کاهش مصرف نمک، فعالیت بدنی منظم، ثابت نگه داشتن وزن ایده آل، رعایت رژیم غذایی متعادل و همچنین با پرهیز از استعمال دخانیات میتوان به میزان قابل ملاحظه ای از خطر پیشرفت فشار خون بالا کاست. به گفته صفورا محبی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ، با کاهش مصرف نمک، فعالیت بدنی منظم، ثابت […]
کاهش مصرف نمک، فعالیت بدنی منظم، ثابت نگه داشتن وزن ایده آل، رعایت رژیم غذایی متعادل و همچنین با پرهیز از استعمال دخانیات میتوان به میزان قابل ملاحظه ای از خطر پیشرفت فشار خون بالا کاست.
به گفته صفورا محبی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ، با کاهش مصرف نمک، فعالیت بدنی منظم، ثابت نگه داشتن وزن ایده آل، رعایت رژیم غذایی متعادل، پرهیز از استعمال دخانیات و مصرف الکل می توان به میزان قابل ملاحظه ای از خطر پیشرفت فشار خون بالا کاست.
وی ضمن اشاره به این مطلب که بعضی از غذاها مثل غذاهای حاوی نمک یا سدیم زیاد می توانند فشار خون را بالا ببرند گفت: با مصرف غذاهای شور و پر نمک مقدار زیادی سدیم وارد بدن می شود، به دنبال آن بدن مقدار زیادی آب جذب می کند تا بتواند سدیم اضافی را از خود خارج کند، این مسئله باعث افزایش فشار خون در بعضی از افراد خواهد شد.
محبی تصریح کرد: بنابراین آب اضافه شده به بدن باعث افزایش فشار بر قلب و رگهای خونی میشود. طبق توصیه های استاندارد بهتر است که میزان سدیم دریافتی در روز بیشتر از ۲۴۰۰ میلی گرم یا یک قاشق چای خوری نمک نباشد که متاسفانه اغلب افراد بیشتر از این مقدار در روز نمک مصرف میکنند. توصیه شده است که بیماران قلبی و افرادی که فشار خون بالا دارند و همچنین افراد بالای ۵۰ سال روزانه کمتر از ۱۵۰۰ میلی گرم سدیم که معادل ۳ گرم نمک است مصرف کنند.
وی در پاسخ به اینکه روغنها و چربیها چگونه باعث افزایش فشار خون می شوند گفت: از آنجا که فشار خون بالا و بیماری های قلبی عروقی در بیشتر موارد با هم ایجاد میشوند و همچنین کاهش مصرف چربی در کاهش وزن موثر است پس چربی به عنوان یک عامل تغذیه ای میتواند در ایجاد فشار خون بالا موثر باشد. در بیشتر موارد یک رژیم غذایی با چربی محدود برای پیشگیری و کنترل فشار خون بالا مناسب است. مصرف چربیهای غیر اشباع که در منابع غذایی گیاهی وجود دارد مثل انواع روغنهای مایع و همچنین اجتناب از مصرف چربیهای جامد که دارای اسیدهای چرب اشباع هستند مثل پیه، دمبه، روغن نباتی جامد به کاهش تجمع پلاک در رگهای خونی کمک میکند. این امر خطر ابتلا به سکته مغزی یا حمله قلبی را کاهش میدهد.
محبی در خاتمه چند توصیه برای کنترل فشار خون کرد و گفت: از غذاهای متنوع استفاده کنید یعنی روزانه از مواد غذایی موجود در ۵ گروه اصلی غذایی (نان، غلات، میوه ها، سبزیجات، شیر و لبنیات، گوشت، حبوبات، تخم مرغ) به مقدار توصیه شده مصرف کنید. از غذاهای سرشار از فیبر نظیر نان و ماکرونی تهیه شده از غلات کامل و میوهها و سبزیهای تازه استفاده کنید. نانهایی را مصرف کنید که در تهیه آنها جوش شیرین به کار نرفته باشد و در نهایت از روغنهای گیاهی بجای روغنهای جامد و حیوانی استفاده کنید.
منبع : تسنیم