به نقل ازصدانیوز،در بحبوحه تحولات اخیر در خاورمیانه، مشاور ارشد رئیسجمهوری آمریکا از بخش اول طرح صلح اسرائیلیها و فلسطینیها رونمایی کرد آنچه که مدتهاست انتظار انتشار آن میرفت. به گزارش شبکه خبری سیانان، گرچه تنها بعد اقتصاد در طرح به اصطلاح صلح رونمایی شد، جارد کوشنر، داماد و مشاور ارشد رئیسجمهوری آمریکا اشاره کرد […]
به نقل ازصدانیوز،در بحبوحه تحولات اخیر در خاورمیانه، مشاور ارشد رئیسجمهوری آمریکا از بخش اول طرح صلح اسرائیلیها و فلسطینیها رونمایی کرد آنچه که مدتهاست انتظار انتشار آن میرفت.
به گزارش شبکه خبری سیانان، گرچه تنها بعد اقتصاد در طرح به اصطلاح صلح رونمایی شد، جارد کوشنر، داماد و مشاور ارشد رئیسجمهوری آمریکا اشاره کرد که فلسطینیها باید امتیازات سیاسی هم بدهند.
کوشنر در بیانیهای به سیانان گفت: مردم اجازه میدهند تا مناقشه پدر بزرگهای آنها آینده فرزندانشان را خراب کند. این نمایانگر یک مسیر مهیج، واقعبینانه و بادوام به سمت جلو است که اکنون وجود ندارد.
این مقام ارشد دولت ترامپ گفت، طرح مذکور شامل چهار مولفه خواهد بود؛ زیر ساخت، صنعت، توانبخشی و سرمایهگذاری روی مردم و اصلاحات حکومتداری.
این تحرکات در شرایطی انجام میشود که دونالد ترامپ دست اسرائیل را در مورد برخی از مسائل از جمله وضعیت قدس و حق بازگشت آوارگان فلسطینی تقویت کرده است. او قدس را به عنوان “پایتخت” رژیم صهیونیستی به رسمیت شناخت و کمکهای حیاتی به آوارگان فلسطینی را لغو کرد. بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی همچنین به الحاق شهرکهای کرانه باختری که طبق قوانین بینالمللی غیر قانونی شناخته میشوند، متعهد شده است. این وعده که در روزهای پایانی کمپین انتخاباتی او مطرح شد، با مخالفت آمریکا روبرو نشد.
فلسطینیها با طرح کوشنر که قرار است در کارگاه اقتصادی منامه در کانون توجه باشد، مخالفت کردند. صائب عریقات، دبیرکل کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) در بیانیهای گفت: دیدگاه دولت ترامپ با تصمیمات و مواضع آنها در قبال موضوعاتی از جمله قدس، شهرکسازی، آوارگان و دیگر مسائل مشخص شده است. راهحل این مناقشه ارتقای شرایطی زندگی تحت اشغال نیست بلکه رسیدن به پتانسیل کامل فلسطین از طریق پایان دادن به اشغالگری اسرائیل است.
از نظر برخی، اقدام دولت ترامپ در به حاشیه راندن رهبری فلسطین به معنای خط پایانی برای راهحل دو کشوری است که از مدتها پیش مورد علاقه جامعه بینالمللی بوده است. یک نماینده ویژه سابق برای مذاکرات اسرائیل-فلسطین تحت مدیریت باراک اوباما میگوید: امیدم این است که پیشنهاد کوشنر به وضعیتی منجر شود که توافق سیاسی به دنبال نداشته باشد و در نتیجه چرخه معیوبی هم به وجود نیاید که الحاق مناطق بیشتری از کرانه باختری به اسرائیل، بیثباتی بیشتر برای تشکیلات خودگردان فلسطین و پایان یافتن راه حل دو کشوری را به بار بیاورد.