بین سالهای 2000 تا 2023، صادرات کالاهای جهانی 3.7برابر شده و از 6.5تریلیوندلار، به 23.8تریلیوندلار افزایش یافته است. درهمانزمان، صادرات چین 13.6برابر شد و از 250میلیارددلار، به 3.4تریلیوندلار رسید و سایرِ صادرکنندگان بزرگ را در گردوغبارِ بهجامانده از تاختنش در میدان تجارت، محو کرد.
به گزارش نبأخبر،مُهر «ساخت چین» بر روی تولیدات مختلف، مرزها را درنوردیده و اگرچه؛ تجهیزات، وسایل، ابزار و کلاً تمام آنچه برای زندگی لازم داریم اساساً در یک «کارخانه جهانی» ساخته میشوند و نمیتوان کشور خاصی را بهعنوان «تنها تولیدکننده و تأمینکننده» در عرصه بینالملل نام برد؛ اما چینیها توانستهاند دراینامر چنان تأثیری از خود برجا بگذارند که کمتر چیزی را میتوان یافت که نمونه ساختِ چینِ آن، در جایی از چهارگوشه کره خاکی، موجود نباشد! البته همیشه اینطور نبوده؛ دستکم تا سال 2001 که «چین» رسماً به «سازمان تجارت جهانی» ملحق شد و خیلیزود توانست به مهمترین حلقه زنجیره تأمین جهانیِ امروز تبدیل شود.
این دادهنما برپایه دادههای «سازمان تجارت جهانی (WTO)»، صعود خیرهکننده اینکشور را به صدر فهرست صادرکنندگان کالای جهان طی 23سالگذشته نشان میدهد و نیز نشان میدهد کدام کشور (یا کشورها) قبلازاینکه بخش تولید «چین» به نیروی فاتحِ امروز تبدیل شود، بر تجارت جهانی تسلط داشت. همچنین تأثیرات عظیم جهانیشدن بر حجم صادرات را نشان میدهد. بین سالهای 2000 تا 2023، صادرات کالاهای جهانی 3.7برابر شده و از 6.5تریلیوندلار، به 23.8تریلیوندلار افزایش یافته است. درهمانزمان، صادرات چین 13.6برابر شد و از 250میلیارددلار، به 3.4تریلیوندلار رسید و سایرِ صادرکنندگان بزرگ را در گردوغبارِ بهجامانده از تاختنش در میدان تجارت، محو کرد. تبدیل کشور «چین» به یک «مرکز تولید جهانی» و «بزرگترین صادرکننده جهان»؛ ترکیبی از عواملِ نیروی کار فراوان و ارزان، سیاستهای مطلوب دولتی می باشد