۴ سناریو برای پایان «کرونا»

کرونا

محققان پیش‌بینی کرده‌اند دارویی برای درمان این ویروس ظرف چند ماه آینده پیدا شود. دکتر کلاوسنر به دیلی‌بیست گفته دو داروی ضد ویروس هستند که شواهد نویدبخشی در زمینه درمان نشان داده‌اند: محققان امیدوارند نتایج مطالعات مربوط به داروی remdesivir تا آوریل مشخص شود.

به نقل ازصدانیوز،در حالی که سازمان جهانی بهداشت ابتلا به بیماری «کووید-۱۹» بر اثر ورود ویروس «کرونای جدید» به بدن را «همه‌گیر جهانی» اعلام کرده و در جای جای دنیا مراسم‌های فرهنگی، رستوران‌ها و مراکز تجمع عمومی رو به تعطیل شدن هستند سئوالاتی ساده درباره این بیماری ذهن بسیاری را به خود مشغول کرده است: کرونا تا کی دوام می‌آورد و چطور قرار است به پایان برسد؟
روزنامه «دیلی‌بیست» در گزارشی در همین باره به نقل از کارشناسان چهار سناریو را برای پایان به این بحران متصور شده است.
«ویلیام هسلتین»، رئیس اندیشکده‌ای به نام  ACCESS Health International که در زمینه مسائل سلامتی و بهداشت فعالیت می‌کند گفته ۴ سناریو را می‌توان برای پایان این بحران متصورشد.
او در گفت‌وگو با دیلی‌بیست گفت: «چهار راه وجود دارد. اول اینکه این بیماری با گرم شدن هوا از بین برود. دوم، همه بیمار شوند طوری که ویروس دیگر جای جدیدی برای رفتن نداشته باشد و به پایان برسد- که این اتفاق بسیار وحشتناکی است. سوم، واکسن ساخته شود که حدود یک سال طول می‌کشد. چهارمین سناریو که متحمل‌تر از بقیه است اینکه ما ظرف چند هفته تا چند ماه آینده دارویی‌هایی داشته باشیم که از مبتلا شدن افراد جلوگیری کنند- مثل داروی PeEP برای درمان HIV- و آنها را درمان کنند.»
حال به توضیح درباره هر یک از اینها می‌پردازیم.
«آرنولد مانتو»»، استاد همه‌گیری شناسی در دانشگاه میشیگان می‌گوید: «چهار نوع ویرس کرونا هستند که باعث ایجاد عفونت‌هایی مانند سرماخوردگی در دستگاه تنفس فوقانی می‌شوند. این نوع عفونت‌ها الگویی بسیار فصلی دارند (با آمدن فصل سرد پیدا می‌شوند و در فصل گرم از بین می‌روند.)
این استاد دانشگاه علی‌رغم این اضافه کرد که هیچ تضمینی وجود ندارد درباره ویروس کرونای جدید هم همین اتفاق بیفتد. وی اضافه کرد: «ناشناخته‌های زیادی درباره آن وجود دارد.»
«جفری کلاوسنر»، استاد دانشگاه کالیفرنیا هم گفته شواهد همه‌گیرشناسی که فعلاً در دسترس است حاکی است که می‌توان امیدوار بود با گرم‌تر و مرطوب شدن هوا کرونای جدید با کارآمدی کمتری منتقل شود و شماربیماری‌ها کم شود.
با این حال، متأسفانه این فقط یکی از سناریوهای محتمل است.
بدترین سناریوی ممکن این است که ویروس در صورت پیدا نشدن واکسن یا درمان در فصل تابستان هم به انتشار ادامه بدهد تا وقتی که همه کسانی که ممکن است ویروس را بگیرند به آن مبتلا شوند تا جایی که کسی برای مبتلا شدن باقی نماند.
مانتو می‌گوید: «در ذهنم نمی‌گنجد که۴۰ تا ۷۰ درصد جمعیت آمریکا ظرف چند ماه آینده به ویروس مبتل شوند و ۲ درصد آنها فوت شوند.»
او در  ادامه گفت: «من به این اعتقاد دارم که ما می‌توانیم این بیماری را با مداخلات غیردارویی کنترل کنیم.»
در سناریوی دیگر ویروس به شیوع ادامه خواهد داد تا زمانی که واکسنی برای آن تولید شود. محققان گفته‌اند واکسن این بیماری بعد از انجام آزمایش‌های بالینی بین ۱۲ تا ۱۸ ماه آینده به بازار خواهد آمد.
محققان در یک سناریوی دیگر پیش‌بینی کرده‌اند دارویی برای درمان این ویروس ظرف چند ماه آینده پیدا شود. دکتر کلاوسنر به دیلی‌بیست گفته دو داروی ضد ویروس هستند که شواهد نویدبخشی در زمینه درمان نشان داده‌اند:
محققان امیدوارند نتایج مطالعات مربوط به داروی remdesivir تا آوریل مشخص شود.
این محققان تأکید می‌کنند جایی برای نگرانی درباره وقوع سناریوهای بد وجود ندارد و این احتمال وجود دارد که ویروس مانند «سارس» متوقف شود.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید