به نقل از صدا نیوز ، روزنامه فرامنطقه ای رای الیوم در سرمقاله امروز خود نوشت: سازمان ملل نام ” ائتلاف عربی ” که متشکل از ۱۰ کشور به رهبری عربستان است، در فهرست سیاه دولت ها و تشکیلاتی قرار داد که مرتکب جرایم علیه کودکان یمنی شده اند. این اقدام سازمان ملل ضربه سخت […]
به نقل از صدا نیوز ، روزنامه فرامنطقه ای رای الیوم در سرمقاله امروز خود نوشت: سازمان ملل نام ” ائتلاف عربی ” که متشکل از ۱۰ کشور به رهبری عربستان است، در فهرست سیاه دولت ها و تشکیلاتی قرار داد که مرتکب جرایم علیه کودکان یمنی شده اند. این اقدام سازمان ملل ضربه سخت و ننگ آور دیپلماتیک به ریاض است. عربستان در سال گذشته با فشارهایی که به دبیر کل سابق سازمان ملل وارد کرد، توانست نام خود را از فهرست سیاه سازمان پاک کند.
در گزارش سازمان ملل که دبیر کل جدید این سازمان آن را امضاء کرده به صراحت نامی از عربستان برده نشده است. در این گزارش کوشیده شده اتهامات درباره نقض حقوق کودکان بطور متوازن به طرف های درگیر در جنگ یمن وارد شود لذا در این گزارش حوثی ها، نیروهای دولتی یمن و شبکه “القاعده” به نقض حقوق کودکان و عدم حمایت از آنان متهم شده اند. در اینجا باید گفت که این گروه ها از لحاظ حقوقی اعتباری همچون “ائتلاف عربی” ندارند حتی برخی از این گروه ها همچون القاعده نامشان در فهرست گروه های تروریستی قرار دارد.
در گزارش دبیر کل سازمان ملل از جنگ یمن، دولت های شرکت کننده در ائتلاف عربی متهم شده اند، مدارس و بیمارستان های یمن را هدف حملات خود قرار داده اند بطوری که در ۳۸ حمله ای که در سال گذشته انجام شد، ۶۸۳ کودک یمنی جان خود را از دست دادند.
پیشتر، سخنگوی ائتلاف عربی اعتراف کرد: بارها جنگنده های این ائتلاف در حملات خود به یمن دچار اشتباه شده اند و برخی مدارس و بیمارستان ها هدف بمب های این جنگنده ها قرار گرفته اند. وی قول داد که تحقیقاتی در این زمینه صورت گیرد اما این اعترف باعث نشد، سازمان ملل گزارشی درباره جرایم علیه کودکان در جنگ یمن منتشر نکند. به دنبال انتشار این گزارش، سازمان های بین المللی مدافع جقوق بشر حملات انتقاد آمیز خود را متوجه کشورهای شرکت کننده در ائتلاف عربی ساختند.
اکنون بیش از دو سال و نیمی از جنگ یمن می گذرد و عربستان بخوبی می داند، در این جنگ چقدر به یمن خسارت وارد شده و این در حالی است که ریاض و همپیمانانش نتوانستند موفقیتی به دست آوردند و ائتلاف حوثی ها با حزب کنگره ملی را وادار به تسلیم کنند. این چنین درکی در سخنان ” عادل الجبیر” وزیر خارجه عربستان مشاهده می شود. او گفته است ” راه حل نظامی برای حل و فصل بحران یمن موفقیت آمیز نبوده و راهکارهای سیاسی برای پایان دادن به این بحران به واقعیت نزدیک تر است.”
شاید این تغییر موضع تنها به خاطر خسارت های مادی و انسانی و طولانی شدن جنگ در یمن نباشد بلکه اقدام اتحادیه اروپا برای ممنوعیت فروش سلاح به عربستان و افزایش قربانیان غیر نظامی در جنگ یمن در این زمینه دخالت داشته باشد.
در اینجا باید به این نکته اشاره شود برخی از نویسندگان بزرگ و سرشناس عربستان در نوشته های خود بطور تلویحی گفته اند راه حل نظامی برای پایان دادن به بحران یمن شکست خورده و دست کشیدن از این جنگ یکی از بهترین گزینه هاست البته نظامیان سعودی باید نوار مزری در جنوب عربستان را تقویت کنند. یعنی مناطق جیزان، نجران و عسیر که هم مرز با شمال یمن ( استان صعده ) هستند. شاید این دیدگاه جدید سعودی ها در بحران یمن تاثیرگذار باشد.
در مجموع می توان گفت ائتلاف عربی نیازمند طناب نجاتی است که از باتلاق خونین جنگ یمن بیرون بیاید اما به نظر می رسد سازمان ملل و دولت های بزرگ از ارائه راهکاری برای پایان این جنگ ناتوان هستند لذا دور از انتظار نیست رهبری ائتلاف عربی بطور یکجانبه دست از جنگ بر دارد و به منظور کاهش خسارت های جنگ یمن طی ماه های آینده به آن پایان دهد. ما بر این باوریم که این راهکار به صواب نزدیک تر است.