موسی صدر در طول زندگی حوزوی خود شاگردان برجستهای را تربیت کردهاست. معروفترین آنان در ایران، یوسف صانعی و هاشمی رفسنجانی و در لبنان سید عباس موسوی دبیر کل سابق حزبالله است.
به گزارش صدانیوز،امام موسی صدر متولد خرداد ۱۳۰۷ قم ،پدر او سید صدرالدین صدر، جانشین شیخ عبدالکریم حائری مؤسس حوزه علمیه قم و از مراجع بزرگ زمان خود بود.
موسی صدر همزمان با تحصیلات دبیرستانش تحصیلات حوزوی خود را شروع کرد و پس از اتمام سیکل اول و بخش مقدماتی علوم حوزوی، در خرداد سال ۱۳۲۲ رسماً به حوزه علمیه قم وارد شد.
وی در سال ۱۳۲۹ به عنوان دانشجوی طلبه در رشته «حقوق اقتصادی» به دانشگاه تهران وارد و در سال ۱۳۳۲ فارغالتحصیل شد.
پس از اتمام تحصیلات در دانشگاه تهران، سید موسی صدر برای ادامه تحصیلات حوزوی به نجف رفت و تا سال ۱۳۳۷ در آنجا ماند.
موسی صدر در زمان حضورش در قم و نجف، جزو هیئت تحریریه و یا سردبیر و ناظر چند مجله و نشریه دینی بود. وی در کنار محمدحسین بهشتی و ناصر مکارم شیرازی از اولین کسانی بود که در فکر اصلاح نظام آموزشی حوزه علمیه بودند.
********
استادان موسی صدر: سید محمد باقر سلطانی طباطبایی ، حسینعلی منتظری ، سید جلال الدین طاهری ، سید حسین طباطبایی بروجردی ، شیخ عبدالجواد جبل عاملی ، محمد حجت کوهکمری، سید احمد خوانساری، سید محمد محقق داماد، علامه طباطبایی ، سید رضا صدر، سید محسن حکیم ، شیخ مرتضی آل یاسین ، سید عبدالهادی شیرازی، شیخ حسین حلّی ، سید ابوالقاسم خویی ، صدرا بادکوبهای
********
مهم ترین دوستان و همدرس های موسی صدر: سید محمدباقر صدر ، سید موسی شبیری زنجانی ، سید محمدحسین بهشتی ، سید عبدالکریم موسوی اردبیلی و ناصر مکارم شیرازی
********
موسی صدر در طول زندگی حوزوی خود شاگردان برجستهای را تربیت کردهاست. معروفترین آنان در ایران، یوسف صانعی و هاشمی رفسنجانی و در لبنان سید عباس موسوی دبیر کل سابق حزبالله است.
********
کتاب هایی از موسی صدر تالیف شده که حاصل جمع آوری سخنرانی ها، مقالات و بیانیه های وی در مجامع و جلسات مختلف در ایران و لبنان است.
موسی صدر در اواخر سال ۱۳۳۸ و به دنبال توصیههای برخی مراجع وقت، برای اصلاح امور فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی شیعیان لبنان عازم این کشور شد و در این راستا اقدامات زیادی کرد.
تلاش های وی در قالب ایجاد جنبش ها و نهادهای مردمی برای مبارزه با فقر، بیسوادی، ناامنی و جنگ های داخلی لبنان، وی را تبدیل به شخصیتی محبوب برای همه مردم اعم از مسلمان و مسیحی و شیعه و سنی کرده بود.
از مهم ترین کارهای موسی صدر در لبنان تلاش برای متحد کردن ادیان و مذاهب بود. برای مثال، وی در مراسم عید پاک مسیحیان به کلیسای آنان می رفت و برایشان خطبه عید می خواند. همچنین از کشیش های مسیحی دعوت می کرد تا به عنوان خطیب نماز جمعه مسلمانان، برای آنان سخنرانی کنند.
او در ۹ شهریور ۱۳۵۷، طی سفری رسمی به لیبی به دعوت معمر قذافی، ناپدید شد و تاکنون نیز هیچ خبر موثقی از سرنوشت وی در دسترس نیست.
******
پایگاه اطلاع رسانی موسی صدر:
http://www.imam-sadr.com/
******
کانال تلگرامی موسی صدر:
https://telegram.me/imamsadr