به نقل ازصدانیوز ،خبرگزاری رویترز از آغاز تحقیقات دادستانی شیلی درباره مسمومیت احتمالی ۵۰۸ شهروند شیلی به خاطر «گازهای سمی در نفت ایران» خبر داد، ولی شرکت ملی نفت ایران این گزارش را رد کرده است.شرکت ملی نفت ایران، ضمن تکذیب این موضوع گفته که «هر ساله بازرسان از سازمانهای استاندارد جهانی برای نظارت بر […]
به نقل ازصدانیوز ،خبرگزاری رویترز از آغاز تحقیقات دادستانی شیلی درباره مسمومیت احتمالی ۵۰۸ شهروند شیلی به خاطر «گازهای سمی در نفت ایران» خبر داد، ولی شرکت ملی نفت ایران این گزارش را رد کرده است.شرکت ملی نفت ایران، ضمن تکذیب این موضوع گفته که «هر ساله بازرسان از سازمانهای استاندارد جهانی برای نظارت بر فرایند آزمایش، بارگیری و صادرات نفت ایران در کشور حضور مییابند، بهدقت همه مسائل را مدنظر قرار میدهند و اقدام به صدور گواهینامههای لازم برای صادرات نفت میکنند».
این گزارش میافزاید پایانههای صادراتی ایران «دارای بهروزترین آزمایشگاهها و دستگاههای بررسی و اندازهگیری کیفیت و میزان نفت هستند و نفت صادراتی همواره در ساعتهای مختلف روز مورد بررسی قرار میگیرد».
شرکت ملی نفت ایران گفته است: «ایران سالانه حدود یک میلیارد بشکه نفت به کشورهای مختلف صادر میکند و تاکنون موردی مشابه آنچه که در شیلی ادعا شده از سوی هیچ کشوری مطرح نشده است».
بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، مسمومیت یاد شده در مردادماه امسال رخ داده و دادستانی شیلی در حال تحقیق پیرامون احتمال آلودگی هوای محیط به خاطر ترکیبات شیمیایی در نفت ایران است.
یک ماه قبل از مسمومیت شهروندان شیلی، خبرگزاری بلومبرگ گزارش داده بود که نفتکش «مونتِ تولِدو» در حال حمل یک میلیون بشکه نفت از ایران به شیلی است.
بر اساس دادههای شرکت «مرین ترافیک» که نفتکشها را ردیابی میکند، این نفتکش با پرچم پرتغال در آبهای بین المللی حرکت میکند. اطلاعات سایت رسمی این شرکت میگوید که نفتکش یاد شده هم اکنون در آبهای جنوب چین است.
بلومبرگ نوشته بود که پالایشگاه دولتی «اِناپ» در شیلی مشتری نفت ایران بوده است. خبرگزاری رویترز نیز مینویسد که اتهام دادستانی و وزارت محیط زیست شیلی متوجه پالایشگاه اناپ و نفت خریداری شده توسط این پالایشگاه از ایران است.
اناپ هرگونه آلودگی سمی به خاطر نفت ایران را رد کرده و میگوید که منشاء گازهای سمی از پالایشگاه نبوده است. رویترز مینویسد اکثر ۵۰۸ نفری که از گازهای سمی مسموم شدهاند، کودک بودهاند.
شرکت ملی نفت ایران در گزارش خود میگوید دادستانی شیلی هنوز اتهامی متوجه ایران نکرده و صرفاً در حال بررسی احتمالات است. شیلی از مشتریان سنتی نفت ایران نیست، ولی احتمال میرود که از مشتریان جدید تهران پس از خروج آمریکا از برجام باشد.