کتابی داغ ولبریز از اطلاعات برای ایرانی ها و امریکا

به نوشته کتاب بولتون

بولتون

بولتون در جایی از خاطراتش می نویسد: روز۹ ماه مه ، جلسه توحیهی اطلاعاتی معمولی ترامپ را تبدیل به بحث گسترده تری درباره ایران کردیم که شنا هان ، دانفورد و پمپئو هم در آن شرکت داشتند….دانفورد تاکید کرد ایران باور نمی کند ما پاسخ حملاتی را که آنان در فکر آن هستند را خواهیم داد. ترامپ فورا جواب داد ” آنان مارا خیلی خوب نمی فهمند”

به گزارش صدانیوز، اقبال خوب خوانندگان ایرانی از خاطرات جان بولتون که راه را برای ترجمه همزمان چند مترجم دیگر باز کرده وهمه آنها به امید فروش قابل اعتنای کتاب یادشده اقدام به این کار کرده اند نشان می دهد خاطرات جان بولتون همانقدر که برای آمریکایی ها جذاب وداغ بود برای ایرانیان به ویژه علاقمندان به سیاست و دیپلماسی و سرنوشت ایران داغ وهیجان انگیز است. درترجمه این کتاب که جواد بقایی نژاد ونیز اکبر خلیفه ای با وحیدرضا نعیمی همکاری کرده اند تاکید شده است ” بیشترین کشوری که در کتاب جان بولتون نام آن آمده است ” ایران ” است که ۳۱۷ بار تکرار شده است . ”

جان بولتون در این باره که چرا ایران برای آمریکا دارای اهمیت است می نویسد ” درباره ترامپ از ایران خواستم به طرح خود در باره خروج از توافق هسته ای سرعت بدهد، چون توسل به گزینه نظامی علیه برنامه هسته ای تنها راه حل پایدار باشد، چون توسل به گزینه نظامی علیه برنامه هستهای ایران شاید تنها راه حل پایدار باشد.

راه گم کردگی ترامپ وباختن

جان بولتون در کتاب خودکه درترجمه فارسی انجام شده از سوی وحید رضا نعیمی و همکارانش در ۶۳۲ صفحه منتشر شده اگرچه فقط تنها در فصل دوازدهم به طور مشخص درباره ایران می نویسد اما در بخش های دیگر نیز مجبور شده است درباره ایران بنویسد. این فصل از کتاب که از صفحه ۴۶۹ شروع و در صفحه ۵۴۳ تمام می شود انبوهی از اطلاعات را از سوی جان بولتون درباره ایران و چگونگی شکل دان و ماهیت بخشیدن به رفتار وگفتار دونالد ترامپ درباره ایران می توانیم بخوانیم. وی با توجه به اینکه از دیر باز با نظام سیاسی حاکم بر ایران خصومت داشته ودارد ، به نظر می رسد داستان ایران برایش یک مقوله شخصی شده است و این را می توان درجای جای تحلیل هایش درباره ایران در این فصل وحتی در بخش های دیگر کتاب خواند. وی در جایی از کتابش با صراحت می نویسد ” من استدلال می کردم اگر سیاست ما جلوگیری از هسته ای شدن ایران است ، باید آماده استفاده از نیروی نظامی باشیم . به مدت بیست و پنج سال ، کسی مایل نبود کاری را که لازم است انجام دهد تا کره شمالی به یک کشور هسته ای بدیل نشود واین بی میلی مارا به نقطه امروز رساند که کره شمالی سلاح های هسته ای دارد …

با این دیدگاه بوده است که بولتون می کوشید ترامپ را راضی کند مانع راه رفتن ایران درهمان مسیر کره شمالی شده و داستان کره شمالی را تکرار کند. بولتون در جایی از خاطراتش می نویسد: روز۹ ماه مه ، جلسه توحیهی اطلاعاتی معمولی ترامپ را تبدیل به بحث گسترده تری درباره ایران کردیم که شنا هان ، دانفورد و پمپئو هم در آن شرکت داشتند….دانفورد تاکید کرد ایران باور نمی کند ما پاسخ حملاتی را که آنان در فکر آن هستند را خواهیم داد. ترامپ فورا جواب داد ” آنان مارا خیلی خوب نمی فهمند”

به نظر می رسد خواندن این فصل از کتاب نشانه هایی روشن در باره اندیشه وعمل رهبری امروز کاخ سفید در باره ایران را آشکار می کند ،البته به این شرط که بولتون همه واقعیت و حقیقت را نوشته باشد .

غرش چین

با توجه به رخدادها ی تازه اتفاق افتاده درمناسبات چین و آمریکا و تبدیل شدن چین به دشمن شماره یک آمریکا در ذهن تصمیم گیران ارشد هردوحز ب دموکرات و جمهوری خواه در آمریکا ونیز شهروندان این کشور به ویژه پس از انتشار ویروس کرونا و نیز آینده مبهم نبرد یا سازش دوکشور در سالهای آتی که به گمان ناظزان بین المللی می تواند نظم تازه ای برای جهان تعریف کند فصل ۱۰ کتاب بولتون با عنوان غرش چین از بخش های خواندنی کتاب حاضر به حساب می آید. این بخش از کتاب برای ایرانیان که می خواهند با چین قرارداد ۲۵ ساله راهبردی ببندند نیز جذاب است تا بدانند دست کم چین از نظر آمریکا به چه سرنوستی مواجه خواهد شد. بولتون در شروع این بخش با قاطعیت می نویسد” روابط اقتصادی و ژیو پلتیک آمریکا با چین به امور بین الملل در قرن بیست و یکم شکل خواهد داد” دراین فصل از کتاب بولتون مجموعه ای از توییت های ترامپ درباره چین را درلابه لای خاطرات خود گنجانده است تا ترس و تناقض های رییس دولت از چین را گونه ای به خواننده منتتقل کند. بولتون می نویسد …باید هر اقدامی را به عمل بیاوریم تا چین وکارزار جاری انتشار اطلاعات غلط آن در باره منشا ویروس موفق نشود و شگرد دروغ بزرگ رواج نیابد …ترامپ از این کار بیزار بود.

ونزوئلای آزاد

در فصل ۹کتاب بولتون نیز با توجه به مناسبات ایران با این کشوونزوئلا که از دوره فعالیت احمدی نژاد رییس جمهور سابق ایران گسترش فزاینده ای را تجربه کرد ه است نیز از بخش های جذاب کتاب است. ترامپ هرچند گاه یک بار می گفت علاقه دارد با مادورو دیدار کند اما من و پمپئو فکر نمی کردیم کار خوبی باشد” اما بولتون دراین بخش نیز به تناقض های تصمیم گیری در باره کاراگاس اشاره اکید دارد.


ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید