۶ عاملی که گوش‌تان را بی‌صدا می‌کند

نوزاد باید تا قبل از یک ماهگی حداقل نتایج آزمون OAE و AABR او بدست آید. این دو آزمون به ترتیب فیزیولوژیک و الکتروفیزیولوژیک هستند. همچنین تا قبل از سه ماهگی بایستی نتایج دو آزمون اخیر مجدداً تایید شود و باید تا قبل از ۶ ماهگی انجام شود. به نقل از صدا نیوز ،روز ۱۳ […]

نوزاد باید تا قبل از یک ماهگی حداقل نتایج آزمون OAE و AABR او بدست آید. این دو آزمون به ترتیب فیزیولوژیک و الکتروفیزیولوژیک هستند. همچنین تا قبل از سه ماهگی بایستی نتایج دو آزمون اخیر مجدداً تایید شود و باید تا قبل از ۶ ماهگی انجام شود.

به نقل از صدا نیوز ،روز ۱۳ اسفند روز جهانی شنوایی نام گذاری شده است که در این رابطه بهرام جلائی – رئیس انجمن علمی شنوایی شناسی ایران به برخی سئوالات در این زمینه پاسخ داد.

س: چرا ۱۳ اسفند را روز جهانی شنوایی نام گذاری کردند ؟

جلائی: بنا به پیشنهاد سازمان جهانی بهداشت روز سوم مارس هر سال با نام “روز بین المللی مراقبت از شنوایی” یا International Ear Care Dayy  شناخته می‌شود. هدف از نامگذاری این روز، ارتقاء آگاهی و شناخت نسبت به مراقبت‌های شنوایی و گوش در سطح جهان دانسته شده است. در ایران ما آن را به نام “روز شنوایی” می‌شناسیم.

س: برای داشتن شنوایی بهتر و بهداشت سلامت گوش چه نکاتی را باید رعایت کرد؟

جلائی: در حال حاضر مهمترین عوامل خطر و آسیب رسان به دستگاه شنوایی عبارتند از اختلالات ژنتیکی، سر و صدا و آلاینده‌ها، پیر گوشی، مصرف بی رویه داروها و علی الخصوص آنتی‌بیوتیک‌ها و نهایتا عفونت‌ها و البته عوامل دیگری نیز هستند اما فقط در اینجا به عوامل اصلی اشاره شده است.

‌بررسی‌های ژنتیک پیش از ازدواج می‌تواند به عنوان روشی جهت پیشگیری از بروز اختلالات ژنتیکی در نسل‌های‌ آتی موثر باشد لذا بررسی و مشاوره ژنتیک بایستی در برنامه‌های پایه ای نظام سلامت دیده شود.

بحث کاهش آلاینده‌ها بایستی بطور جدی در دستور کار سازمان‌های درگیر در این حوزه قرار گیرد. از طرفی ارتقا سطح آگاهی مردم در شناسایی عوامل خطر، آگاهی از سطوح خطر و چگونگی محافظت از شنوایی از جمله مواردی است که همکاری بخش‌های مختلف در نظام سلامت را نیازمند است. همچنین آگاهی رسانی در جهت اصلاح تغذیه و رژیم غذایی مناسب می‌تواند بسیار موثر و مفید باشد.

س: اقدامات موثر شنوایی شناسانه در شناخت و تشخیص سریع مشکلات شنوایی چیست؟

جلائی: برای پاسخ به این سئوال بایستی گفت که این اقدامات در مورد نوزادان و یا اطفال و بزرگسالان کاملاً متفاوت است. در افراد بزرگسال استفاده از آزمون‌های رفتاری به عنوان یکی از اولین ابزار بررسی‌های شنوایی شناسانه معمول و رایج است، در حالیکه برای نوزادان و اطفال انجام آزمون‌های فیزیولوژیک و الکتروفیزیولوژی شنوایی رایج تر است، اگرچه انجام آزمون‌های رفتاری شنوایی نیز توصیه می‌شود.

به‌طور مثال نوزادی که متولد می‌شود بایستی تا قبل از یک ماهگی حداقل نتایج آزمون OAE و AABR  او بدست آمده باشد. این دو آزمون به ترتیب فیزیولوژیک و الکتروفیزیولوژیک هستند. همچنین تا قبل از سه ماهگی بایستی نتایج دو آزمون اخیر مجدداً تایید شود و این مهم تا قبل از ۶ ماهگی باید انجام پذیرد.

س: چقدر شنوایی و چکاپ‌های سلامت شنوایی در زندگی هر فرد مورد اهمیت است و چرا ؟

جلائی: شنوایی کانال اصلی ارتباط انسان است چرا که انتقال افکار و عقاید و نظرات از طریق گفتن و شنیدن نیازمند شنوایی سالم بوده و یکی از متخصصین در زمینه توانبخشی می‌گوید ما با گوشهایمان صحبت می‌کنیم یعنی آنکه برای تکامل گفتار و زبان وجود شنوایی طبیعی بسیار ضروری است.

لذا بر اساس منطق پیش گفته شده بایستی از شنوایی خود محافظت کنیم و به‌علاوه بایستی با معاینات دوره ای هم از نطر سلامت فیزیکی آن و همچنین با بررسی‌های شنوایی شناسانه از سلامت عملکردی آن مطمین شویم.

س: در این ایستگاه‌ها چه خدماتی قرار است به مردم داده شود ؟

جلائی: خدماتی که در ایستگاه‌ها داده می‌شود عبارتند از ارائه بروشور آموزشی برای ارتقاء سطح دانش و آگاهی مردم از شنوایی و گوش و راهکارهای پیشگیری از کم شنوایی و همچنین پاسخگویی به سئوالات مردم توسط متخصصین و اساتید دانشگاه. همچنین در امر برپایی ایستگاه معاونت اجتماعی شهرداری منطقه ۶ تهران کمک شایانی کردند.

منبع : تسنیم


ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید