بحران کمبود آب شیرین و پراکندگی منابع آب در سیاره زمین

به نقل از منابع آماری

آسیا خانه شبکه پیچیده ای از رودخانه ها است که از فلات تبت، واقع در مرزهای چین سرچشمه می گیرند. از آنجا، این رودخانه‌ها آب را به بسیاری از پرجمعیت‌ترین کشورهای جهان از جمله هند، پاکستان و ویتنام می‌رسانند.این واقعیت جغرافیایی، همراه با سدسازی بی‌رویه در امتداد رودخانه‌های اصلی، منجر به افزایش اختلافات بین کشورهای همسایه بر سر تامین آب شیرین می‌شود.

به گزارش نبأخبر،دریاچه‌ها و رودخانه‌ها که اکثریت آب شیرین ما را تامین می‌کنند، اما تنها ۰.۰۱ درصد از کل منابع آبی زمین را تشکیل می‌دهند.
آب یکی از نیازهای ضروری زندگی است و در همه چیز از تولید غذا گرفته تا تولید برق نقش مهمی دارد. اما جای تعجب است که چقدر میزان آب در جهان کم است.

به عنوان مثال، دریاچه‌ها و رودخانه‌ها که اکثریت آب شیرین ما را تامین می‌کنند، اما تنها ۰.۰۱ درصد از کل منابع آبی زمین را تشکیل می‌دهند.

اینفوگرافیک زیر نمای کلی از آب های جهان و کمبود آب شیرین را نشان می دهد.

نگاهی به بحران کمبود آب شیرین و پراکندگی منابع آب در سیاره زمین (+اینفوگرافی)

حجم کل آبهای روی زمین
اولین تصویر در اینفوگرافیک بالا بر اساس تخمین های سازمان زمین شناسی ایالات متحده، تمام آب های جهان را تجزیه می کند. وقتی مقدار آب مورد نیاز برای تولید محصولات روزمره را در نظر می گیرید، اصلاً زیاد نیست. به عنوان مثال، رقیق کردن آلاینده های تولید شده برای ساخت یک گوشی هوشمند، بیش از ۱۲,۰۰۰ لیتر نیاز دارد.

آسیا بیشترین فشار کمبود آب برای زندگی را دارد
نگاهی به بحران کمبود آب شیرین و پراکندگی منابع آب در سیاره زمین (+اینفوگرافی)
تصویر بالا مقایسه پیش‌بینی‌های سال‌های ۲۰۰۰ و ۲۰۵۰ سازمان ملل درخصوص تعداد افرادی که تحت تنش های بحران کمبود آب قرار می گیرند را نشان می دهد. آسیا به دلیل جغرافیا، جمعیت زیاد و مراکز متراکم فعالیت اقتصادی، با فاصله بسیار زیادی بیشترین فشار کمبود آب را متحمل می شود.

آب: نقطه عطف ژئوپلیتیک بعدی آسیا؟
نگاهی به بحران کمبود آب شیرین و پراکندگی منابع آب در سیاره زمین (+اینفوگرافی)

آسیا خانه شبکه پیچیده ای از رودخانه ها است که از فلات تبت، واقع در مرزهای چین سرچشمه می گیرند. از آنجا، این رودخانه‌ها آب را به بسیاری از پرجمعیت‌ترین کشورهای جهان از جمله هند، پاکستان و ویتنام می‌رسانند.

این واقعیت جغرافیایی، همراه با سدسازی بی‌رویه در امتداد رودخانه‌های اصلی، منجر به افزایش اختلافات بین کشورهای همسایه بر سر تامین آب شیرین می‌شود.

 


ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید