رئیس جمهوری آمریکا رندانه می داند که چه می کند، ترامپ را احمق فرض نکنیم!

ترامپ اگر چه رفتارهایش با منطق متداول ما و انتظارمان از یک سیاستمدار همخوان نیست اما یک عقبه مشخص و حسا ب شده دارد و او را نباید احمق و نادان دانست. او اگر از توافق پاریس خارج می شود یا در خصوص بحران پیش آمده در روابط کشورهای عربی مواضع عجیب و غریب می […]

ترامپ اگر چه رفتارهایش با منطق متداول ما و انتظارمان از یک سیاستمدار همخوان نیست اما یک عقبه مشخص و حسا ب شده دارد و او را نباید احمق و نادان دانست.

او اگر از توافق پاریس خارج می شود یا در خصوص بحران پیش آمده در روابط کشورهای عربی مواضع عجیب و غریب می گیرد، منطقی پشت کارهایش دارد و در همه این موارد به دنبال احیای اقتصاد آمریکا و بهره برداری از منابع مالی دیگر کشورهاست.
همین چالش میان قطر و عربستان بهترین نمونه واضح هوشمندی ترامپ تاجر پیشه است، بسیاری پس از اظهارات عجیب ترامپ در جانبداری از عربستان در این منازعه گفتند که او حتی نمی دانسته که آمریکا در قطر بزرگترین پایگاه نظامی خارج از مرزهایش در جهان را دارد اما او می دانست و می خواست دو سره بازی کند و دو جانبه منابع مالی دو کشور ثروتمند عربی را به تاراج ببرد.
بحران در روابط قطر و عربستان تنها و تنها یک برنده دارد و آن ترامپ و دولت آمریکا و شرکت های بزرگ تسلیحاتی حامی ترامپ هستند.
ترامپ به عربستان رفته و قرار داد ۱۱۰ میلیاردی فروش تسلیحات با عربستان را امضا کرده و کنار شاه سعودی رقص شمشیر می کند و در همانجا به طور تلویحی چراغ سبز برای برخورد با قطر را می دهد.
عربستان با این پشتوانه چالش را کلید می زند و بحران را با ثروتمندترین کشور جهان با توجه به سرانه درآمد ناخالص داخلی آغاز می کند.
قطری که در سال ۲۰۱۵ با خرید ۱۷ میلیارد دلار تسلیحات در جهان رتبه اول را داشته است، هراسان از این فعل و انفعالات دوباره سر کیسه را شل کرده و همین امروز قرارداد ۱۲ میلیارد دلاری فروش جنگنده های اف ۱۵ را با قطر امضا می کند و همزمان دو ناو جنگی آمریکا هم برای اطمینان خاطر قطری ها در سواحل این کشور پهلو می گیرند.
قطری که ترامپ گفته بود حامی تروریست هاست و به عربستان برای برخورد با آن چراغ سبز نشان داده بود حالا چندین میلیارد دلار تسلیحات از آمریکا می خرد.
ترامپ هم عربستان را با این واسطه سرکیسه کرده و هم از قطر باج پر و پیمانی گرفته است؛ او به خوبی می دانسته که آمریکا چه منافعی در قطر دارد و چگونه باید در اینمیان ثروت کشورهای عربی را در قالب یک چالش منطقه ای جذب کارخانه های تسلیحاتی آمریکا کند.
حالا اردوغان یا پوتین یا هر کشور دیگری که به دنبال حمایت از قطر در این دعوا هستند و به فکر افزایش حیطه نفوذ خود در خاورمیانه هر کاری که می خواهند بکنند یا عربستان به دنبال جذب موریتانی و کشورهای زیر پونزی دیگر برای پیوستن به اتحاد ضد قطری باشد، مهم آنست که در این دعوا پول ها به جیب آمریکایی می ریزد و با این وصف شاید آنانی که فکر می کنند ترامپ نادان و ابله است خود از اشتباهات محاسباتی اساسی رنج می برند و او را نمی شناسند.
منبع : خرداد نیوز

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید