اهانت ترامپ به ملت و دولت افغانستان

ترامپ
ترامپ

پس از رفتار تحقیر آمیز پنس معاون رئیس جمهور آمریکا در سفر به عراق و حضور در پایگاه نظامی آمریکا اینبار، نوبت ترامپ است که سیاست تحقیر و زیر پاگذاشتن استقلال افغانستان را صورت دهد چنانکه «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا روز پنج‌شنبه در سفری از پیش‌اعلام‌نشده، وارد افغانستان شده است.

به نقل ازصدانیوز،رئیس‌جمهور آمریکا در سفری از‌ پیش‌اعلام‌نشده برای سرکشی به نیروهای آمریکایی به مناسبت روز شکرگزاری، در اقدامی اهانت آمیز به مردم و دولت افغانستان وارد پایگاه نظامی بگرام شد.

رفتارهای سلطه گرایانه و غیر دیپلماتیک مقامات آمریکایی همچنان ادامه دارد چنانکه پس از رفتار تحقیر آمیز پنس معاون رئیس جمهور آمریکا در سفر به عراق و حضور در پایگاه نظامی آمریکا اینبار، نوبت ترامپ است که سیاست تحقیر و زیر پاگذاشتن استقلال افغانستان را صورت دهد چنانکه «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا روز پنج‌شنبه در سفری از پیش‌اعلام‌نشده، وارد افغانستان شده است.
بنا بر اعلام کاخ سفید، این سفر با هدف سرکشی به نظامیان آمریکایی به مناسبت عید شکرگزاری صورت گرفته است. ترامپ در جریان این سفر در پایگاه نظامیان آمریکایی در «بگرام» که بزرگترین پایگاه این کشور در افغانستان است، حضور یافته است.به گفته خبرنگاران همراه ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در جریان دیدار با نظامیان آمریکایی، سخنرانی کوتاهی هم کرده و گفته است که مذاکرات صلح با طالبان را از سر گرفته، چراکه اعتقاد دارد این گروه خواستار دستیابی به توافق صلح با آمریکاست.
ترامپ در این مورد گفت: «طالبان می‌خواهد توافق کند، حالا خواهیم دید که این توافقی واقعی خواهد بود یا نه. ولی می‌خواهند توافق کنند. آن‌ها می‌خواهند توافق کنند، تنها به این دلیل که شما عملکرد فوق‌العاده‌ای دارید. از شما و از سربازان افغانستانی تشکر می‌کنم.»ترامپ در سخنرانی‌اش در پایگاه بگرام همچنین تأیید کرده است که قصد دارد تعداد نیروهای آمریکایی در افغانستان را به ۸۶۰۰ نفر کاهش دهد. آمریکا در حال حاضر بین ۱۲ تا ۱۳ هزار نیروی نظامی در افغانستان دارد.
رئیس‌جمهور آمریکا در جریان این سفر در همان پایگاه با «اشرف غنی» رئیس‌جمهور افغانستان هم دیدار و گفت‌وگو کرده است. وی در این دیدار، بار دیگر در مورد از سرگیری گفت‌وگوها با طالبان صحبت کرده است. ترامپ گفته است: «داریم با آن‌ها دیدار می‌کنیم. می‌خواهند توافق کنند. طالبان بدجور به دنبال توافق است. ما اینجا می‌مانیم تا زمانی که به یک توافق دست یابیم یا اینکه به یک پیروزی تمام‌عیار برسیم.»
خبرنگاران همچنین نوشته‌اند که پیش از فرود هواپیمای حامل ترامپ، تمام چراغ‌های داخل هواپیما خاموش شده و گوشی‌های همراه و دیگر تجهیزات خبرنگاران که ممکن بوده سیگنالی صادر کنند هم به طور موقت ضبط شده است. تیم رسانه‌ای همراه ترامپ حتی هنگام ورود به هواپیما از مقصد اطلاعی نداشته و تنها دو ساعت پیش از رسیدن به افغانستان، از مقصد اطلاع یافته است. این اولین سفر ترامپ به افغانستان است.
سفر ترامپ در حالی صورت گرفت که «فرانک ووکو»، مجری سابق تلویزیونی که سال ۲۰۱۶ اظهارنظری درباره «حمله هسته‌ای» به افغانستان مطرح کرده بود در وزارت خارجه آمریکا سمت گرفت. شبکه خبری «ای‌بی‌سی» نوشته ووکو سال ۲۰۱۶ گفته آمریکا بعد از حوادث ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ می‌بایست با حمله هسته‌ای به افغانستان پیامی قاطع به دنیا مخابره می‌کرد. در این میان عبدالطیف پدرام، رئیس حزب کنگره ملی افغانستان در واکنش به سفر سرزده ترامپ به کشورش اعلام کرد حضور و رفتار آمرانه وی در پایگاه نظامی بگرام تحقیر مردم افغانستان بود.وی افزود: در این شرایط مبارزه و تلاش برای استقلال افغانستان ضروری و لازم است.

در باب سفرهای تحقیر آمیز سران آمریکا به عراق و افغانستان، «عبدالباری عطوان « تحلیلگر مسائل خاورمیانه سفر اخیر «مایک پنس» معاون رییس جمهوری آمریکا به عراق را مشکوک، توهین به دولت عبدالمهدی، تلاش برای تحریف واقعیت ناآرامی‌ها و دمیدن بر آتش فتنه در این کشور توصیف کرد.عطوان در مطلبی که روزنامه فرامنطقه ای «رأی الیوم» روز شنبه منتشر کرد ، اجازه استقرار نیروهایی آمریکایی در خاک عراق را اشتباه خواند و نوشت ؛ «مایک پنس» با سفر از پیش تعیین نشده خود به عراق و بازدید از پایگاه «عین الاسد» آمریکا برخورد تحقیرآمیزی با مقامات دولت عراق و شخص «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر کرد.وی بدون اطلاع به نخست وزیر و «برهم صالح» رییس جمهور، وارد عراق شد و بدون دیدار با مقامات این کشور به کردستان عراق رفت. این دیدار مشکوک هیزمی بر آتش فتنه، تلاشی برای تحریف تصویر نا آرامی های عراق، اهانتی به دولت عراق و تلاشی برای عمیق تر کردن چند دستگی قومیتی در کشور و مقامات عراق بود.
این تحلیل گر مسایل خاورمیانه تاکید کرد: دولت عبدالمهدی و تمام دولت های پیشین با دادن اجازه به ماندن پنج هزار و ۲۰۰ سرباز آمریکایی در خاک عراق و در پایگاه های نظامی خود مختار، یک اشتباه راهبردی بزرگ مرتکب شدند چرا که موجب شده است به بهانه های مختلف ، آمریکایی ها دولتی در داخل دولت دیگر ایجاد کنند.
وی خاطر نشان : همه دولت های آمریکا با عراق مانند یک مستعمره و نه یک دولت مستقل رفتار کردند و حمله «جورج بوش» رییس جمهور اسبق آمریکا در سال ۲۰۰۳ میلادی به این کشور در راستای تحقق این هدف و ضعیف ماندن عراق بود.


ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید