آشوب در بازارهای مالی جهان

کرونا

در سایه شیوع بیماری تنفسی کرونا، بسیاری از سهامداران اقدام به فروش سهام خود نموده‌اند. پدیده‌ای که اکنون به همه بازارهای سهام سرایت کرده است.

به نقل ازصدانیوز،بازارهای مالی جهان برآشفته شده است. ویروس کرونا اقتصاد جهانی و به‌ویژه بازارهای مالی را تحت‌الشعاع خود قرار داده است. روز دوشنبه ۱۹ اسفند (نهم مارس) را به عنوان “دوشنبه سیاه” نام‌گذاری کرده‌اند. این در حالی است که اوضاع مالی حاکم بر بازارهای بورس در امروز سه شنبه ۱۰ مارس نیز همچنان بحرانی است.

بازارهای بورس و سهام کشورهای خاور دور و همچنین استرالیا روز سه‌شنبه ۱۰ مارس را با کاهش بیشتر ارزش سهام آغاز کردند. ارزش شاخص نیکی در بازار توکیو دقایقی پس از گشایش این بازار با کاهش دو درصدی روبه‌رو بود. ارزش سهام در استرالیا حتی بیش از آن کاهش یافته است.بازار سهام سیدنی روز ۱۰ مارس را با کاهش ۳،۸ درصدی آغاز کرد. به این ترتیب، ارزش سهام در استرالیا از روز ۲۰ فوریه تا کنون، بیش از ۲۰ درصد کاهش یافته است. به این ترتیب، ارزش سهام در بازارهای مالی استرالیا طی ۲۰ روز ۲۰ درصد کاهش یافته است.کاهش بهای سهام در بازارهای استرالیا و خاور دور در شرایطی صورت می‌گیرد که ارزش سهام در بازارهای جهانی روز دوشنبه با کاهشی کم‌سابقه روبه‌رو بوده است.در سایه شیوع بیماری تنفسی کرونا، بسیاری از سهامداران اقدام به فروش سهام خود نموده‌اند. پدیده‌ای که اکنون به همه بازارهای سهام سرایت کرده است.ارزش شاخص سهام دکس آلمان روز دوشنبه نه مارس حدود هشت درصد کاهش یافت. کاهش ارزش سهام در بازارهای مالی آلمان به این میزان از ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ به این سو بی سابقه بوده است.بازارهای مالی فرانسه و ایتالیا نیز روزهای بسیار طوفانی را تجربه می‌کنند. ارزش سهام در همه بازارهای مالی اروپا با کاهش شدید روبه‌رو بوده است.

ترامپ و وال‌استریت

در ایالات متحده آمریکا شمار ابتلا به بیماری کرونا به‌گونه‌ای جهش‌وار افزایش یافته است. در همین رابطه، دولت آمریکا برای مقابله با پیامدهای اقتصادی این بیماری تحت فشار قرار گرفته است. اکنون دونالد ترامپ از برنامه اقتصادی دولت خود سخن گفته است.قرار است ترامپ بعدازظهر روز سه‌شنبه ۱۰ مارس (به وقت محلی) برنامه اقتصادی دولت خود را برای مقابله با بیماری کرونا اعلام کند.گفته می‌شود که دولت آمریکا تصمیم دارد مالیات بر درآمد در این کشور را کاهش دهد. مایک پنس، معاون ریاست جمهوری آمریکا نیز از احتمال ادامه پرداخت حقوق در صورت ابتلا به این بیماری سخن گفته است. چنین امری از سوی نمایندگان حزب دموکرات نیز تقاضا شده بود.استیو منوچین، وزیر دارایی آمریکا اعلام کرده است که دولت آمریکا از همه توان خود برای مقابله با پیامدهای اقتصادی این بیماری بهره خواهد گرفت. او تاکید کرده بود که اوضاع حاکم بر بازارهای مالی آمریکا با دوران بحران مالی حاکم بر این کشور ‌(سال ۲۰۰۸) قابل قیاس نیست

به ادعای ترامپ اقتصاد آمریکا باثبات‌ترین اقتصاد جهان است و این کشور برای مقابله با پیامدهای این بیماری از آمادگی کامل برخوردار است.پیش بینی می شود رشد اقتصادی در امریکا درنیمه اول امسال در خوش بینانه ترین سناریوها بین نیم تا یک درصد شود.کارشناسان می گویند احتمال رکود منتفی نیست و به عمق بحران کورونا ربط دارد.علاوه بر سقوط بازار سهام نرخ های بهره هم کاهش شدیدی داشت. نرخ بهره سالیانه اوراق ده ساله نیم درصد شد که در تاریخ بی سابقه است. یعنی اگر شما صد دلار به دولت امریکا قرض دهید برای ده سال سالی پنجاه سنت سود به شما می دهد. این کاهش شدید سود دست فدرال رزرو را برای اجرای سیاست انبساطی می بندد چرا که علاوه بر بهره کوتاه مدت بهره های درازمدت هم جایی برای کاهش ندارند.

کاهش شدید بازار سهام به خاطر تاثیرش بر ثروت افراد اثر کاهشی در مصرف بخش خصوصی خواهد داشت. هر دلار افزایش در دارایی های افراد باعث افزایش چهار سنت در هزینه ها خواهد شد. یعنی وقتی فرد یمی بیند دارایی ها سهامش یک دلار بالا رفته است خریدش را به میزان حدود چهار سنت افزایش می دهد. این کاهش بازار سهام اثر منفی بر مصرف بخش خصوصی خواهد گذاشت که موتور محرکه اقتصاد بوده در این چند سال اخیر.وقایع اقتصادی آینده منوط به روند رشد این ویروس خواهد بود. گسترش بیشتر ویروس میتونه باعث رکود شود


ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید