بودجه ۱۴۰۴ بر آینده اقتصاد ایران چه تاثیری دارد؟

نوید رئیسی تحلیلگر اقتصادی

در واقع، برآوردهای دولت تا حد زیادی خوش‌بینانه و بر اساس فضای مناسب بین‌المللی تنظیم شده است و تغییرات کوچکی مانند کاهش یک‌دلاری قیمت هر بشکه نفت یا کاهش ۱۰۰ هزاربشکه‌ای صادرات روزانه نفت نیز می‌تواند به سادگی بودجه را با کسری‌های ده‌ها هزار میلیاردتومانی مواجه کند.

به گزارش نبأخبر،بودجه اولِ دولت مسعود پزشکیان در حالی تقدیم مجلس شد که دولت هنوز فرصت زیادی برای ارائه آن داشت. خیلی‌ها انتظار داشتند که دولت برای ارائه بودجه عجله نکند و دست‌کم تا برگزاری انتخابات آمریکا صبر کند اما دولت چهاردهم تاب نیاورد و نخستین بودجه خود را در اول آبان‌ماه با امضای مسعود پزشکیان به مجلس فرستاد.

چرا دولت تا اعلام نتیجه انتخابات آمریکا صبر نکرد؟ برداشت کلی اقتصاددانان از بودجه چیست؟ از بودجه ۱۴۰۴ چه انتظاراتی داریم؟ با توجه به کسری بودجه ۱۴۰۴، چه اثری بر تورم سال آینده می‌تواند داشته باشد؟

محمد طاهری،در میزگردی اختصاصی میزبان پویا جبل‌عاملی، سردبیر روزنامه دنیای اقتصاد و نوید رئیسی، معاون علمی روزنامه دنیای اقتصاد است.

هدف از این گفتگو تلاش در جهت پاسخ به سوالات بالا و چگونگی اثرگذاری بودجه ۱۴۰۴ برروی آینده اقتصاد ایران است.

جبل‌عاملی با بیان اینکه دولت چهاردهم قصد دارد خود را متفاوت از دولت‌های گذشته نشان بدهد ادامه داد: دولت چهاردهم می‌خواهد وجهه مثبتی از خود ارائه کند و بگوید من تکلیف‌های قانونی خود را به موقع انجام می‌دهم. همچنین ممکن است دولت این موضوع را مدنظر داشته که می‌تواند در زمان اصلاح بودجه با مجلس همکاری کند و با توجه به نتیجه انتخابات ایالات‌متحده، تصمیم‌های خود را تغییر دهد. بنابراین، احتمال زیادی دارد که در مسیر رفت‌وبرگشت بودجه بین دولت و مجلس، اصلاحاتی در آن انجام شود.

نوید رئیسی اما اعتقاد دارد که برآوردهای دولت تا حد زیادی خوش‌بینانه است و اینگونه ادامه داد: در واقع، برآوردهای دولت تا حد زیادی خوش‌بینانه و بر اساس فضای مناسب بین‌المللی تنظیم شده است و تغییرات کوچکی مانند کاهش یک‌دلاری قیمت هر بشکه نفت یا کاهش ۱۰۰ هزاربشکه‌ای صادرات روزانه نفت نیز می‌تواند به سادگی بودجه را با کسری‌های ده‌ها هزار میلیاردتومانی مواجه کند.

 


ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید