روسیه که تاکنون از دولت چین حمایت میکرد، اکنون به صد کشوری پیوسته است که قصد دارند تا قطعنامهای در ارتباط با علتیابی شیوع ویروس کرونا در نشست سالانه سازمان جهانی بهداشت ارائه دهند.
به گزارش صدانیوز،صد کشور جهان به دنبال پیشنهاد انجام تحقیقاتی مستقل درباره شیوع ویروس کرونا در نشست سالانه سازمان جهانی بهداشت هستند.
شبکه خبری سیانان با انتشار این خبر افزود: روسیه که تاکنون از دولت چین حمایت میکرد، اکنون به صد کشوری پیوسته است که قصد دارند تا قطعنامهای در ارتباط با علتیابی شیوع ویروس کرونا در نشست سالانه سازمان جهانی بهداشت ارائه دهند. بنابراین گزارش، پیشنویس این قطعنامه که از سوی اتحادیه اروپا و در حمایت از درخواست دولت استرالیا مبنی بر انجام تحقیقات از چین در نحوه مقابله با بحران شیوع ویروس کرونا و انتشار آن در جهان شده بود، تهیه شده است.
سیانان گزارش داد که درخواست استرالیا با خشم چین مواجه شد؛ چراکه پکن دولت کانبرا را به «بیمسئولیتی شدید» متهم کرده و تحریک و اقدام استرالیا را به ایجاد اختلال در زمینه همکاریهای بینالمللی در مقابله با همهگیری ویروس کرونا دانست. این گزارش میافزاید: درحالیکه این قطعنامه قرار است در نشست سالانه سازمان جهانی بهداشت در ژنو سوئیس ارائه شود، فقط چین یا کشور بهخصوصی را مدنظر ندارد بلکه خواهان تحقیقاتی بیطرفانه، مستقل و ارزیابی جامع این سازمان در مورد نحوه پاسخ بینالمللی به بیماری کووید۱۹ است.
استفاده از لفظ «قطعنامه» در پیشنویس اتحادیه اروپا در قیاس با لفظ «تحقیق» که دولت کانبرا خواستار آن شده بود، لفظی ضعیفتر بوده و دیگر اعضای سازمان جهانی بهداشت ازجمله روسیه را مجاب به امضای چنین قطعنامهای کرده است اما این قطعنامه در نهایت اطمینان خواهد داد که تحقیقات و بررسی درباره همهگیری ویروس کرونا به عمل خواهد آمد. همچنین شینزو آبه، نخستوزیر ژاپن، پیشتر نیز در این زمینه گفته بود: کشورش خواستار تحقیقاتی درباره واکنش اولیه سازمان بهداشت جهانی به کروناست. توشیمیتسو موته گی، وزیر خارجه ژاپن هم گفته است که باید یک سازمان مستقل چنین تحقیقاتی را انجام دهد. این اظهارات و درخواست برای انجام تحقیقات درباره واکنشهای اولیه سازمان بهداشت جهانی به ویروس کرونا در حالی مطرح میشود که اجلاس مجمع عمومی سازمان از روز گذشته در ژنو سوئیس آغاز به کار کرد. سازمان بهداشت جهانی مدتی بعد از شیوع ویروس کرونا وضعیت اضطراری جهانی اعلام کرد ویروس کرونا به دلیل ناشناختهبودن آن تاکنون چالشهای زیادی برای کشورهای جهان ایجاد کرده است.
هراس آمریکا از نزدیکی چین و اسرائیل
نزدیکی چین و اسرائیل سبب بروز نگرانیهایی در آمریکا شده و به همین بهانه واشنگتن با طرح برخی اتهامها، در تکاپوی تحتالشعاع قراردادن روابط متحد دیرینه خود با پکن است. نشریه آمریکایی هیل در گزارشی نوشت که نزدیکی میان چین و اسرائیل، روابط میان واشنگتن و تلآویو را به خطر انداخته؛ بهویژه آنکه با گسترش کرونا، خصومت میان آمریکا و چین وارد مرحله تازهای شده است. این اتحاد تاریخی تنگاتنگ، این هفته با سفر مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا به اورشلیم بیشتر مورد توجه قرار گرفت. در ادامه گزارش آمده است: درحالیکه ایالات متحده مدتهاست نسبت به روابط اسرائیل با پکن ابراز نگرانی میکند، مقامهای اسرائیلی اعلام کردهاند که حاضر به پاپسکشیدن از روابط با چین نیستند. هرچند پمپئو نیز در سفر به چین از فرصت موجود برای برجستهکردن خطر تجارت با حزب کمونیست استفاده کرد.اما روابط پکن و اورشلیم روز یکشنبه هنگامی که جسد بیجان سفیر چین در اسرائیل در شهر هرتزیا در شمال تلآویو پیدا شد، مورد توجه بسیاری قرار گرفت. هرچند گفته میشود مرگ سفیر بر اثر حمله قلبی بوده اما چین تیمی را برای بررسی علت مرگ و بازگرداندن جسد به اسرائیل گسیل کرده است. در ادامه گزارش هیل آمده است: دیدار کوتاه پمپئو از اسرائیل با پیروزی دیپلماتیکی برای ایالات متحده همراه شد. بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر در پاسخ به نگرانیهای ایالات متحده، از تأخیر قرارداد ۱.۵ میلیارد دلاری کارخانه آبشیرینکنی با هاچیسون مستقر در هنگکنگ خبر داد.بر اساس این گزارش، به نظر میرسد تصمیم سریع اسرائیل برای بهتعویقانداختن قرارداد با شرکت چینی، نمونهای از چگونگی تغییر شرایط ناشی از نگرانیهای ایالات متحده در مورد پکن است؛ بهویژه آنکه واشنگتن در پی آن است چین مسئولیت گسترش جهانی ویروس کرونا را بپذیرد. یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا پس از سفر پمپئو به اسرائیل در گفتوگو با خبرنگاران گفت: وزیر خارجه ایالات متحده با افرادی که با چین رابطه یا تجارت دارند، مشکلی ندارد؛ اما فکر میکنم بیماری کووید۱۹ نوعی خطرات تعامل را با کشورهایی که شفاف نیستند، برجسته میکند.