رشد اخیر در ارزش روپیه پاکستان در کنار نشانههای اوج نرخ بهره در بازار ثانویه اوراق قرضه و آمارهای تورمی، باعث جذب سرمایههای جدید به بازار اوراق قرضه میشود. این عامل به ارزشگذاریهای جذاب فعلی در بازار سهام پاکستان کمک میکند.همچنین با توجه به اینکه شاخص کِیاِسای 100 برای نخستینبار در شش سال اخیر از سطح 50 هزار واحد عبور کرده، انتظار میرود بازار سهام پاکستان به روند مثبت خود ادامه دهد.
به گزارش نبأخبر، آمارهای حاکی از آن است که شاخص کلیدی بازار سهام پاکستان با رشد قابل توجهی همراه شده و ارزش پول ملی این کشور نیز بهبود یافته است.
شاخص کلیدی سهام پاکستان موسوم به «کِیاِسای 100» (KSE-100 Index) در روز جمعه (28 مهر) و در بحبوحه خوشبینی مبنی بر اینکه تقویت ارز این کشور ممکن است به کاهش فشارهای تورمی کمک کند، به بالاترین سطح خود در شش سال گذشته رسید.
به نوشته بلومبرگ، این شاخص با رشد 0/9 درصدی به 50 هزار و 673 واحد رسید تا میزان رشد کلی آن در ماه جاری میلادی به 10 برسد؛ اتفاقی که باعث شده کِیاِسای 100 در میان بیش از 90 شاخص سهام جهانی که بلومبرگ به رصد آنها پرداخته، از نظر رشد و عملکرد در جایگاه دوم جهان قرار بگیرد.
کارشناسان اعلام کردهاند رشد اخیر در ارزش روپیه پاکستان در کنار نشانههای اوج نرخ بهره در بازار ثانویه اوراق قرضه و آمارهای تورمی، باعث جذب سرمایههای جدید به بازار اوراق قرضه میشود. این عامل به ارزشگذاریهای جذاب فعلی در بازار سهام پاکستان کمک میکند.
همچنین با توجه به اینکه شاخص کِیاِسای 100 برای نخستینبار در شش سال اخیر از سطح 50 هزار واحد عبور کرده، انتظار میرود بازار سهام پاکستان به روند مثبت خود ادامه دهد.
همچنین به دنبال توافق اولیه پاکستان با صندوق بینالمللی پول در ماه ژوئن برای دریافت یک وام 3 میلیارد دلاری در جهت جلوگیری از بروز نکول در این کشور، سهامهای پاکستان با رشد 23 درصدی همراه شدهاند. روپیه پاکستان نیز پس از رکورد کاهش ارزش در ماه سپتامبر، با رشد 10 درصدی ارزش همراه شده و دارای بهترین عملکرد در میان ارزهای دیگری بوده که بلومبرگ به رصد آنها پرداخته است.
با این حال، یکی از اقتصاددانان بلومبرگ اعلام کرده: «اقتصاد پاکستان هنوز با چالشهای زیادی روبهرو است. میزان تورم این کشور در حال حاضر حدود 30 درصد است و به دلیل افزایش قیمت حاملهای انرژی، تورم تا پایان سال جاری میلادی در سطح بالا باقی خواهد ماند».
از سوی دیگر، افزایش اخیر قیمت نفت میتواند به عنوان یک نکته منفی برای پاکستان تلقی شود، زیرا این کشور دارای ذخیره پایینی از ارزهای خارجی است و تورم بالایی دارد. از زمان آغاز درگیریها میان حماس و اسرائیل، قیمت نفت حدود 10 درصد رشد داشته است.
تحلیلگران معتقدند انتخابات ملی پاکستان در اواخر ژانویه 2024 میلادی، یک عامل مهم برای جذب سرمایهگذاری به این کشور است. همچنین نهایی شدن یک توافق دیگر میان پاکستان و صندوق بینالمللی پول میتواند به ادامه روند صعودی بازار سهام این کشور در سال آینده میلادی کمک کند.