA برای محافظت از بینایی، ویتامین B برا ی حفظ و نگهداری انرژی.
این عناصر پیش از این از غذای مصرفی تأمین می شد و مطالعات نشان داده که مصرف زیاد آنها می تواند موجب آسیب شود.
در یک مطالعۀ وسیع در ۲۰۱۱ بر روی نزدیک به ۳۹۰۰۰ خانم با سن بالای ۲۵ سال مشخص شده است که ریسک مرگ و میر در زنانی که از این داروها استفاده می کنند واقعا بالاتر از آنهایی است که مصرف نمی کنند.
ویتامین D: ویتامین D را مصرف کنید. به قدرت استخوان ها کمک می کند. ویتامین D از رژیم غذایی به سختی تأمین می شود.
ویتامین D در بیشتر غذاهایی که می خوریم وجود ندارد، ولی یک عنصر حیاتی است که استخوان ها را قوی نگه می دارد و در جذب کلسیم به ما کمک می کند.
هم چنین قرار گرفتن در معرض نور خورشید به بدن ما کمک می کند تا ویتامین D تولید کند و در زمستان به سختی می توان این ماده را به اندازه کافی بدست آورد . مطالعات اخیر نشان داده است که افرادی که مکمل ویتامین D را روزانه دریافت می کنند بطور متوسط نسبت به آنهایی که دریافت نمی کنند، زندگی طولانی تری دارند.
آنتی اکسیدان ها: از مصرف زیاد آنها پرهیز کن. افزایش مصرف این مواد با ریسک بیشتری از سرطان های خاص ارتباط دارد. شما می توانید به جای آنها از خانواده ی توت ها بخورید.
ویتامین های A,C,E آنتی اکسیدان هایی هستند که به مقدار فراوان در بسیاری از میوه ها، به خصوص توت ها- و سبزیجات یافت می شوند، که توانایی آنها در محافظت از سرطان مورد توجه قرار گرفته است. ولی مطالعات نشان می دهد که مصرف زیادِ آنتی اکسیدان ها واقعاً می تواند مضر باشد. یک مطالعۀ وسیع و طولانی مدت در مردان سیگاری نشان داده است در آنهایی که بطور مرتب ویتامین A مصرف می کنند احتمال ابتلا به سرطان ریه از کسانی که مصرف نمی کنند بیشتر است.
در یک بررسی، آزمایش بر روی انواع مختلف مکمل های آنتی اکسیدان در سال ۲۰۰۷ این را نشان داد: درمان با بتاکاروتن، ویتامین A و ویتامین E ممکن است موجب افزایش مرگ و میر شود.
ویتامین C : از آن پرهیز کنید. به سرماخوردگی شما کمک نمی کند. می توانید به جای آن از مرکبات استفاده کنید.
غلو کردن در مورد ویتامین C – با یک پیشنهاد از شیمیدان لینوس پاولینگ آغاز شد و در دهه ی ۱۹۷۰ با انتقال از طریق هوا و Emergen-c به اوج خود رسید. مطالعات نشان می دهد که دوز کم ویتامین C هیچ کمکی به پیشگیری از سرماخوردگی نمی کند و از آن طرف، دوزهای بسیار بالا( ۲۰۰۰ میلی گرم یا بیشتر) می تواند خطر ابتلا به سنگ کلیه ی دردناک را بالا ببرد.
بنابراین به جای آن از مواد غذایی ویتامین C را بگیرید. توت فرنگی سرشار از این ماده ی مغذی است.
ویتامینB3 : مصرف نکنید به جای آن سالمون،تن و چغندر بخورید.
برای سالها، ویتامین B3 برای درمان هر بیماری از آلزایمر تا بیماریهای قلبی ترویج یافته بود. ولی مطالعات اخیر پایان مصرف آن و توجه بیشتر به تغذیه را اعلام کرده است.
در یک مطالعه ی بزرگ در سال ۲۰۱۴ بر روی بیش از ۲۵۰۰۰ نفر مبتلا به بیماری قلبی، معلوم شد که دوزهای طولانی اثر( Long-acting ) ویتامین B3 میزان چربی خونِ خوب یا HDL را بالا می برد و کلسترول بروز حملات قلبی، سکته های مغزی یا مرگ را کاهش نمی دهد.
بعلاوه، افرادی که در این مطالعه مکمل های B3 را مصرف می کردند بیشتر از آنهایی که پلاسبو (دارونما)دریافت می کردند احتمال عفونت، مشکلات کبدی و خونریزی داخلی دارند.
پروبیوتیک ها: از آنها بگذرید.پیشرفت های علمی هنوز به اندازه کافی اثرات قابل توجه و مفیدی از آنها ندارد و می توانید به جای آنها ماست بخورید.
پروبیوتیک ها-مکمل های باکتریایی گران هستند که قیمت آن برای هر یک قرص می تواند بیشتر از یک دلار باشد ولی بطور طبیعی در مقادیر کمتر، در ماست و دیگر غذاهای تخمیر شده وجود دارد. یک کسب و کار بزرگ با بازار تقریباً US$23.1 بیلیون درسال ۲۰۱۲.
ایدۀ پشت آنها ساده است: اینکه تریلیون ها باکتری در رودۀ ما رشد می کند که ما نقش حیاتی آنها را در تنظیم سلامتی می دانیم، را پشتیبانی می کند.
ولی قرار دادن این ایده در یک عمل واقعی کمی پیچیده تر است. تاکنون نقشه ی اثرات پروبیوتیک ها در همه جا بوده است. بعضی اوقات کمک می کند و گاهی اوقات خیر. بنابراین مصرف یک قرص که به عنوان درمان همه ی دردها مطرح می شود به یک اسنک یا Parfait (یک نوع دسر حاوی لایه های بستنی و میوه و…) ترجیح داده می شود.
روی: روی مصرف کنید. روی یکی از عناصری است که به تنهایی با کوتاه شدن دورۀ سرماخوردگی ارتباط دارد.
بر خلاف ویتامینC که مطالعات نشان داده اثری در بهبود و درمان سرما خوردگی ندارد، روی بطور واقعی در این مورد ارزش دارد. این مادۀ معدنی به نظر می آید که در replication رینوویروسا دخالت می کند. یعنی عواملی که موجب سرماخوردگی می شوند.-
در سال ۲۰۱۱ در یک بررسی و مطالعه بر روی افرادی که به تازگی بیمار شده بودند ، محققان گروهی را که روی مصرف می کردند در مقایسه با افرادی که پلاسبو (دارونما)مصرف می کردند، بررسی نمودند. گروهی که روی مصرف می کردند دورۀ سرما خوردگی کوتاهتر و علایم کمتری داشتند.
ویتامین E : از مصرف آن خودداری کنید. زیادی آن با افزایش خطر ابتلا به سرطان ارتباط دارد، به جای آن می توانید اسفناج بخورید.
اثر آنتی اکسیدانی ویتامین E برای توانایی در محافظت از سرطان عمومیت یافته بود. ولی یک مطالعۀ بزرگ در سال ۲۰۱۱ بر روی نزدیک به ۳۶۰۰۰ مرد نشان داد که خطر ابتلا به سرطان پروستات بطور واقعی در میان مردانی که ویتامین E مصرف می کردند در مقایسه با مردانی که پلاسبو (دارونما)مصرف می کردند ، افزایش داشته است.
در یک مطالعه در سال ۲۰۰۵ نشان داده شد که بین دوز بالای ویتامینE و خطر بالای مرگ ارتباط وجوددارد. اگر به دنبال میزان بیشتر ویتامین E هستید، یک سالاد اسفناج تازه تهیه کنید و قرص مصرف نکنید. سبزیجات تیره مثل اسفناج غنی از این ماده هستند.
اسید فولیک: اگر باردار هستید یا قصد باردار شدن دارید از اسید فولیک استفاده کنید.
اسید فولیک یک ویتامین B است که بدن ما برای ساختن سلول های جدید از آن استفاده می کند. موسسه ی بین المللی بهداشت و سلامت پیشنهاد می کند که زنان باردار یا زنانی که قصد باردار شدن دارند روزانه ۴۰۰ میکروگرم اسید فولیک مصرف کنند. زیرا بدن آنها نیاز بیشتری به این مادۀ مغذی برای جنین در حال رشد، دارد.
علاوه براین، مطالعات گستردۀ زیادی اثر مصرف اسید فولیک قبل و در طول دوران بارداری را با کاهش میزان نقایص لوله های عصبی، نقایص جدی و تهدید کنندۀ زندگی، نقایص مغزی، نخاعی و ستون فقرات در جنین مرتبط دانسته است.
این مقاله در Business Insider منتشر شده بود.
منبع : ScienceAlert ، مجله علمی ایران