به نقل از صدا نیوز ، داود پرهیزکار رئیس سازمان هواشناسی کشور گفت: از ابتدای مهر ماه تا هفتم آذرماه سال جاری مجموع بارش های کشور ۲۱٫۶ میلیمتر بوده که این مقدار در مقایسه با سال گذشته (۶/۱۷ میلیمتر) حدود ۳۰ درصد افزایش، اما در مقایسه با میانگین بلند مدت بارش ها در این بازه […]
به نقل از صدا نیوز ، داود پرهیزکار رئیس سازمان هواشناسی کشور گفت: از ابتدای مهر ماه تا هفتم آذرماه سال جاری مجموع بارش های کشور ۲۱٫۶ میلیمتر بوده که این مقدار در مقایسه با سال گذشته (۶/۱۷ میلیمتر) حدود ۳۰ درصد افزایش، اما در مقایسه با میانگین بلند مدت بارش ها در این بازه زمانی ( ۳/۳۲ میلیمتر) حدود ۳۳ درصد کاهش نشان می دهد.
به گفته وی، آمارها نشان می دهد که در این مدت ۱۷ استان کشور بیشتر از ۴۰ درصد کمبود بارش دارند که در این میان وضعیت بارشی در ۵ استان یزد (با ۸۷ درصد کمبود) ، مرکزی (با ۹۰ درصد کمبود)، اصفهان (با ۹۱ درصد کمبود)، خراسان جنوبی (با ۹۲ درصد کمبود) و قم (با ۹۹ درصد کمبود) از بقیه استانها شرایط دشوارتری را داشته اند.
وی اظهار کرد:پهنه بندی خشکسالی بلند مدت در کل کشور حاکی از درگیر شدن خشکسالی است و تمامی استان ها دست کم با یکی از درجات خشکسالی بلند مدت (خفیف یا متوسط یا شدید یا بسیار شدید) رو به رو هستند.
وی با بیان این که بررسی خشکسالی بلند مدت ۸۴ ماه کشور تا پایان آبان ماه ۱۳۹۶ بر مبنای شاخص SPEI بیانگر افزایش شدت و وسعت پهنه های درگیر با خشکسالی در بسیاری از مناطق کشور است، گفت: در مقایسه با خشکسالی های کوتاه مدت، بر تعداد و همچنین وسعت مناطق درگیر با این پدیده افزوده شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به بارش های استان تهران یادآورشد: استان تهران در سال آبی جدید تا این تاریخ از بارش های مناسبی برخوردار نبوده است به طوری که از ابتدای مهرماه تا هفتم آذرماه سال جاری مجموع بارش استان تهران میزان ۴/۱۰ میلیمتر بوده است که این مقدار در مقایسه با سال گذشته (۸/۲۰ میلیمتر) حدود ۵۰ درصد کاهش و در مقایسه با میانگین بلند مدت بارش در این بازه زمانی ( ۸/۴۱ میلی متر) حدود ۷۵ درصد کاهش نشان می دهد.
رئیس سازمان هواشناسی کشور اظهارداشت: بررسی دمای کشور طی ماه گذشته نشان می دهد که آبان امسال همه استان ها و به تبع آن کل کشور شاهد افزایش دمای هوا نسبت به بلند مدت خود بودند، به طوری که در مجموع کشور با حدود ۸/۱ درجه سلسیوس گرمتر از شرایط طبیعی و بلند مدت بوده است.
به گفته پرهیزکار، در بین استان های کشور استان البرز با ۷/۳ درجه سلسیوس، قزوین و زنجان با ۳/۳ درجه سلسیوس و تهران با ۱/۳ درجه سلسیوس بیشترین انحراف مثبت دمایی از میانگین بلند مدت خود را تجربه کردند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به آخرین وضعیت خشکسالی کشور بیان کرد: شاخص خشکسالی SPEI برای دوره کوتاه مدت دوازده ماه تا پایان آبان ماه ۱۳۹۶ حاکی از آن است که عمده مناطق کشور با درجات مختلفی از پدیده خشکسالی مواجه است که در برخی از مناطق از شدت بیشتری برخوردار بوده است.
رئیس سازمان هواشناسی کشور خاطرنشان کرد: علاوه بر پهنه های بسیار وسیع خشکسالی خفیف و متوسط در اکثر مناطق کشور، درجه شدید و بسیار شدید آن در مناطقی از استان های خوزستان، ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، اصفهان، یزد، کرمان، سیستان و بلوچستان، خراسان های جنوبی، رضوی و شمالی، گلستان، گیلان، زنجان، اردبیل، آذربایجان شرقی و غربی و کرمانشاه مشاهده می شود.
وی در باره پیش بینی بارش ها و دمای هوا برای ماه های آتی در سطح کشور اظهارکرد: پیش بینی بارشی کشور در دورۀ آذر، دی و بهمن ۱۳۹۶ نسبت به میانگین بلند مدت حاکی از آنست که بارش در سطح کشور در محدوده نرمال خواهد بود، اما احتمال بارش بیش از نرمال برای نیمه جنوبی کشور وجود دارد.
رئیس سازمان هواشناسی کشور تصریح کرد: پیش بینی های ما در خصوص دمای کشور در طی دوره آذر، دی و بهمن ۱۳۹۶ بیانگر آن است که دمای هوا در مناطق مرکزی و شرقی کشور در محدوه نرمال تا نیم درجه بیش از نرمال خواهد بود ، اما در این مناطق احتمال کاهش دمای هوا به کمتر از نرمال در مقیاس هفتگی تا ماهانه وجود دارد.
این مقام مسئول در سازمان هواشناسی کشور یادآورشد: در این مدت استان های واقع در شمالغرب و غرب کشور افزایش دمای هوا از نیم تا دو درجه نسبت به نرمال را تجربه خواهند کرد و تحلیل های هواشناسی حاکی است دمای کشور تا پایان سال عمدتا متمایل به ناهنجاری مثبت است، اما احتمال وقوع ناهنجاری منفی دما بصورت کوتاه مدت در ماههای آذر و دی ماه سال جاری وجود دارد.
به گزارش ایرنا، با کمبود بارش ها در سال جاری در سطح کشور، امسال شاهد الودگی های بیشتر هوا در کلانشهرها هستیم