بلینکن در مذاکرات هستهای قدرتهای جهانی با ایران نیز نقش داشت و منتقد تصمیم دولت دونالد ترامپ برای خروج واشنگتن از این توافق به شمار میرفت.بلینکن معتقد به همکاری نزدیک اروپا و آمریکا درباره توافق هستهای با ایران است.
به گزارش نبائ خبر،جو بایدن رئیس جمهور منتخب آمریکا قصد دارد آنتونی بلینکن را به عنوان وزیر خارجه آمریکا برگزیند که این چهره به دلیل حمایتش از برجام خبرساز شده است.
جو بایدن درحالیکه از سوی رسانههای آمریکایی به عنوان برنده انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اعلام شده است، دونالد ترامپ هنوز پیروزی وی را به رسمیت نشناخته و مشغول پیگیریهای حقوقی برای ابطال نتیجه شمارش آرا در برخی از ایالتهای آمریکاست.
ترامپ اخیرا از تحرکات بایدن برای انتخاب اعضای کابینه نیز انتقاد کرده بود.
در جریان مبارزات انتخاباتی، بایدن قول داد که دولتش شبیه جامعه آمریکا خواهد بود. بنابراین وجود تنوع در سمت های کلیدی دولت او باید شعار عملی اش باشد. بایدن در تاریخ ۲۰ ژانویه (اول بهمن) به عنوان رئیس جمهوری جدید سوگند یاد می کند.
با این وجود سه منبع آگاه به خبرگزاری بلومبرگ گفتهاند که تصمیم «جو بایدن» برای انتخاب «آنتونی بلینکن» به عنوان وزیر خارجه آمریکا در دولت احتمالی بعدی آمریکا قطعی شده است و بلینکن روز سه شنبه رسما برای تصدی این سمت معرفی خواهد شد.
رسانههای آمریکایی پیش از این از سوزان رایس نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل، سناتور کریس کونز، سناتور کریس مورفی و ویلیام برنز قائم مقام سابق وزارت خارجه آمریکا در کنار آنتونی بلینکن به عنوان گزینههای احتمالی تصدی وزارت خارجه نام برده بودند.
این منابع آگاه تصریح کردند که انتظار می رود بایدن این افراد را روز سه شنبه معرفی کند.
آنتونی بلینکن از ژانویه ۲۰۱۳ دستیار رئیسجمهور ایالات متحدهٔ آمریکا و قائم مقام مشاور امنیت ملی بود. باراک اوباما در نوامبر ۲۰۱۴ بلینکن را به عنوان قائم مقام وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا برای جانشینی ویلیام برنز که بازنشسته شده بود به سنای ایالات متحده برای اخذ رای اعتماد معرفی کرد. سنا در ۱۶ دسامبر ۲۰۱۴ با رای ۵۵ به ۳۸ به بلینکن رای اعتماد داد.
در سال ۲۰۰۲ بلینکن به عنوان رئیس دفتر کمیته روابط خارجی سنای ایالات متحده آمریکا، منصوب شد و تا ۲۰۰۸ در این سمت ماند. او همچنین عضو پیوسته ارشد مرکز مطالعات استراتژیک و بینالمللی بود. در سال ۲۰۰۸, بلینکن برای کمپین ریاست جمهوری جو بایدن کار میکرد و از اعضای تیم انتقال اوباما-بایدن بود.
وی از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ معاون مشاور امنیت ملی باراک اوباما رئیس جمهور وقت ایالات متحده و از ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ معاون وزیر خارجه جان کری بود.
بلینکن در مذاکرات هستهای قدرتهای جهانی با ایران نیز نقش داشت و منتقد تصمیم دولت دونالد ترامپ برای خروج واشنگتن از این توافق به شمار میرفت.
بلینکن معتقد به همکاری نزدیک اروپا و آمریکا درباره توافق هستهای با ایران است.
او پیش از انتخابات در گفت و گویی با انتقاد از سیاست های دولت فعلی این کشور در برابر ایران، گفت که در صورت پیروزی بایدن و بازگشت ایران به پایبندی کامل به توافق هسته ای، آمریکا هم به این توافق بازمی گردد.
بلینکن با گفتن این که در پی خروج آمریکا از توافق هسته ای، فعالیت هسته ای ایران و غنی سازی آن افزایش یافته است، مطرح کرد: “ما واقعا تمام متحدان مهم خود را که می خواستند به توافق پایبند باشند با خودمان بیگانه کردیم. اکنون آن ها بیشتر انرژی و اقداماتشان را به جای همکاری با ما بر سر مقابله با برخی رفتارهای ایران در جاهای دیگر دنیا، صرف تلاش برای حفظ توافق هسته ای کرده اند”
مشاور بایدن در ادامه با اشاره به پایان یافتن تاریخ تحریم تسلیحاتی ایران در ماه اکتبر گفت: آمریکا اقدامی برای تمدید این تحریم در سازمان ملل انجام داد. تنها یک کشور از 15 عضو شورای امنیت سازمان ملل از ما حمایت کرد. روسیه و چین از حق وتو استفاده کردند. یک افتضاح دیپلماتیک بود.
مطالب مرتبط:
لیست احتمالی کابینه دولت جو بایدن
حضور پنج ایرانی در کابینه جو بایدن+بیوگرافی
از این رو انتصاب بلینکن به سمت وزیر خارجه آمریکا شاید احتمال بازگشت دوباره واشنگتن به توافق هستهای را قوت ببخشد. با این حال مقامات دولت دونالد ترامپ میگویند که حتی اگر دولت هم بایدن بخواهد به برجام بازگردد، امکان لغو فوری تحریمهای وضع شده علیه ایران را نخواهد داشت.
همچنین برخی منابع دیگر نیز میگویند که جیک سالیوان، دستیار سابق هیلاری کلینتون در وزارت خارجه آمریکا، به عنوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید و دستیار بایدن معرفی خواهد شد.
رسانههای آمریکایی همچنین گزارش دادهاند که انتظار میرود بایدن، لیندا توماس گرینفیلد را به عنوان سفیر در سازمان ملل اعلام کند.
آنتونی بلینکن نماد تحول در سیاست خارجی آمریکا
آنتونی بلینکن نماد تحول در سیاست خارجی آمریکا
آنتونی بلینکن نماد تحول در سیاست خارجی آمریکا
احتمالی «جو بایدن» برای تصدی وزارت امور خارجه ایالات متحده به عنوان فردی که طرفدار چندجانبهگرایی است، نشانه ای از چرخش در سیاست خارجی این کشور در دوره جدید خواهد بود.
«آنتونی بلینکن» به عنوان وزیر خارجه دولت جدید ایالات متحده یاد می شود. رسانه های آمریکایی مانند نیویورک تایمز به نقل از منابع خود می گویند «جو بایدن» رئیس جمهوری منتخب آمریکا می خواهد بلینکن ۵۸ ساله را برای این سمت معرفی کند.
بلینکن در زمان رئیس جمهوری باراک اوباما معاون وزیر امور خارجه نیز بود. او همچنین یکی از معتمدین بایدن است که سال های طولانی به وی در زمینه های سیاست خارجی مشاوره می دهد. او طرفدار چندجانبه گرایی است. از این رو در حالی که دونالد ترامپ با شعار «اول آمریکا» به شدت از چندجانبه گرایی انتقاد می کند، معرفی وی به عنوان جانشین «مایک پمپئو» نشان دهنده یک چرخش در سیاست خارجی ایالات متحده به شمار می رود.
بلینکن پس از آنکه به عنوان مشاور امنیت ملی برای معاون رئیس جمهور در دوران اوباما فعالیت کرد، به سمت معاون وزیر خارجه امریکا ارتقا یافت.
آنتونی بیلکین معاون سابق وزارت خارجه، معاون سابق مشاور امنیت ملی و نیز مشاور قدیمی بایدن است. او در دوره اوباما به عنوان مشاور در زمینه مذاکرات ایران فعال بود و گمانهزنی می شود در خصوص پرونده هستهای ایران به عنوان یک شخص مطلع و مسلط وارد عمل شود.
انتخاب بلینکن به عنوان نامزد اصلی بایدن برای سمت وزیر خارجه آتی آمریکا نشان می دهد که هدف رئیس جمهوری منتخب آمریکا برگزیدن افراد باتجربه در سمت های کلیدی است.
بلومبرگ در ادامه عنوان کرد: انتظار می رود بلینکن هدایت اقدامات آتی در پیوستن مجدد آمریکا به یکسری توافقنامههای بینالمللی از جمله توافقنامه آب و هوایی پاریس و توافق هسته ای ایران را هدایت کند.
بلینکن چند ماه پیش در مصاحبه با بلومبرگ عنوان کرده بود: اولین اقدامی که ما باید انجام دهیم خارج شدن از نقص استراتژیکی است که دونالد ترامپ ما را در آن قرار داده است. رئیس جمهور ترامپ به چین در پیشبرد اهداف استراتژیک کلیدی اش کمک کرده است.