حجم آب موجود در مخازن سدهای کشور نیز از ابتدای سال آبی جاری تا ۸ مردادماه در حالی به عدد ۲۲ میلیارد و ۸۳ میلیون مترمکعب رسیده که این عدد در سال آبی پارسال (ابتدای مهرماه ۱۳۹۹ تا آخر شهریور ۱۴۰۰) ۲۳ میلیارد و ۴۳ میلیون مترمکعب بوده که کاهش ۳ درصدی را نشان میدهد.
به گزارش نباءخبر،یکی از مهمترین نقاط مثبت بارشهای اخیر مهیا کردن حجم قابل توجهی آب برای منابع آبی تشنه کشور است. بر اساس آمار موسسه تحقیقات آب، با توجه به روند بارشهای مردادماه در طول ۵۳ سال گذشته پیشبینی میشد، کشور در این بازه زمانی ۳.۸ میلیمتر بارش به طور سراسری دریافت کند.
حال شاهد وقوع ۱۴.۶ میلیمتر بارندگی در پهنه وسیع کشور هستیم؛ به معنای دیگر در مردادماه امسال نزدیک به ۴ برابر متوسط بلندمدت شاهد بارش باران در ایران بودهایم.
طبیعتاً با توجه به دمای بالای و همچنین تبخیر و تعرق صورت گرفته، همه بارش ثبت شده کشور به منابع آب قابل دسترس تبدیل نمیشود، اما بر اساس برآورد انجام شده با توجه به اطلاعات ارائه شده توسط شرکت مدیریت منابع آب ایران، بارش باران در روزهای گذشته زمینه ایجاد ظرفیت (ذخیره) آبی معادل ۶ میلیارد و ۱۵ میلیون مترمکعب را فراهم کرده است. این میزان آب فراهم شده بر اساس اطلاعات پایش شده ورودی سدهای کشور از تاریخ شروع بارشها در فصل تابستان، یک میلیارد و ۲۸۸ میلیون مترمکعب آب به ذخیره سدهای کشور بهصورت آب سطحی اضافه کرده است که ۳۱۸ میلیون مترمکعب از این عدد مرتبط با بارشهای چند روز گذشته است. علاوه بر این، ۴ میلیارد و ۷۲۷ میلیون مترمکعب دیگر نیز به دو صورت آب زیرزمینی به سفرهای منابع آبی اضافه شده و یا در قالب حقآبه محیط زیست حجم تالابها، آبگیرها و سایر محلهای ذخیره طبیعی آب را سیراب کرده است.
تا ۸ مردادماه امسال؛ فقط ۴۶ درصد ظرفیت سدهای کشور آب دارد
خبرگزاری ایرنا با استناد به گزارش جدید شرکت مدیریت منابع آب نوشته است که آب ورودی به سدهای کشور نسبت به سال آب قبل ۵ درصد رشد داشته اما میزان پرشدگی سدهای کشور از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر ۱۴۰۰) تا هشتمین روز مردادماه تنها به ۴۶ درصد رسیده است.
بنا به گفته «فیروز قاسمزاده» سخنگوی صنعت آب از روانآب تولیدی بارشهای اخیر، تاکنون حدود ۲۶۰ میلیون مترمکعب وارد مخازن سدهای کشور شده که سدهای استان سیستان و بلوچستان حدود ۱۳۰ میلیون مترمکعب، سدهای استان تهران حدود ۹.۵ میلیون مترمکعب و سد زایندهرود حدود ۸ میلیون مترمکعب ورودی داشتهاند.
گزارش جدید شرکت مدیریت منابع آب ایران هم نشان میدهد که از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهرماه ۱۴۰۰) تا هشتمین روز مردادماه ۲۹ میلیارد و ۱۶ میلیون مترمکعب آب وارد سدهای کشورمان شده است.
این میزان ورودی نسبت به دوره مشابه سال آبی پارسال (ابتدای مهرماه ۱۳۹۹ تا آخر شهریور ۱۴۰۰) که ۲۷ میلیارد و ۸۶ میلیون مترمکعب بوده از رشد ۵ درصدی برخوردار شده است.
حجم آب خروجی از سدهای کشور نیز از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر ۱۴۰۰) تا ۸ مردادماه امسال به عدد ۲۵ میلیارد و ۴۸ میلیون مترمکعب رسیده که در مقایسه با سال آبی پارسال (ابتدای مهرماه ۱۳۹۹ تا آخر شهریور ۱۴۰۰) که ۳۱ میلیارد و ۷۳ میلیون مترمکعب بوده و از کاهش ۲۰ درصدی برخوردار شده است.
۵۴ درصد مخازن سدهای کشور خالی است
حجم آب موجود در مخازن سدهای کشور نیز از ابتدای سال آبی جاری تا ۸ مردادماه در حالی به عدد ۲۲ میلیارد و ۸۳ میلیون مترمکعب رسیده که این عدد در سال آبی پارسال (ابتدای مهرماه ۱۳۹۹ تا آخر شهریور ۱۴۰۰) ۲۳ میلیارد و ۴۳ میلیون مترمکعب بوده که کاهش ۳ درصدی را نشان میدهد.
درصد پرشدگی مخازن کشور به ۴۶ درصد رسیده است، در حالی که حجم آب ورودی به مخازن سدها افزایش ۵ درصدی داشته و میزان خروجی از مخازن نیز ۲۰ درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.
براساس این گزارش، فقط با وجود ۲۲ میلیارد و ۸۳میلیون مترمکعب ذخیره آب در سدهای کشور، در زمان حاضر حدود ۴۶ درصد ظرفیت مخازن سدها پُر و حدود ۵۴ درصد از این ظرفیت خالی است.