بیستم آبان‌ماه ۱۳۳۶،بحرین استان چهاردهم ایران شد

به نقل از منابع تاریخی

بیستم آبان‌ماه ۱۳۳۶، لایحه تقسیمات کشوری از وزارت کشور به دولت آمد و در حضور محمدرضاشاه پهلوی تصویب شد. طبق این لایحه ایران به ۱۴ استان تقسیم شد: تهران، آذربایجان، خراسان، فارس، خوزستان، اصفهان، کرمان، کرمانشاه، مازندران، گیلان، سیستان و بلوچستان، لرستان، کردستان و استان چهاردهم که رسماً به ایران ملحق شد؛

به گزارش نبأخبر،بیستم آبان‌ماه ۱۳۳۶، لایحه تقسیمات کشوری از وزارت کشور به دولت آمد و در حضور محمدرضاشاه پهلوی تصویب شد.

بیستم آبان‌ماه ۱۳۳۶، لایحه تقسیمات کشوری از وزارت کشور به دولت آمد و در حضور محمدرضاشاه پهلوی تصویب شد. طبق این لایحه ایران به ۱۴ استان تقسیم شد: تهران، آذربایجان، خراسان، فارس، خوزستان، اصفهان، کرمان، کرمانشاه، مازندران، گیلان، سیستان و بلوچستان، لرستان، کردستان و استان چهاردهم که رسماً به ایران ملحق شد؛ بحرین. با اعلام این خبر پیام‌های تبریک بسیاری در حمایت از دولت فرستاده شده و در نقاط مختلف کشور چند مدرسه و خیابان نام «بحرین» را بر خود گذاشتند.

سه روز پس از مصوبه هیئت‌دولت، جان راسل، کاردار سفارت انگلیس در تهران نزد دکتر عباسقلی اردلان، وزیر امور خارجه وقت ایران رفت و نسبت به این تصمیم اعتراض کرد و بحرین را تحت‌الحمایه انگلیس خواند. نماینده‌ای از اعضای مجلس عوام انگلیس هم طی نطقی به ایران حمله و تهدید کرد که انگلیس با توسل به زور مقابل این تصمیم ایران خواهد ایستاد. در مقابل نمایندگان مجلس شورای ملی نیز ساکت ننشستند و نطق‌های پرشوری در دفاع از تصمیم دولت ایران، ابراز کردند. ازجمله این نمایندگان می‌توان به ارسلان خلعتبری و عمیدی نوری اشاره کرد.

 


ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید