کارشناسان فشارهای ایران برای دریافت پولهای بلوکه شده خود نزد این کشور را دلیل پیوستن به ائتلاف سعودی دانستهاند. ائتلاف نظامی سعودی سال گذشته از سوی عربستان سعودی تأسیس شد اما عمان از پیوستن به آن خودداری کرده بود. درباره دلایل پیوستن عمان به ائتلاف سعودی تحلیلها و تبیینهای فراوانی از سوی کارشناسان ارائه شده […]
کارشناسان فشارهای ایران برای دریافت پولهای بلوکه شده خود نزد این کشور را دلیل پیوستن به ائتلاف سعودی دانستهاند.
ائتلاف نظامی سعودی سال گذشته از سوی عربستان سعودی تأسیس شد اما عمان از پیوستن به آن خودداری کرده بود.
درباره دلایل پیوستن عمان به ائتلاف سعودی تحلیلها و تبیینهای فراوانی از سوی کارشناسان ارائه شده است.
کارشناسان فشارهای ایران برای دریافت پولهای بلوکه شده خود نزد این کشور را دلیل پیوستن به ائتلاف سعودی دانستهاند.
به گزارش روزنامه العرب، منابع آگاه از افزایش فشارهای دولت ایران برای دریافت طلبهای مالی خود از کشور عمان خبر دادهاند. پولهای ایران در طول سالهای تحریم نزد عمان بلوکه میشد و ایران پس از رفع تحریم خواستار بازگرداندن پولهای خود است.
ایران مبلغ ۵ میلیارد دلار از عمان طلب دارد.
طی دوران تحریم پولهایی که در جریان مذاکرات هستهای بصورت ماهانه آزاد میشد، به عمان انتقال داده میشد.
چندی پیش بهرام قاسمی، سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان درباره مطالبه این مبلغ از عمان گفته بود که با عمان در این رابطه در حال مذاکره هستیم.
وی اظهار کرده بود که به راهحلهای خوبی رسیدیم که مرضیالطرفین است.
کارشناسان معتقدند که عمان طی هفتههای گذشته گفتگوهای فشردهای برای دستیابی به حمایت مالی را با دو کشور حوزه خلیج فارس انجام داده بود.
خبرگزاری رویترز از این گفتگوها خبر داده اما نام دو کشور را ذکر نکرده است.
بر اساس این گزارش عمان نیازمند سرمایه چند میلیارد دلاری است تا با سرمایهگذاری آنها در بخش ارز از کاهش ارزش پول خود جلوگیری کند.
مسئولان عمانی طی هفتههای گذشته با مسئولان دولتی کویت، قطر و عربستان سعودی دیدارهایی داشتهاند.
روزنامه العرب، به نقل از یک مسئول مطلع عمانی نوشته است که گفتگوها درباره دریافت سپرده از کشورهای حوزه خلیج فارس به پایان نرسیده است اما علائم مثبتی دریافت شده است.
وی تاکید کرد که دریافت این سپرده میتواند از کاهش ارزش ریال عمان جلوگیری کند.
این مقام مسئول گفته است که این سپرده به صورت جداگانه پرداخت خواهد شد و تعهدات کشورهای ثروتمند حوزه خلیج فارس به کمک ۱۰ میلیارد دلاری به توسعه اقتصادی بحرین و عمان همچنان پا برجاست.
عربستان، قطر، امارات و کویت به عنوان کشورهای ثروتمند حوزه خلیج فارس در سال ۲۰۱۱ متعهد شدهاند که مبلغ ۱۰ میلیارد دلار را برای توسعه اقتصادی عمان و بحرین تخصیص بدهند. تنها بخش کوچکی از این مبلغ تا کنون از سوی عمان دریافت شده است.
کشور پادشاهی عمان از کاهش قیمت نفت در سالهای گذشته ضرر کرد.
از طرفی تجارت با ایران منبع اقتصادی مهمی برای عمان به شمار میرفت به طوری که بسیاری از کالاها از طریق عمان وارد ایران میشد اما پس از رفع تحریمها توسط غرب، عمان این منبع اقتصادی را از دست داد.
عمان تا کنون یکی از همپیمانان ایران و وفادار به تهران در منطقه به شمار میرفت که از این پس با پیوستن به ائتلاف سعودی در شمار همپیمانان عربستان قرار خواهد گرفت.
عمان نزدیک ترین کشور جنوب خلیج فارس به ایران است و در سالهای گذشته در نقش میانجی در اختلافات بین ایران و آمریکا عمل کرده بود. نخستین مذاکرات مستقیم و محرمانه ایران و آمریکا به میزبانی عمان انجام شد و در نتیجه این مذاکرات، گفتگوهای هسته ای میان دو طرف در قالب ایران و گروه ۱+۵ به نتیجه رسید.