چهارمین انقلاب صنعتی که مختل کننده ترین و متحول کننده ترین تغییر را در تاریخ بشر ایجاد خواهد کرد به سرعت در حال رخ دادن است. چهارمین انقلاب صنعتی که مختل کننده ترین و متحول کننده ترین تغییر را در تاریخ بشر ایجاد خواهد کرد به سرعت در حال رخ دادن است. چهارمین انقلاب صنعتی فرصت […]
چهارمین انقلاب صنعتی که مختل کننده ترین و متحول کننده ترین تغییر را در تاریخ بشر ایجاد خواهد کرد به سرعت در حال رخ دادن است.
چهارمین انقلاب صنعتی که مختل کننده ترین و متحول کننده ترین تغییر را در تاریخ بشر ایجاد خواهد کرد به سرعت در حال رخ دادن است.
چهارمین انقلاب صنعتی فرصت های عظیمی را برای تغییر و بهتر کردن سازمان های اجتماعی خوب پدید می آورد. در اینجا به ۵ شیوه ای که موسسات غیرانتفاعی، سازمان های غیردولتی و موسسات آموزشی می توانند از این انقلاب بهره ببرند اشاره می کنیم:
۱-اتصال به همه از هر جا با هر وسیله ای: عصر دیجیتال به مردم بیشتری از مناطقی بیشتر از جهان اجازه داده تا به یکدیگر متصل شوند. برای اولین بار مردم نقاط دوردست از طریق وسائل الکترونکی، به مردم، منابع و کمک های دیگر نقاط جهان دسترسی پیدا کرده اند. این فرصتی عظیم برای موسسات غیرانتفاعی و آموزشی است که به مردم بسیار بیشتری دسترسی پیدا کنند و برای دستیابی به اهداف خود با آنها تماس برقرار نمایند.
۲-وسعتی که قبلا سابقه نداشته است: از آنجایی که در دنیای امروز ما بیش از هر زمان دیگری به هم متصل شده ایم، سازمان های اجتماعی خوب نیز می توانند بیش از هر زمان دیگری گسترش یابند. از نظر تاریخی، عدم وجود منابع و تامین مالی همواره بخش اجتماعی را عقب نگه داشته، اما تکنولوژی می تواند به سازمان های کوچک کمک کند تا تاثیری بزرگ از خود بر جای بگذارند. اکنون مهم نیست که یک سازمان ن۸ یا ۸۰۰۰ کارمند دارد، بلکه مهم این است که تعداد افرادی که می توان به آنها دسترسی داشت نامحدود است. جمعیت هایی که قبلا در دسترس نبودند اکنون بدون صرف هزینه های زیاد می توانند برای اهداف مختلف در دسترس باشند. افراد مشتاق و علاقمندی که قبلا احساس می کردند بدونن یار و کمک کار هستند، اکنون می توانند با حداقل منابع جنبش هایی جهانی ایجاد کنند.
۳-سازماندهی جوامع و تعامل عمیق تر: سازمان ها همچنین می توانند شروع به سازماندهی و فهم این جوامع بهتر از گذشته کنند و این منجر به تعامل عمیق تر با آنها می شود. برای مثال یک سازمان غیرانتفاعی می تواند جامعه هدف خود را بر اساس مذهب، اهدافی خاص، سطح تعامل و غیره انتخاب کند و به شکلی بسیار شخصی سازی شده با این گروه ها یا اشخاص ارتباط برقرار نماید. بر اساس گزارشی که اخیرا توسط موسسه «کانکتد نانپرافیت ریپورت» منتشر شده، ۶۵ درصد از حامیان مالی در صورتی که احساس کنند موسسات غیرانتفاعی ترجیحات شخصی آنها را می دانند، کمک مالی بیشتری به موسسات می کنند و ۷۵ درصد از داوطلبان زمان بیشتری را صرف کمک به موسسه خواهند کرد. با تعاملی عمیق تر، این سازمان ها شاهد افزایش کمک های دریافتی و زمان صرف شده توسط داوطلبان خواهند بود که تاثیری مستقیم بر ماموریت آنها خواهد داشت.
۴-پیش بینی نتایج: نه تنها همه در حال اتصال به شبکه هستند، بلکه همه چیز نیز در حال متصل شدن به شبکه است. در واقع، انتظار می رود تا سال ۲۰۲۰، ۷۵۵ میلیارد وسیله در دنیا به شبکه اینترنت متصل شوند که این موجب ایجاد تریلیون ها ارتباط خواهد شد. پیشرفت در هوش مصنوعی و یادگیری عمیق در حال منطقی ساختن این مقدار عظیم از اطلاعات است تا چشم اندازهای قابل اجرایی را به بنگاه های اقتصادی و سازمان های غیر اقتصادی ارائه کنند. در بخش اجتماعی، این بدان معناست که خدمات ارائه شده می تواند الگوهایی را در درون یک جامع یا در چهارچوب یک هدف خاص شناسایی کند و نتایج آینده را پیش بینی نماید.
۵-اندازه گیری تاثیرات: بر اساس گزارش موسسه «کانکتد نانپرافیت ریپورت»، امروزه ۹۰۰ درصد حامیان مالی فکر می کنند اطلاع از اینکه پول آنها چگونه بر سازمان های مورد حمایتشان تاثیر می گذارد اهمیت دارد، اما بیش از نیمی از حامیان نمی دانند که پول آنها چگونه مصرف می شود. اندازه گیری میزان موفقیت موسسات غیرانتفاعی منجر به افزایش دلارهایی که جذب می شود نخواهد شد، اما با پیشرفت در آنالیز اطلاعات سازمان های اجتماعی خوب می توانند ارزیابی کنند که عملکردشانن چگونه بوده است. این ارزیابی برای حفظ و جذب حامیان و داوطلبانی که به پیشبرد کار سازمان ها کمک می کنند مفید خواهد بود.
تکنولوژی می تواند تغییرات جهانی ایجاد کند و آنها را هدایت نماید. بخش اجتماعی می تواند از تکنولوژی استفاده کند و با مردم بیشتری که نیاز به خدمات دارند ارتباط برقرار نماید، جوامع هدف را در سطوح عمیق تری بشناسد، نتایج را پیش بینی کند و میزان تاثیرگذاری فعالیت های خود را اندازه گیری نماید. اما این به سازمان های اجتماعی خوب بستگی دارد که از این فرصت ها استفاده لازم و سریع را ببرند.
منبع : تسنیم