طلب ۴۰ هزار میلیارد تومانی بانک‌ها از دولت

معاون وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه از سال آینده شاخص اقتصاد مقاومتی در کنار دیگر شاخص‌های اقتصادی تهیه می‌شود… وی افزود: حرکت وزارت اقتصاد در این مسیر به سمت شفافیت خواهد رفت و برهمین اساس در لایحه مدیریت بدهی، دولت مکلف خواهد شد بدهی‌های خود را به صورت سالانه منتشر کند. معاون وزیر اقتصاد […]

معاون وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه از سال آینده شاخص اقتصاد مقاومتی در کنار دیگر شاخص‌های اقتصادی تهیه می‌شود…

وی افزود: حرکت وزارت اقتصاد در این مسیر به سمت شفافیت خواهد رفت و برهمین اساس در لایحه مدیریت بدهی، دولت مکلف خواهد شد بدهی‌های خود را به صورت سالانه منتشر کند. معاون وزیر اقتصاد خاطرنشان کرد: چیزی که تا این لحظه ثبت شده کمتر از عددی است که وزیر اقتصاد مطرح کرده اما چون اطلاعات مربوط به بدهی در حال تکمیل شدن است رقم بدهی به صورت رنج ۷۰۰-۶۰۰ هزار میلیارد تومانی اعلام شد.

میرشجاعیان ادامه داد: نکته حائز اهمیت در این خصوص این است که داده‌ها باید حسابرسی شوند تا به رقم اصلی بدهی برسیم، به عنوان مثال بدهی دولت به نظام بانکی از سوی آقای سیف ۱۰۰ هزار میلیارد تومان اعلام شده این در حالی است که بدهی حسابرسی شده تنها ۴۰ هزار میلیارد تومان است. وی افزود: میزان بدهی دولت و شرکت‌های دولتی از کل کیک اقتصاد ایران رقم بالایی نیست و براساس نظر مراجع جهانی وقتی نسبت بدهی به جی‌دی‌پی (تولید ناخالص ملی) به بالای ۵۰ درصد برسد برای اقتصاد آلارمی اعلام می‌شود، این در حالی است که این نسبت در اقتصاد ایران کمتر از ۴۰ درصد است.

ارزیابی شاخص اقتصاد مقاومتی از سال آینده
معاون وزیر اقتصاد با اشاره به اقدامات انجام شده در معاونت اقتصادی وزارت اقتصاد گفت: برای طراحی شاخص اقتصاد مقاومتی از ۱۰۰ نخبه دانشگاهی نظرسنجی شده و ۱۵۵ نماگر در چهار حوزه اجتماعی، اقتصادی، زیست‌محیطی و نهادی برای این منظور تشکیل شده است.
وی افزود: عوامل بنیادی رشد اقتصادی و تاب‌آوری اقتصاد نیز در این شاخص گنجانده شده و قرار است از سال آینده این شاخص نیز در کنار سایر شاخص‌های اقتصادی به صورت سالانه اعلام شود.

میرشجاعیان درباره دومین اقدام معاونت در حوزه اقتصاد مقاومتی گفت: وزارت اقتصاد هشت ابرپروژه خود را در ۱۲ پروژه اقتصاد مقاومتی تعریف کرده که عبارتند از شش پروژه در حوزه انضباط مالی، دو پروژه در حوزه برونگرایی، دو پروژه درباره مردمی کردن اقتصاد و دو پروژه نیز ارتقای توان تولید اختصاص پیدا کرده است.
معاون وزیر اقتصاد افزود: بر همین اساس پروژه بهبود کسب و کار برعهده معاونت اقتصادی نهاده شده و براین مبنا گزارش‌دهی مداوم به معاون اول رئیس‌جمهور صورت می‌گیرد.

پیش‌‌بینی ۸/۸ درصدی تورم تا پایان سال
وی با اشاره به آینده‌پژوهی در اقتصاد ایران گفت: پیش‌بینی تورم انتهای اول ماه هر فصل برای دو ماه آتی منتشر می‌شود اکنون نیز چهارمین پیش‌بینی تورم منتشر شده که تا آخر سال تورم را ۸/۸ درصد پیش‌بینی کرده‌ایم و از سال آینده پیش‌بینی نرخ رشد اقتصادی نیز منتشر خواهد شد.
معاون وزیر اقتصاد با اشاره به رونمایی از بانک آماری اقتصاد کشور گفت: بدون اطلاعات امکان تصمیم‌گیری وجود ندارد و یکی از مشکلات امروز نبود اطلاعات دقیق است. بانک آماری اقتصاد چالش‌ها در این حوزه را برطرف خواهد کرد.
میرشجاعیان با اشاره به اهداف رشد ۸ درصدی تورم ۹/۸ درصدی و نرخ بیکاری ۷ درصدی در برنامه ششم گفت: برای تحقق این اهداف باید سرمایه‌گذاری ۱۵/۴ درصدی رشد بهره‌وری ۲/۸ درصدی و افزایش صادرات غیرنفتی ۲۱ درصدی محقق شود.

منبع : روزنامه جوان

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید